^

Sănătate

A
A
A

Total triiodotironina din sânge

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 29.07.2022
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Valorile de referință (normal) concentrația de T 3 (triiodotironina) în serul sanguin - 1,08-3,14 nmol / l.

T 3 (triiodotironina) este format și este sintetizat de glanda tiroida, dar cantitatea mare de T 3 este format este la deiodination T tiroide 4. Aproximativ 99,5% T 3 care circula in sange, este asociat cu proteine. Timpul de înjumătățire de sânge este de 24-36 ore. Activitatea T 3 este de 3-5 ori mai mare decât T 4.

Determinarea triiodotironina foarte informativ atunci când T 3 -tireotoksikoze, deoarece în multe cazuri , concentrația de T 4 nu se modifică semnificativ (brusc concentrației crescute numai T 3 ).

În cazul mielomului, care produce o cantitate mare de IgG, precum și cu boli hepatice grave, se înregistrează valori fals pozitive ale concentrației de triiodotironină.

La persoanele în vârstă, și la pacienții cu afecțiuni medicale severe observate adesea așa-numitul sindrom scăzut T 3 - scăderea concentrației în ser cu T normale 4. Sindromul de triiodotironină scăzută în acest contingent de indivizi nu este un semn de hipotiroidism.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.