^

Sănătate

Monitorizarea drogurilor

Una dintre tendințele moderne din domeniul biochimiei clinice este monitorizarea drogurilor. Monitorizarea sau monitorizarea medicamentelor pe întreaga perioadă de tratament este o problemă analitică complexă.

Analiza lipsei vitaminelor D3, B12, E pentru un adult și un copil

Vitaminele reprezintă o serie de substanțe importante, fără care activitatea normală a tuturor structurilor celulare este imposibilă. Lipsa vitaminelor afectează grav indicatorii globali ai sănătății umane și funcțiile organelor individuale.

Ciclosporina din sânge

Ciclosporina este utilizat pe scară largă ca un imunosupresor eficient pentru a inhiba reacția „grefă contra gazdă“, după operația de transplant de măduvă osoasă, rinichi, ficat, inimă și în tratamentul anumitor boli autoimune.

Litiu în ser

Ionii de litiu sunt absorbiți în tractul digestiv. Se excretă în urină (95%), fecale (1%) și apoi (5%). Concentrația de litiu în saliva este mult mai mare decât concentrația sa în ser. Bariera hemato-encefalică este permeabilă la litiu, iar concentrația sa în CSF este de 40% din concentrația în ser.

Teofilina în ser

Teofilina inhibă fosfodiesteraza, crește nivelul de cAMP în celule, este un antagonist al receptorilor de adenozină din plămâni, ceea ce determină extinderea bronhiilor. Din grupul de xantine, teofilina este cel mai eficient bronhodilatator.

Fenobarbital în ser

Fenobarbitalul este folosit în principal ca anticonvulsivant. Se administrează pe cale orală, medicamentul este aproape complet (până la 80%) absorbit în intestinul subțire. Concentrația maximă a medicamentului se realizează în 2-8 ore după administrarea orală unică timp de 1,5-2 ore după injectarea intramusculară.

Digitoxina în ser

Digitoxina este o glicozidă cardiacă, care diferă de digoxină de durata acțiunii, care este asociată cu o mai bună solubilitate în lipide. Digitoxina este aproape complet absorbită în tractul digestiv. În serul de sânge, digitoxina se leagă de albumină.

Digoxina în ser

Digoxina este una dintre cele mai frecvent utilizate glicozide cardiace. De obicei, este luată timp de o lună. Absorbția în tractul gastro-intestinal este de 60-80% din doză. Din sânge, cea mai mare parte a medicamentului este excretată prin rinichi. Se prescrie digoxina, în principal în insuficiența cardiacă și ca medicament antiaritmic, împreună cu alte medicamente.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.