^

Sănătate

Tsiprolet cu cistită

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Inflamația vezicii urinare, de regulă, apare din cauza pătrunderii bacteriilor în ea, prin urmare, agenții antibacterieni sunt utilizați pentru a o trata, inclusiv Ciprolet prescris pentru cistită.

Alte denumiri comerciale pentru acest medicament, adică sinonime: Ciprofloxacin, Cipro, Cipriol, Ciprolac, C-phlox, Ciprinol, Cifran, Medociprin etc. Etc.

Indicaţii Tsiprolet cu cistită

Luând în considerare o gamă destul de largă de efecte bactericide ale Ciprolet asupra bacteriilor aerobe gram-negative și gram-pozitive, indicațiile pentru utilizarea acestuia includ inflamația infecțioasă (bacteriană) a ochilor, a organelor ORL și a organelor respiratorii, a sistemului genito-urinar, intestine, abdominale. Organe și pelvis mic, boli infecțioase osteoarticulare precum și bacteriemie, bacteriurie și sepsis primar. [1]

Poate fi utilizat Tsiprolet pentru cistita? Actualitatea utilizării acestui agent antibacterian este determinată de medicul curant - pe baza rezultatelor unui studiu microbiologic (bakposev) al urinei, care asigură identificarea agentului patogen. Agenții antimicrobieni din grupul de fluorochinolone din generația II, care includ substanța activă Tsiprolet - clorhidrat de ciprofloxacină, nu sunt utilizați pentru tratamentul empiric al cistitei, dar sunt utilizați atunci când alte antibiotice nu sunt suficient de eficiente.

În plus, terapia cu antibiotice nu este indicată pentru inflamația interstițială, indusă de medicamente, de radiații a vezicii urinare, precum și cistita care apare cu alte boli (diabet zaharat, nefrolitiază, leziuni ale măduvei spinării).

Citiți -  Antibiotice pentru cistita . [2], [3]

Ciprolet pentru cistită la femei este prescris în aceleași condiții, având în vedere că în aproape 80% din cazurile de inflamație a vezicii urinare și a tractului urinar sunt cauzate de bacterii din intestine și tractul urinar inferior, deoarece zona genitală feminină conține adesea bacterii care pot provoca cistita. Urologii se referă la agenții cauzatori ai cistitei E. Coli - bacteria Escherichia coli, precum și Enterobacter cloacae, Klebsiella spp., Proteus spp., Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus saprophyticus.

Formularul de eliberare

Tsiprolet este disponibil sub formă de tablete (0,25 și 0,5 g fiecare), soluție perfuzabilă (în flacoane de 100 ml), picături pentru ochi (în flacoane de 5 ml).

Farmacodinamica

Substanța activă a medicamentului Ciprolet este un antibiotic sintetic din a doua generație a grupului de fluorochinolone ciprofloxacină (sub formă de clorhidrat), care este un derivat fluorurat biciclic al acidului chinolincarboxilic.

La baza acțiunii sale farmacologice, care duce la moartea agenților patogeni (efect bactericid), este capacitatea de a suprima în mod ireversibil enzimele topoizomerazei celulelor bacteriene (ADN topoizomerazele II și IV), care asigură replicarea ADN-ului, sinteza proteinelor și reproducerea acestora prin Divizia.

Farmacocinetica

După administrarea orală de Ciprolet, clorhidratul de ciprofloxacină este absorbit rapid din tractul gastrointestinal și atinge concentrațiile plasmatice maxime în o oră până la o oră și jumătate. Legarea de albumina din sânge nu depășește 30%, deși nivelul mediu de biodisponibilitate este de 70%.

Clorhidratul de ciprofloxacin cade în aproape toate țesuturile și fluidele corporale, depășind bariera hemato-encefalică; concentrația interstițială este mai mare decât în sânge și rămâne la un nivel ridicat timp de 10-12 ore.

Timpul de înjumătățire plasmatică durează 3-5 ore; Este excretat din organism în principal prin rinichi (în formă nemodificată), precum și prin intestine.

Dozare și administrare

Cum să luați Ciprolet cu cistită? Comprimatele Cirolet se iau pe cale orală, înainte de mese, cu apă. O singură doză de medicament este un comprimat de 0,25 g. Se iau două comprimate în timpul zilei (cu un interval de 12 ore).

Cât de mult să bei Ciprolet cu cistită? Durata medicamentului este determinată de medic - în funcție de rezultatele uroculturii. Cursul standard de tratament este de cinci până la șapte zile.

 • Aplicație pentru copii

În legătură cu existența unei amenințări de afectare a dezvoltării țesutului cartilajului articular, agenții antibacterieni fluorochinolone sunt contraindicați copiilor și adolescenților cu vârsta sub 18 ani.

Utilizați Tsiprolet cu cistită în timpul sarcinii

Nu este permisă utilizarea antibioticelor din grupul de fluorochinolone în timpul sarcinii și alăptării, inclusiv Tsiprolet și sinonimele sale care conțin clorhidrat de ciprofloxacină.

Contraindicații

Tsiprolet pentru cistită nu este utilizat dacă istoricul pacientului include:

 • hipersensibilitate individuală la fluorochinolone;
 • sindrom convulsiv;
 • tulburări ale circulației cerebrale;
 • insuficiență renală severă și/sau afectare severă a enzimelor hepatice;
 • anemie hemolitică cu deficit de enzimă glucozo-6-fosfat dehidrogenază;
 • inflamație și modificări distrofice ale tendoanelor.

Efecte secundare Tsiprolet cu cistită

Utilizarea Ciprolet poate provoca reacții adverse sub formă de:

 • greață, vărsături, dureri abdominale, flatulență și diaree;
 • dureri de cap, amețeli și creșterea presiunii intracraniene;
 • tulburări de somn, anxietate, depresie generală, tremor; scăderea atenției, a acuității vizuale și a auzului, precum și afectarea gustului și a mirosului;
 • tahicardie și tulburări ale ritmului cardiac;
 • mâncărimi ale pielii și erupții cutanate alergice, hipersensibilitate la radiațiile ultraviolete;
 • scăderea nivelului de leucocite, granulocite și trombocite din sânge;
 • slăbirea și încălcarea integrității tendoanelor;
 • apariția sângelui, proteinelor, cristalelor de oxalat de calciu în urină;
 • tulburări de urinare cu afectare a glomerulilor renali.

Supradozaj

O supradoză de Ciprolet duce la o creștere a efectelor secundare gastrointestinale, precum și la apariția convulsiilor și a simptomelor nevrotice. Nu există un antidot specific; simptomele individuale sunt tratate.

Interacțiuni cu alte medicamente

În instrucțiunile pentru Tsiprolet, sunt menționate următoarele interacțiuni cu alte medicamente:

 • Tsiprolet nu se administrează concomitent cu antiacide, Teofilină, Santuril (Probenecid), antibiotic antituberculos Rifampicină, ciclosporină imunosupresoare selectivă, anticoagulant indirect Warfarină;
 • utilizarea simultană a fluorochinolonelor și a medicamentelor pentru a scădea nivelul zahărului din sânge, precum și a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) încetinește eliminarea acestora;
 • este posibilă o combinație de Ciprolet cu antibiotice din grupele penicilinei, aminoglicozidelor și cefalosporinelor.

Conditii de depozitare

Comprimatele Tsiprolet trebuie păstrate într-un loc uscat, ferit de lumină, la temperatura camerei; soluție - la o temperatură nu mai mică de +5°С și nu mai mare de +25°С.

Termen de valabilitate

Medicamentul este potrivit pentru utilizare în termen de trei ani de la eliberare.

Analogi de Tsiprolet pentru cistita

Acțiunea farmacoterapeutică similară Ciproletului, utilizat în tratamentul inflamației vezicii urinare, este exercitată de: antibiotice din grupa fluorochinolonelor, de exemplu, Levofloxacin (Levoflox), Pefloxacin (Peflacin, Pinaflox), Lomefloxacin (Lomflox, Lofox, Okatsin); preparate cu acid nalidixic (Nevigramon, Negram); preparate cu acid pipemidic (Palin, Pimidel, Uropimide, Uripan, Uromidin).

Antimicrobienele utilizate în mod obișnuit pentru cistita bacteriană sunt Nitrofurantoin (Furadonin), Co-trimoxazol, Fosfomycin (Fosmycin, Uronormin, Monural), antibioticele cefalosporine Ceftriaxone și Cephalexin.

Ce este mai bun pentru cistita, Tsiprolet sau Nolicin?

La fel ca Ciprolet, Nolicin (sinonim cu Norfloxacin) este un antibiotic din grupa fluorochinolonelor și are același mecanism de acțiune și farmacodinamică. Dar biodisponibilitatea norfloxacinei, precum și legarea proteinelor plasmatice, este aproape jumătate din cea a ciprofloxacinei. În plus, doza minimă unică de Nolicin este mai mare decât Tsiprolet (0,4 g față de 0,25 g). Cu toate acestea, este posibil să luați Nolicin pentru o perioadă mai lungă (până la două luni) la pacienții cu cistita cronică recurentă.

Prin urmare, ceea ce este mai bun pentru cistita - Tsiprolet sau Nolicin, este determinat pentru fiecare pacient de către un urolog.

Primele declarații ale FDA despre necesitatea limitării utilizării medicamentelor antibacteriene aparținând grupului de fluorochinolone din cauza efectelor secundare grave au fost făcute în 2016. Și la începutul lunii octombrie 2018, luând în considerare toate feedback-urile pacienților și medicilor cu privire la efectele secundare ale antibioticelor fluorochinolone, experții Agenției Europene a Medicamentului au ajuns la concluzia că este necesar să se introducă o restricție privind utilizarea acestora.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Tsiprolet cu cistită" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.