^

Sănătate

A
A
A

Penis ascuns

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

O altă problemă nerezolvată în urologia pediatrică este așa-numitul penis ascuns. În această problemă, aspectul social, mai degrabă decât întrebarea funcțională, domină.

Pacienții adulți cu un penis ascuns au un defect cosmetic, însă nici actele de urinare și viața lor sexuală nu sunt violate, cu excepția cazului în care anomalia este combinată cu fimoza.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Formulare

Până în prezent, nu există un punct de vedere unic asupra clasificării acestei patologii, deoarece unii urologi consideră în general această patologie o opțiune pentru dezvoltarea penisului și, în consecință, nu efectuează nici o intervenție chirurgicală. Din punctul de vedere al majorității urologilor, penisul latent este o malformație a genitalității masculine, necesitând în marea majoritate a cazurilor o corecție chirurgicală.

În majoritatea clinicilor, a fost elaborată și implementată o clasificare a acestei patologii.

Un penis cu adevărat ascuns, în care există un deficit pronunțat de piele a falusului real, o suspensie localizată distal a ligamentului falus și un ligament scurt, sinuos.

Penisul "prins", în care există o deficiență a pielii exterioare a penisului în asociere cu stenoza preputului, care, de fapt, duce la o situație de falus inecat.

În al doilea rând ascuns penisului - ca o manifestare a ansamblu  obezitate, țesutul adipos al regiunii pubian dislocă pielii si arata ca o tesatura cutat, iar la momentul falus erecție reprimat aproape complet.

Viciu combinat, în care este posibilă combinarea celor trei opțiuni de mai sus.

Varianta combinată a malformațiilor de dezvoltare cu hipospadias, epispadias, criptorhidism, hernie inghinală etc.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Cine să contactați?

Tratament latent penis

În marea majoritate a cazurilor, intervenția chirurgicală cu cea de-a treia formă de malformație nu este prezentată. Numai în situații excepționale - la cererea urgentă a pacientului în scopul adaptării optime a acestuia în societate - este necesară efectuarea operației.

Intervenție operativă începe cu incizie fringing în jurul capului penisului, și apoi pe deplin mobilizat pentru piele penosimfizarnogo unghi și se intersectează ligamentul falus de supraveghere (GIL. Penis Suspensorium) și pachet prastie. Apoi, la ora 9, iar la ora 3 a cadranului în interiorul unui condiționat impune două cusătură nodală între Tunica derivată corpul cavernos și capacul pielea penisului la interfața de derma în scrot butoiului. În acest scop, se utilizează un material de sutură neabsorbabil monofilament. Frunza internă a preputului este împărțită și acoperită de corpurile cavernoase mobilizate de pielea însăși.

Penisul latent cu cea de-a doua formă este tratat prin eliminarea cicatricelor preputului, împiedicând capul să părăsească întregul trunchi.

Cel mai problematic este penisul ascuns al primei variante. Deficitul real al pielii trunchiului în unele cazuri nu permite rezolvarea problemei peste noapte. Uneori, chirurgii sunt forțați să recurgă la utilizarea terapiei hormonale pentru a crește stocul de material plastic. Pentru a face acest lucru, utilizați un gel de dihidrotestosteron sub formă de aplicații, care permite o perioadă scurtă de timp (3-4 săptămâni) pentru a construi destule pliuri ale pielii pentru falus plastic.

După câteva săptămâni de utilizare a aplicațiilor hormonale, se efectuează operația descrisă mai sus.

În perioada postoperatorie, urina este îndepărtată cu ajutorul unui cateter uretral timp de 5-7 zile. De asemenea, utilizați un bandaj de compresie, se recomandă însămânțarea timp de până la 6 luni, deoarece în acest caz are un rol de fixare. La pacienții adulți în acest scop, utilizați exponenți speciali peniali, utilizați timp de 4 ore pe zi timp de 6 luni.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.