Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Aplicarea de sodă în timpul sarcinii

Expert medical al articolului

Obstetrician-ginecolog, specialist în fertilitate
, Editorul medical
Ultima examinare: 01.06.2018

Soda de copt este cunoscută și utilizată în fiecare casă. Aplicați-l pentru curățarea suprafețelor și pentru prevenirea anumitor boli și ce fel de coacere blândă și aerisită se obține cu utilizarea sa!

Există contraindicații pentru utilizarea sa? Este acest produs sigur pentru mamele însărcinate?

Luați în considerare utilizarea de sodă pentru arsuri la stomac

Multe femei gravide simt o senzație de arsură în piept sau așa-numita "arsuri la stomac". Acest simptom vizitează adesea mamele în așteptare în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Pentru a preveni acest simptom este necesar pentru a monitoriza calitatea alimentației, organizați corect rutina zilnică, evitați să mâncați alimente picante. Cu toate acestea, în ciuda prudenței femeilor, problema arsurilor arteriale persistă. Este asociat cu modificări hormonale în organism și cu modificări fiziologice - și anume, cu o schimbare a stomacului în sus și presiunea ulterioară asupra esofagului de către un uter în creștere. În acest sens, femeile în timpul sarcinii sunt pur și simplu forțate să caute un fel de "mântuire" pentru a atenua această condiție. În acest caz, este posibil doar tratamentul simptomatic. Dar majoritatea medicamentelor afectează negativ corpul femeilor însărcinate. Prin urmare, multe femei care se confruntă cu problema arsurilor la stomac, utilizează una dintre cele mai faimoase căi. Ei iau sodă sub formă de soluție apoasă pentru a neutraliza acidul în stomac.

Un efect pozitiv poate fi observat după câteva minute. Dar datorită faptului că dioxidul de carbon, care este eliberat, când soda reacționează cu acidul stomacului, irită esofagul, persoana începe să simtă un nou atac al arsurilor la stomac. În plus, bicarbonatul de sodiu poate provoca umflarea și are un efect negativ asupra mucoasei intestinale. Concluzia este evidentă - nu folosiți sifon pentru a ușura arsurile la stomac pentru mamele viitoare.

trusted-source[1], [2], [3]

Suflarea sifonului în timpul sarcinii

Datorită proprietăților antiseptice, sifonul poate fi utilizat în medicină, în special în ginecologie. Syringing cu soda de băut (în afară de principalele medicamente prescrise) elimină simptomele neplăcute în tratamentul aftoasă. Dar acesta este doar un instrument auxiliar care se utilizează în terapia complexă. Eficacitatea utilizării unei soluții de sodă se explică prin acțiunea fungicidă a bicarbonatului de sodiu asupra ciupercilor microfibre. Pentru seringi cu o soluție de bicarbonat de sodiu este necesar să se dizolve o linguriță de sodă în două sute de mililitri de apă caldă fiartă. Efectuați procedeul de preferință întins pe partea sa, astfel încât soluția să fie în vagin pentru o perioadă de timp. Dushing ar trebui să fie foarte atent, astfel încât să nu dăuneze copilului, deoarece responsabilitatea pentru sănătatea lui se află în această perioadă pe mama lui.

În mod natural, administrarea de seringă cu o soluție de sifon, precum și orice alte soluții, este prescrisă de un medic care supraveghează o femeie în timpul perioadei de sarcină.

trusted-source[4], [5]

Sodul gâtului în timpul sarcinii

O altă utilizare a unei soluții de bicarbonat de sodiu este gargară cu diverse boli virale. Utilizarea unei soluții de sifon, spre deosebire de preparatele medicale și diferitele remedii pe bază de plante, este sigură și foarte eficientă în timpul sarcinii. Dezinfectarea proprietăți de reducere a vitezei de multiplicare bacteriană datorită crearea unui mediu alcalin și organismul pentru a face față unor asemenea boli cum ar fi faringite, laringite, amigdalite și alții hidrogenocarbonat de sodiu. Este mult mai rapid.

Pregătirea unei soluții pentru clătirea gâtului: amestecați o jumătate de linguriță de sodă cu un pahar de apă, o temperatură de 30-40 de grade, clatirea se menține cel puțin 4-5 ori pe zi. Dar nu trebuie să abuzezi de acest remediu, deoarece sifonul poate suprasolicita mucoasa gât.

Spălați nasul cu sifon în timpul sarcinii

Spălarea nasului cu soluție de sodă este un instrument eficient în tratamentul rinitei și sinuzitei.

Dar efectul maxim este atins atunci când se utilizează sifon cu sare în același timp. Acest tip de soluție este foarte ușor de a găti: este necesar să se ia o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de sare de mare și se dizolvă aceste componente în două sute de mililitri de apă fiartă caldă. În absența sării de mare - utilizați bucătarul. Soluția care rezultă trebuie să fie turnată în fierbătorul pentru prepararea ceaiului sau ghimpată în prealabil și spălați nasul deasupra chiuvetei. Acest lucru trebuie făcut prin înclinarea capului astfel încât lichidul, turnat într-o nară, să curgă din cealaltă nară sau din gură. Cu această soluție, puteți să vă spălați nasul de 3-5 ori pe zi. Este foarte important pentru femeile gravide, deoarece, în situația lor, terapia cu antibiotice și diverse medicamente complexe este contraindicată. Ca urmare a acestor spălări scade umflarea mucoasei nazale, a redus semne de inflamație la nivelul sinusurilor nazale, mucoasa nazofaringelui este curățat prin diverse bacterii și viruși.

Lapte cu sifon în timpul sarcinii

Încă din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri caută prescripții pentru tratarea diferitelor boli, referindu-se la indicii despre natura mamei. Laptele nu este doar un produs alimentar valoros, ci și un depozit de vitamine și oligoelemente, esențiale pentru sarcină. Componentele sale valoroase folosite, nu numai bea lapte integral, dar, de asemenea, prin consumul de astfel de alimente ca branza, branza de vaci, iaurt, chefir, smântână, și altele. Utilizarea de lapte cald cu diverse boli respiratorii, care sunt însoțite de o tuse a confirmat eficacitatea sa are mai multe generații. Este deosebit de eficient să se utilizeze lapte cald cu adăugarea de bicarbonat de sodiu. O astfel de băutură ajută la producerea tusei uscate, motiv pentru care procesul de recuperare este accelerat.

Există mai multe rețete care includ lapte și bicarbonat de sodiu.

  • Primul este 250 de mililitri de lapte, o lingurita de miere si o lingurita de sifon.
  • Al doilea este 300 de mililitri de lapte, puțin unt și o linguriță de sodă.
  • Al treilea - lapte (250 ml), o lingurita de miere, 1/5 linguriță de sodă și 1 picătură de propolis soluție de alcool.

Laptele cu sifon în timpul sarcinii poate fi utilizat sub formă de rețete enumerate numai în absența reacțiilor alergice la lactoză.

Supradoză

În ciuda tuturor avantajelor pe care bicarbonatul de sodiu le posedă, în unele cazuri este posibilă supradozajul când este aplicat în interior. Prin urmare, atunci când utilizați sifon, trebuie să fiți atenți, în special femeile care au un copil. Consecințele utilizării excesive pot fi:

  • Iritarea mucoasei organelor digestive;
  • Minor stomac deranjat;
  • Atunci când încercați să neutralizați acidul clorhidric în stomac, puteți obține arsuri la stomac chiar mai mult decât înainte de a aplica acest "gol" și, astfel, vă agravează starea.

Cu aplicare externă, o supradoză practic nu este posibilă (cu excepția efectului pe termen lung al pulberii uscate asupra pielii umane).

De asemenea, trebuie remarcat faptul că toate metodele de tratare cu sifon de copiere de mai sus sunt doar recomandări. Folosind aceste prescripții pentru tratamentul bolilor pe cont propriu, mamele viitoare ar putea pune în pericol bebelușul lor nenăscut. Prin urmare, vă sfătuim să solicitați ajutor de la un medic și să nu vă implicați în auto-medicație. Fii vigilent și sănătos!


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.