^

Cum afectează estrogeni schimbările de formă?

, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Știați că hormonii feminini estrogen pot afecta mai mult de 400 de funcții ale organismului? Și astfel încât să poată schimba chiar și contururile figurii, starea de spirit și bunăstarea generală. Mai multe despre efectele estrogenului asupra corpului femeii

trusted-source[1], [2], [3]

Estrogeni și greutate

Dacă organismul are estradiol suficient, greutatea femeii nu va fluctua, așa cum se întâmplă în absența acestui hormon. Studiile efectuate recent confirmă faptul că estrogenul participă activ la normalizarea metabolismului și, ca o consecință, la normalizarea greutății.

Vreți să știți ce se întâmplă atunci când o femeie se oprește sau aproape încetinește să dezvolte estradiol? De regulă, aceasta se întâmplă în perioada anterioară menopauzei.

Cum afectează estrogeni schimbările de formă?

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Deci, la doze mici de estradiol ...

  1. Pe suprafața organelor interne și în cavitatea abdominală se formează depuneri de grăsime, iar greutatea crește semnificativ. La randul sau, tesutul adipos produce de asemenea hormoni - estrona si androgeni, creste nivelul de cortizol - un hormon de stres.
  2. Toți acești hormoni din comunitate sunt capabili să provoace riscul de diabet. Ele afectează, de asemenea, negativ funcționarea sistemului cardiovascular, precum și a plămânilor. Nivelurile ridicate de estrogeni și androgeni pot provoca, de asemenea, cancer la sân.
  3. Țesutul muscular cu doze reduse de estradiol devine mai slab și este recuperat foarte dificil. Grăsimea sub patch-uri pe șolduri și laturi devine, de asemenea, mai puțin densă, pielea umană arată îndoită, inelastică.
  4. Dacă nivelul estradiolului scade, nivelul cortizolului femeii devine mai mare. Nivel crescut de stres. Din aceste depozite de grăsimi din corp devine mai mult.
  5. Reducerea producției de estradiol, organismul în același timp crește nivelul cortizolului. Din aceasta, glanda tiroida incepe sa produca mai putini hormoni. Lucrurile shchitovidki pot fi rupte.
  6. Când estradiolul din organism este mai mic, insulina este produsă mai mult, dar organismul nu o percepe. Și aceasta suprimă formarea de zaharuri în sânge. Ca urmare, depozitele grase devin mai mari - o femeie se recuperează, fără a înțelege motivele.
  7. Când estradiolul din organism devine mai puțin, puteți observa acest lucru pe talia ceară. Depozitele de grăsimi sunt depozitate în principal acolo. Acest lucru se datorează creșterii producției de hormoni androgenici și creșterii nivelurilor de insulină din sânge.
  8. Datorită scăderii nivelului de estradiol, o femeie poate avea insomnie. Un fapt extraordinar: cu cât o persoană mai rău doarme și cu atât mai multă somn, cu atât mai mult a inhibat hormonii de creștere. Dacă este mai scurt: somn mai rău - vă înrăutățiți. Acest lucru este foarte important pentru fetele adolescente în perioada menstruației. Hormonii de creștere, dezvoltați lent, inhibă metabolismul și stimulează producerea de grăsimi pe părțile laterale și talie.
  9. Dacă hormonii de creștere nu sunt suficienți în organism, țesutul muscular se pierde și devine slab, iar grăsimile, dimpotrivă, se acumulează activ. Masa musculară este restabilită foarte slab.

Pentru a evita astfel de consecințe grave pentru bunăstarea, greutatea și starea de spirit, este important să controlați nivelul estrogenilor din organism. În special, estradiol. In timp, mergeti la endocrinolog si fiti bine.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.