^

Sănătate

Boli ale sângelui (hematologie)

Alcaptonurie - patologie enzimatică congenitală

Una dintre foarte rare tulburări metabolice - alcaptonurie - se referă la anomalii congenitale în metabolismul aminoacizilor tirozină.

Hiperhidratare

Una dintre formele clinice ale metabolismului afectat al apei este un exces de volum de apă din organism - hiperhidratare sau hiperhidrie.

Infarct de splină

O boală complexă - infarctul splinei - este o afecțiune în care este detectată moartea focală a țesuturilor organelor. Un astfel de proces patologic poate fi provocat de diverși factori și nu numai splina suferă, ci și corpul pacientului în ansamblu.

Înfometarea cu oxigen a corpului

Țesuturile nervoase reacționează cel mai acut la lipsa lor, ca rezultat - hipoxie cerebrală, dar și foametea de oxigen poate fi observată și în alte organe.

T limfom de celule T: periferic, angioimmunoblast, non-Hodgkin, anaplastic

Racul este considerat una dintre cele mai periculoase boli umane. Și dacă țineți cont de faptul că sub acest diagnostic teribil există mai multe tipuri de boală mortală care au întrerupt viața multor oameni, atunci în mod voit, veți deveni interesați de această problemă pentru a evita o astfel de soartă. 

Plasmocitom

Plasmacitomul se referă la tumori maligne constând din celule plasmatice care cresc în țesuturi moi sau în scheletul axial.

Aplasia măduvei osoase

Consecința acestei tulburări este dezvoltarea pancitopeniei (există un deficit al tuturor celulelor sanguine: leucocite, eritrocite și, de asemenea, trombocite). Pancitopenia profundă este o condiție care pune viața în pericol.

Încălcarea coagulării sângelui

Capacitatea sângelui de a se coagula din diferite motive poate scădea, ducând la coagulopatii severe și mortale.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.