^

Sănătate

Definiția drugs

Definiția hallucinogens

Halucinogene sunt o clasă de medicamente care provoacă simptome asemănătoare psihozei (halucinații, pierderea simțului realității, stări onyroidale și alte schimbări dramatice în procesele de gândire și percepție).

Definiția marijuana

Marijuana este un medicament realizat din canabis (Cannabis sativa). Este un amestec al părților de sus a plantei. Atunci când se extrage rășina din plante, se obține un produs mai activ, hașișul. Canabisul (termen generic pentru etichetarea produselor de tip cannabis psihoactive) conține trei mari canabinoizi: canabidiol, tetrahidrocanabinol și canabinol.

Definiția cocaine

Cocaina este un alcaloid derivat din țesutul de Erythroxylon coca, originar din Bolivia și Peru. Două metode de utilizare a cocainei sunt cunoscute în prezent. Primul este inhalarea medicamentului.

Definiția amfetamine

Amfetamina și substanțele similare în structură au un efect stimulativ pronunțat asupra sistemului nervos central. Dependența de amfetamină este destul de tipic pentru sportivii profesioniști, șoferii care transportă încărcături pe distanțe mari (folosind droguri pentru a diminua oboseala) si altele. In practica clinica, amfetamină uneori utilizat în scobiturile (doze variind de 2.5-20 mg / zi) și stări astenice.

Definiția opioid

Opioidele se referă la substanțe care cauzează dependență fizică și psihologică. Opiumul este produs din sucul de mac de opium (Papaver somniferum), conține peste 20 de alcaloizi diferiți, dintre care cel mai faimos este morfina.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.