Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Tratamentul psoriazisului cu oțet

Expert medical al articolului

Dermatolog, onkodermatolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 01.06.2018

Oțet natural bazat pe acizi de fructe - este un instrument aproape universal și unic care se folosește în medicina alternativă și în cosmetologie. Oțetul de calitate este obținut în mod natural: prin fermentare cu implicarea oxigenului și a acidului acetic. Remedierea rezultată este tratată și împiedicată de multe boli. În special, este posibilă tratarea psoriazisului cu oțet. Pregătit de toate regulile medicamentului conține o mulțime de vitamine, minerale, uleiuri esențiale, aminoacizi, substanțe organice și alcooli, pe care le oferă pielea afectată modificată.

Poate fi tratat cu focare de oțet de psoriazis?

În funcție de origine, oțetul poate fi împărțit în cel obținut prin mijloace industriale și prepararea la domiciliu. În industrie, acidul acetic este eliberat în soluție cu apă 3%, 6% sau 9%. Acasă oțet are un procent mai scăzut de acid, dar beneficiile sale sunt mult mai palpabile.

Cum se explică acest lucru? Faptul este că, în oțetul natural preparat independent, se depozitează substanțe mult mai utile. În acest caz, produsul poate fi făcut nu numai din mere, ci și din struguri, date etc.

Practica arată că chiar frecarea obișnuită a pielii practic sănătoase cu lichid de oțet de înaltă calitate poate salva o persoană de mâncărime și inflamație cu arsuri, mușcături de insecte.

Tratamentul psoriazisului cu oțet face posibilă înmuierea crustelor și keratinizării, pentru a elimina senzațiile de mâncărime și neplăceri, pentru a atenua starea pacientului. În timpul tratamentului leziunilor psoriazisului, grăsimile minimizează interacțiunea cu acidul, astfel încât pielea nu este suprascrisă, ci curățată și întărită.

trusted-source[1]

Retete din oțet pentru tratamentul psoriazisului

Pentru tratamentul psoriazisului cu oțet, se pot utiliza următoarele rețete utile.

 • Un disc de bumbac sau un șervețel este umezit puternic în oțetul de cidru de mere și în zonele afectate ale pielii sunt tratate. Acest tratament se repetă zilnic pe timp de noapte timp de o săptămână. După aceasta, ar trebui să faceți o pauză în 1 lună și să re-administrați cursul tratamentului.

Un astfel de tratament vă permite să curățați pielea straturilor de piele moarte.

 • Se diluează otetul de cidru de mere cu apă fiartă dintr-un raport de 1: 5, se adaugă la soluția de 1 lingură de zahăr. L. Ierburile se alternează și se pun într-un loc răcoros timp de 5-6 zile. După insistență, medicamentul este utilizat extern pentru loțiuni pe zone afectate de psoriazis.

În loc de un șir, puteți folosi iarba de iarbă.

 • Pentru a înmuia pielea și cu leziuni extinse de psoriazis, se practică băile acetice. Într-o baie de apă caldă, se toarnă 0,5 litri de oțet natural și se scufundă în el timp de 10-15 minute.
 • La plăcile mici psoriazice, următoarea prescripție vă poate ajuta. Luați 100 ml de oțet de cidru de mere, 1 lingură. L. Miere și 2 linguri. L. Pământ în făină de fulgi de ovăz. Ingredientele se amestecă și se aplică pe zonele afectate o dată pe zi timp de 20 de minute, după care se spală cu apă caldă.

Tratamentul extern al psoriazisului este combinat cu succes cu aportul de otet de cidru de mere în interiorul: 1 linguriță. De trei ori pe zi, dizolvată în 100-200 ml de apă. Cursul de terapie este de 2 săptămâni.

Oțet de cidru de mere în psoriazis

Oțetul de cidru de mere are o masă de proprietăți medicinale, deoarece a găsit un depozit întreg de substanțe utile:

 • oligoelemente necesare în formă de magneziu, fier, fosfor, calciu, siliciu, fluor, etc;
 • o compoziție acidă bogată (acetic, lactic, acizi citrici);
 • carbonat de potasiu, pectină;
 • vitamine (grupa B, vitaminele A, P, C, E, etc.).

Proprietățile oțetului sunt deosebit de relevante pentru psoriazis:

 • accelerarea proceselor metabolice locale, eliminarea substanțelor toxice;
 • acțiune bactericidă, stabilizarea echilibrului florei de suprafață;
 • acțiune antifungică;
 • restaurarea țesuturilor, eliminarea keratinizării excesive și a mâncării;
 • îmbunătățirea pielii.

Oțetul este un remediu natural, astfel încât utilizarea lui nu poate dăuna corpului. Cu toate acestea, dacă pe piele, pe lângă erupțiile psoriazice, există ulcere, tăieturi și alte încălcări ale integrității pielii, atunci utilizarea acidului în astfel de locuri este nedorită.

trusted-source[2]

Unguent pentru psoriazis din ouă și oțet

Luați un ou proaspăt de pui, puneți-l într-un geam clar și turnați cu esență de oțet (70%). Paharul este ascuns într-un dulap sau în alt loc întunecat și este lăsat timp de 5 zile. În această perioadă de timp, coaja de ou se dizolvă, iar oul își va păstra forma în detrimentul filmului.

Oul este îndepărtat, scos din film și curățat cu grijă cu unt natural până la un amestec abrupt. Uleiul nu trebuie să conțină sare.

Mai mult, într-o masă groasă adăugați treptat esența, în care oul a fost insistat. Se amestecă bine până se obține consistența cremoasă. Unguentul rezultat se aplică pe suprafața afectată a pielii.

Înainte de începerea tratamentului cu psoriazis, trebuie avut în vedere faptul că produsul preparat poate cauza arsuri severe și furnicături la locul de aplicare. Din acest motiv, nu se recomandă aplicarea unguentului pe pielea sănătoasă sau utilizarea în cantități mari, deoarece este posibil să se producă arsuri grave. Este mai bine, dacă un astfel de tratament va fi sub controlul unui specialist medical.

Oul și oțetul din psoriazis pot fi amestecate nu numai cu unt, ci și cu grăsime de porc (smaltz) și chiar cu ulei de vaselină. Cu toate acestea, în rețeta originală, există un unt nesărat cremoasă.

Tratamentul psoriazisului cu otet de fructe

Oțetul natural făcut din casă poate fi nu numai mere. Este pregătit pe bază de struguri, date, smochine, sfeclă de zahăr și chiar pepene verde. Toate tipurile de otet de fructe sunt utile în felul lor. În majoritatea rețetelor, oțetul este interschimbabil: adică în loc de mere puteți folosi vin sau struguri.

Vă aducem la cunoștință mai multe rețete de psoriazis folosind oțet de fructe.

 • Luați un șervețel de tifon, de preferință mai multe straturi. Oțetul este ușor încălzit, umezit cu un șervețel și furat pe piele afectată de plăcile psoriazice (fața - 10 minute, membrele și corpul - 20 de minute). După timpul necesar, servetelele sunt îndepărtate, dar pielea nu este clătită încă o oră. O astfel de procedură ar trebui efectuată rar, nu mai des decât o dată pe lună.
 • Luați o cremă pentru copii și amestecați-o cu o cantitate egală de oțet de fructe. Produsul rezultat este lubrifiat cu zone afectate de psoriazis înainte de culcare. Durata tratamentului - 2 săptămâni.
 • Sunt luate în considerare băi și băi foarte eficiente pentru extremitățile afectate de psoriazis. Oțetul de fructe (100 ml pe 1 l de apă) și o cantitate mică de bicarbonat de sodiu se adaugă procedeului de apă. Durata de baie este de 10 minute. Frecvență - zilnic sau în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

De fapt, multe astfel de rețete sunt cunoscute, deoarece tratamentul psoriazisului cu oțet este considerat foarte popular. Este important: tratamentul se efectuează întotdeauna numai cu un produs proaspăt proaspăt preparat, iar atunci când se utilizează esențe, luați maximă atenție pentru a evita arsurile chimice.


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.