^

Sănătate

A
A
A

Definiția marijuana

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Marijuana este un medicament realizat din canabis ( Cannabis sativa ). Este un amestec al părților de sus a plantei. Atunci când se extrage rășina din plante, se obține un produs mai activ, hașișul. Canabisul (termen generic pentru etichetarea produselor de tip cannabis psihoactive) conține trei mari canabinoizi: canabidiol, tetrahidrocanabinol și canabinol.

Principala formă de utilizare a marijuanei este fumatul. Solubilitatea ridicată a canabinoizilor în lipide asigură captarea rapidă a acestora de către surfactantul pulmonar. Canabinoidele au o serie de efecte caracteristice ale amfetaminei, alcoolului, sedativelor, atropinei și morfinei. Efectele psihologice ale canabisului includ euforie, onyroidism, calm și somnolență. Intoxicație cu apare aproape imediat după fumat marijuana (dupa 2-3 pufuri) atinge un maxim de 30 de minute și durează de la 2 la 4 ore (după 4 ore concentrația canabinoidelor în sânge este redus). Atunci când se iau pe cale orala efectul maxim de medicament poate fi amânată până la 3-4 ore, dar o acțiune mai prelungită - concentrația de tetrahidrocanabinol de 5-12 ore în sânge la 10 minute după fumat 10 mg de 0,019-0,026 mg / l (0,06-0,083 umol /. L). Aproximativ 70% din doza de marijuana este excretată după 72 de ore, aproximativ în proporții egale cu urina și fecalele.

Pentru intoxicația cu canabinoide, două caracteristici clinice importante sunt caracteristice: ritm cardiac crescut și roșeață a conjunctivei. Acesta din urmă corelează bine cu concentrația principiului activ în sânge.

Odată cu utilizarea frecventă a unor doze mari de canabis, apare o anumită toleranță și o ușoară abstinență.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.