^
A
A
A

11 mituri despre o mahmureală

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

20 November 2012, 17:00

Miturile despre un sindrom de mahmureala sunt aproximativ aceleași cu numărul de băuturi alcoolice diferite din care provine. ILive va încerca să risipească cele mai populare.

Mitul # 1 Hangover - nu este înfricoșător

Sindromul Hangover este răspunsul organismului la intoxicația cu alcool. Alcoolul reacționează cu elementele chimice care sunt conținute în creier și o cantitate mare de băutură afectează sistemul nervos. Libațiile excesive seara pot duce la deshidratare, dureri de cap, greață și amețeli dimineața. "Băiatul" regulat poate duce la o slăbire a sistemului imunitar.

Mitul # 2 Hangover este același pentru bărbați și femei

Utilizarea acelorași băuturi în același număr de femei și bărbați poate pune rapid sexul mai slab pe lamele umărului, deoarece femeile riscă să se îmbolnăvească mult mai repede decât bărbații. Faptul este că în corpul unei jumătăți puternice de umanitate conține o cantitate relativ mai mare de apă, care ajută la dizolvarea alcoolului.

Mitul nr.3 Numai alcoolicii suferă o mahmureală

Asta are de-a face cu adevărul, deoarece bingesul de lungă durată accelerează drumul spre o mahmureală, dar, odată ce vă bucurați cu desăvârșire, puteți suferi toată ziua. Și mult depinde de construcție, deoarece chiar și un pahar poate duce la simptome de mahmureală, cum ar fi dureri de cap și greață.

Mitul # 4 Vin este o băutură ușoară

Taninurile, care fac parte din vin, pot provoca dureri de cap severe la unii oameni. Puținele mahmureli provoacă băuturi pe bază de malț, de exemplu, whisky.

Mitul # 5 Cocteiluri dietetice sunt inofensive

Mitul # 5 Cocteiluri dietetice sunt inofensive

Dacă arziți fiecare calorie, calorii dieta în acest caz vă vor ajuta, dar este puțin probabil să puteți evita o mahmureală dimineața.

Mitul # 6 Bauturi puternice beat inainte de o bere - nu este infricosator

Ordinea consumului de băuturi alcoolice nu contează, cel mai important fiind cantitatea. Singurul lucru pe care ordinul de beat poate afecta este din nou suma. Orice s-ar putea spune, libații excesive sunt rele.

Mitul # 7 Alimente după intoxicare

După ce ați consumat deja o cantitate nelimitată de alcool, mâncatul înainte de a merge la culcare nu va ajuta să scapi de mahmureală. Poate să salveze sau să atenueze o stare neplăcută dimineața, dar trebuie să mănânci înainte de a începe distracția. Cea mai bună absorbție a alcoolului încetinește alimentele grase.

Mitul # 8 Painkillers înainte de culcare va scăpa de dureri de cap dimineața

Cel mai puternic efect al medicamentelor OTC este de patru ore după administrare, deci este mai bine să luați medicamentul imediat după trezire. Nu luați paracetamol după ce ați băut băuturi alcoolice, alcoolul perturbează procesul de asimilare a acetaminofenului prin ficat, ceea ce duce la deteriorarea și inflamația acestuia.

Mitul # 9 Alcoolul îmbunătățește somnul

Dimpotrivă, alcoolul perturbă somnul normal. În ciuda faptului că o persoană adoarme mai repede dintr-o mică doză de alcool, calitatea somnului său se înrăutățește. Cel mai probabil, vă veți trezi mai devreme și nu veți petrece într-o fază de somn rapid perioada necesară de timp.

Mitul # 10 Mahmureala va fi vindecata de un pahar de dimineata

Dacă adăugați o doză de alcool dimineața, aceasta va întârzia mahmureala, iar cele mai neplăcute simptome apar atunci când nivelul alcoolului din sânge atinge valoarea "0".

Mitul # 11 cafea ajută să se adune

Cafeaua va conduce la deshidratare mai severă și va agrava simptomele mahmurelii. Este mai bine să beți apă, mai ales dacă a fost vărsături.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.