^

Ce înseamnă testele de metabolism și cum să slăbești cu ajutorul lor?

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Odată ce ați făcut testele hormonale, veți putea determina exact dacă acestea se află în limitele normale. Dacă nivelul hormonului atinge limita superioară sau inferioară a normei, trebuie să consultați un medic pentru teste suplimentare - acesta poate fi un semn de boală gravă.

Analiza pentru glucoză

Nivelul ei de sânge va fi determinat pe stomacul gol (după ce masa ar trebui să treacă cel puțin 12 ore). Rata de glucoză din sânge este de 70-100 de unități.

Nivelul inferior normei este de până la 60-70 mg / dl. Nivelul de glucoză de ordinul a 100-110 unități poate însemna că organismul nu este în regulă.

Nivelul de glucoză trebuie să fie de 110-125 de unități, este o posibilă intoleranță a organismului la glucoză, precum și riscul apariției diabetului.

Dacă nivelul de glucoză este de 110-125 de unități, acest lucru poate indica un risc de apariție a diabetului într-o fază incipientă, care continuă să se înrăutățească.

trusted-source[1], [2]

Când este necesar să verificați nivelul glucozei din sânge?

La 2 sau 3 ani după vârsta de 20 de ani. Analiza trebuie efectuată pe stomacul gol.

Dacă aveți o predispoziție ereditară la diabet zaharat, testul pentru nivelurile de glucoză trebuie verificat în fiecare an, sau chiar mai bine - la fiecare șase luni.

Cum de a determina predispoziția la diabet?

Dacă ați suferit de rude apropiate de diabet

Dacă sunteți supraponderal, care crește

Dacă în ultimul an ați recuperat mai mult de 44 kg

Dacă aveți o dimensiune a taliei mai mare de 84 cm

Dacă talia ta este mărită și grăsimea burtă crește

Dacă aveți doar o dorință incredibilă pentru dulciuri: prăjituri, prăjituri, dulciuri, halva, care este adesea repetată

Dacă aveți sete frecvent

Analiza pentru insulină

Nivelul acestei substanțe în sânge trebuie de asemenea măsurat pe stomacul gol. În organism, în plus față de nivelurile ridicate sau scăzute ale glucozei, poate apărea imunitatea organismului la insulină. Se numește rezistență la insulină.

Această boală este mai frecventă la femeile cu prag de vârstă după 40 de ani. Dacă organismul este insensibil la insulină, nu vă mai puteți controla greutatea. Nu ajută nici dieta și sportul.

Ar trebui să știți că insulina este normală - acest nivel este de 6-25 unități (denumită me / ml). Aceasta este pentru testele efectuate pe stomacul gol.

Nivelul de insulină, măsurat după 2 ore după masă, este de 6-35 unități.

Dacă aveți un prag de insulină inferior sau superior în organism - cereți teste suplimentare.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Analiza hemoglobinei A1C

Această substanță este aceeași glucoză care sa transformat în hemoglobină. Este o substanță care ajută la oxigenarea celulelor sanguine.

Testul hemoglobinei este bun pentru a determina dacă o persoană a fost crescută în glucoză în ultimele 90 de zile.

Nivelul hemoglobinei este redus la 6 unități dacă glucoza a fost (și este) normală. Testul este foarte precis, deci trebuie să îl țineți.

La o persoană care suferă de diabet zaharat, nivelul hemoglobinei va contribui la descoperirea stadiului incipient de dezvoltare.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Testul pentru colesterol

O analiză a acestui hormon vă va ajuta să stabiliți dacă o persoană are riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Testul pentru nivelul acestui hormon se efectuează neapărat pe stomacul gol. Trebuie să fie susținută:

 • analiza HDL
 • Nivelul trigliceridelor
 • teste pentru nivelurile totale de colesterol

Aceste teste trebuie efectuate la intervale de 2-3 ani, iar după 35 de ani și mai des - de 1-2 ori pe an.

Cu această frecvență este necesar să se efectueze acest test, atunci când persoana are următoarele simptome.

 1. Creștere semnificativă în greutate
 2. Slăbiciune și oboseală
 3. Utilizarea frecventă a medicamentelor, în special a hormonilor
 4. Boli frecvente, în urma căruia ați început să luați noi medicamente care au proprietatea de a crește nivelul de colesterol
 5. Momentul menopauzei, în timpul căruia medicul a prescris estrogen pentru tine
 6. Admiterea estrogenilor din alt motiv
 7. Tensiune arterială crescută
 8. Diabet zaharat
 9. Orice boli ale glandei tiroide
 10. Un număr mare de trigliceride hormonale
 11. Un om fumează foarte mult
 12. O persoană care abuzează de alcool (mai mult de 2 pahare de vin pe zi)
 13. O persoană bea steroizi (chiar dacă fac sport)
 14. O persoană are un nivel ridicat de stres, sau aceste stresuri sunt foarte frecvente și prelungite
 15. La om, boli cronice ale organelor interne

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25], [26], [27], [28]

Cum reacționează insulina la nivelurile de glucoză? (Analiză)

Această analiză vă va arăta cu exactitate dacă aveți imunitate la insulină și, ca o consecință, stadiul inițial al diabetului zaharat.

Această analiză trebuie efectuată în mod necesar de către femeile în vârstă de 35-40 de ani. Mai ales pentru cei care nu își pot controla greutatea și se recuperează în mod constant.

Analize pentru electroliți (clorură, potasiu, sodiu)

Aceste analize se fac separat. Cu ajutorul lor, medicii învață cât de mare este concentrația în sânge a sărurilor. Și, de asemenea, pentru a testa puterea organelor interne - în special, rinichii, glandele suprarenale.

trusted-source[29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36]

Analize pentru nivelul de sodiu

Concentrația de sodiu de 133-134 unități este considerată limita inferioară a normei. În același timp, nivelul de potasiu poate fi mărit - aproximativ 5,5 unități. Dacă cifrele nu sunt mai mici decât aceste cifre, atunci în organism totul este în ordine.

Sodiul este sare. Adică, prin aceste teste veți ști ce nivel de săruri din sânge. Când mâncați alimente saline (pește, chipsuri, biscuiți), crește nivelul de sodiu din sânge. Pentru a reduce și a elimina sarea din organism, trebuie să beți apă. Adevărat, poate crește umflătura.

În plus, persoanele care beau o mulțime de fluide pot avea hipertensiune arterială.

Aceasta înseamnă că norma lichidului pe zi trebuie să fie optimă - nu mai mult de 1,5 litri. Și, bineînțeles, trebuie să scădeți nivelul sărurilor, pentru a nu agrava sănătatea crizelor hipertensive.

Când sărurile sunt scoase din organism cu ajutorul urinei, presiunea revine la normal sau scade, ceea ce este, de asemenea, important.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41]

Analize pentru nivelul de potasiu

Dacă potasiul din organism este mai mult sau mai puțin decât normal, inima poate începe intermitent. Heart ritmurile devin mai frecvente, inegale. Nivelurile crescute de potasiu se datorează unei alimentații necorespunzătoare (de exemplu, oamenii consumă prea mult cartofi).

Potasiul se poate acumula în organism și datorită medicamentelor care îl conțin. Dacă luați astfel de medicamente, asigurați-vă că verificați nivelul de potasiu de cel puțin 2 ori pe an pentru a evita consecințele grave ale sănătății.

Nivelul de potasiu din organism este în măsură să scadă dacă luați medicamente cu cortizol - ele ajută la reducerea producerii și acumulării de potasiu. Nivelurile scăzute de potasiu pot fi un semnal că receptorii de adrenalină nu funcționează bine.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49], [50], [51]

Analize pentru magneziu, calciu și fosfați (anorganici)

Aceste substanțe sunt minerale. Ele ajută să lucreze corect și uniform la toate sistemele corpului. Are proprietatea de a regla mecanic nivelul tuturor acestor substanțe (într-o stare sănătoasă).

Magneziul, fosfatul și calciul ajută la buna circulație a sângelui, sunt importante pentru sistemul nervos și sănătatea musculară, precum și pentru funcția cardiacă și normalizarea tensiunii arteriale.

Aceste substanțe joacă, de asemenea, un rol important în transferul de informații genetice, precum și oferă forță și creșterea oaselor, sporesc metabolismul.

trusted-source[52], [53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60]

Analiza nivelurilor de calciu

Nivelul de calciu din sânge nu vă va arăta cât de puternic este osul. Cu alte cuvinte, nu va fi o analiză a osteoporozei.

Analiza nivelului de calciu va arăta concentrația sa în sânge. Dacă nu este suficient, sau el se pierde din cauza faptului că nivelurile reduse în mod semnificativ de estrogen, organismul ia calciul din oase pentru a le oferi cu sângele sistemului nervos, creierul, mușchii, inima și alte organe vitale din corpul de calciu.

În timpul menopauzei, o femeie nu are hormonul estradiol. Aceasta înseamnă că calciul din sânge este probabil mai mic decât normal. În plus, se excretă din organism cu urină.

Și chiar dacă începeți să luați calciu în pastile, ca element suplimentar, aveți nevoie de estradiol, altfel rezervele de calciu vor fi pierdute în mod constant. Estradiolul este necesar pentru ca calciul să fie transportat la os.

Dacă estradiolul în organism nu este suficient, iar calciul în urină este mai mult decât normal, o femeie riscă să formeze pietre la rinichi. Se referă în special la femei după 40 de ani, la care multe funcții ale unui organism sunt reduse considerabil.

La rate crescute de calciu în sânge, o persoană trebuie să prescrie în mod obligatoriu teste pentru alte substanțe care sunt responsabile de activitatea organelor interne.

trusted-source[61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68], [69], [70], [71], [72]

Ce înseamnă creșterea calciului în sânge?

 1. Excesiv entuziasm pentru vitamina D
 2. Utilizarea medicamentelor pentru diabetici, în primul rând cu litiu în compoziție
 3. osteoporoza
 4. mielom
 5. hipertiroidism
 6. Leykemyya
 7. Cancer (sunt posibile metastaze)
 8. Și alte abateri grave

Dacă calciul din organism este mai mic decât normal

Deci, aveți un nivel mai scăzut de vitamina D. Pierderea de calciu poate contribui, de asemenea, la absorbția slabă a nutrienților datorită tulburărilor intestinale, disfuncției renale, problemelor hepatice, tulburărilor imune.

Dacă găsiți o lipsă de calciu în organism, trebuie să urmați teste suplimentare la recomandarea unui medic.

Ce înseamnă magneziu scăzut?

Acest lucru se datorează unui meniu greșit, în care există o lipsă de substanțe utile. Aceasta se exacerbează prin anomalii ale tractului gastrointestinal, consumul excesiv de alcool, bolile sistemului imunitar, diureticele, afecțiunile renale sau hepatice. În timpul alăptării (alăptare), o femeie pierde și magneziu.

Ce înseamnă creșterea magneziului?

Acest lucru se întâmplă cu utilizarea prea frecventă și abundentă a aditivilor care conțin magneziu. Nivelul crescut de medici de magneziu observa, de asemenea, la bolile de rinichi, ficat, suprarenale.

Atât magneziul ridicat cât și cel scăzut cauzează un risc de creștere în greutate și este foarte dificil de controlat.

Analiză pentru fosfații anorganici

Dacă aveți un nivel scăzut de fosfat - această condiție apare în abuzul de alcool și tutun. Nivelul de fosfați este de asemenea redus datorită diabetului zaharat, abuzului de anabolizant în timpul exercițiilor fizice, creșterii cantității de testosteron în organism (are proprietatea de a suprima nivelul de fosfați).

Cantități reduse de fosfat sunt, de asemenea, dacă organismul are un nivel ridicat de hormon DHEA. Diureticele și medicamentele psihotrope au, de asemenea, proprietatea de a reduce nivelul de fosfat din organism.

Cantitatea insuficientă de vitamina D este de asemenea un factor de risc pentru fosfați.

trusted-source[73], [74], [75], [76], [77]

Niveluri crescute ale fosfatului

Este observat cu abuzul de vitamina D (atât în forma sa pură, cât și prin ceea ce este produs prin acțiunea ultravioletă, deci nu abuzați șezlongurile și bronzarea pe plajă).

Nivelul de fosfat poate crește și cu bolile sistemului osos.

Dacă vă simțiți că vă simțiți ca simptome precum salturile bruște, este greu să-l controlați, este greu să vă bateți apetitul și nu vă simțiți bine pentru hormonii pe care i-am descris mai sus. Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a începe tratamentul la timp și de a înfrânge bolile în stadiul inițial. În special, obezitatea.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.