^

Părinții și copiii: cum să ajungeți la înțelegerea reciprocă?

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Părinții și copiii sunt deseori complet diferiți, adesea apar certuri în familie, deoarece unii nu înțeleg pe alții. Cum să ajungem la o înțelegere reciprocă între părinți și copii?

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Știința fericirii

Este imposibil să-i înveți pe copii să fie fericiți dacă părinții lor sunt nefericiți. Copiii experimentează dacă văd disparitatea părinților unul față de celălalt. Este posibil ca ei să nu vorbească despre asta, dar cu conflicte interne ale părinților, copiii reacționează cu boala sau depresia. Este important să recunoaștem aceste semne în timp și să stabilim o atmosferă între părinți și copii din familie. Este foarte important pentru copii să înțeleagă (simt) că sosirea lor creează o atmosferă de vacanță cu părinții, bunicii. Copilul nu are nevoie să vorbească despre acest lucru: înțelege acest al șaselea simț.

Important! Dacă într-un conflict familial între părinți și copii (ascuns sau explicit) sau între părinți, copilul se poate îmbolnăvi brusc și permanent și poate chiar să rămână în urmă în dezvoltarea mentală și fizică. Insecuritatea, depresia sunt urmatorii insotitori ai problemelor din familie. Atât părinții cât și copiii suferă.

Fii flexibil

Dacă părinții și-au asumat rolul de despoți de neclintit care nu sunt capabili să își schimbe credințele, acest lucru poate merge împotriva copilului. Flexibilitatea este o caracteristică foarte importantă în educația copiilor. Este necesar să se înțeleagă că credințele și concepția despre lume a copilului pot să difere radical de ideile adulților. Și punctele lor de vedere asupra lumii.

Prin urmare, este extrem de necesar să acceptați ideile și convingerile copilului dumneavoastră și să îi permiteți să creadă în ceea ce crede el. Acest lucru îi va oferi copilului posibilitatea de a rezista în cele mai extreme circumstanțe. Și, în plus, abilitatea de a-ți cere scuze le oferă părinților ocazia (paradoxal?) Să primească cel mai important lucru din copil - dragoste și respect.

trusted-source[5]

Protejați nervii copilului

Sistemul nervos al copilului crește și se dezvoltă. Dacă părinții și copiii se află într-o stare de conflict, sistemul nervos al copilului poate eșua. Acest lucru poate afecta tractul gastrointestinal (în condiții psihologice nefavorabile, sucul gastric al unui copil poate fi eliberat mai încet sau mai rapid decât este necesar).

Navele creierului pot, de asemenea, suferi de o situație psihologică nefavorabilă. Prin urmare, este important ca familia dintre părinți și copii să aibă relația cea mai strictă. Depinde de asta, cum va simți copilul în general.

Cum să realizați o înțelegere reciprocă între părinți și copii - probabil că ați înțeles deja. Trebuie doar să ascultați copilul, să auziți ce vrea să vă spună și să țineți cont de nevoile sale cât mai mult posibil. Acum rămâne să se aplice acest lucru în practică.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.