^

Șampon Dermazol pentru mătreață

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Mătreața este un fenomen neplăcut care nu este doar o problemă estetică, ci și una medicală. Apariția și prezența sa pe o perioadă lungă de timp indică o leziune infecțioasă a pielii scalpului cu o ciupercă sau o funcționare defectuoasă a glandelor sebacee. Nu puteți face față mătreții cu șampon obișnuit, trebuie să folosiți cele terapeutice. Unul dintre acestea este Dermazol.

Indicaţii Șampon Dermazol pentru mătreață

Denumirea generală a mătreții este seboree. Este uscată și uleioasă. Semnele de uscăciune sunt o masă de solzi albi în păr, la rădăcini, pe haine. În același timp, se simte iritația pielii, mâncărime, roșeață pe alocuri. [1]

Seboreea uleioasă se manifestă prin secreție excesivă de sebum, părul devine neîngrijit, șuvițele se lipesc, sunt acoperite cu fulgi gălbui. Se pot forma pustule pe scalp. [2]

Astfel de manifestări sunt o indicație pentru utilizarea șamponului Dermazole, dar cel mai bine este să consultați mai întâi un tricholog pentru sfaturi. Concluziile sale oficiale: matreata, pitiriazisul versicolor, dermatita seboreica vor fi un motiv pentru a apela la un remediu pentru par. [3]

Formularul de eliberare

Șamponul este disponibil în sticle de plastic de 50 ml și 100 ml, precum și în bețișoare de 8 ml, ceea ce este convenabil pentru a-l lua cu tine în călătorii. Când cumpărați, trebuie să luați în considerare, cu cât volumul este mai mare, cu atât costul este mai mic. Deschiderea sticlei este de diametru mic si asta asigura consumul ei economic.

Consistența Dermazolului este lichidă, mirosul este plăcut, culoarea este roșiatică. Nu face spumă bine, așa că consumul pentru o spălare este destul de mare.

Farmacodinamica

Proprietățile farmacologice ale unui detergent sunt determinate de compoziția acestuia. Substanța activă a șamponului este ketoconazolul, care întârzie și oprește creșterea ciupercilor, din cauza modificării compoziției lipidice a membranei acestora. Dermazolul reduce mâncărimea și descuamarea pielii.

Farmacocinetica

Utilizarea externă limitează biodisponibilitatea ketoconazolului, deoarece nu există o intrare directă în fluxul sanguin. După spălarea capului, substanța nu este determinată în plasma sanguină.

Dozare și administrare

Șamponul se aplică pe păr și se lasă timp de 3-5 minute, apoi se spală. Schemele de tratament și prevenire sunt diferite. Cu matreata si dermatita seboreica in primul caz, se foloseste de 2 ori pe zi timp de 2-4 saptamani, in al doilea - o data pe saptamana sau doua.

Pitiriazisul versicolor necesită utilizare zilnică timp de 5 zile pentru tratament, pentru prevenire - 3 zile la rând înainte de începerea sezonului estival.

Dermazol este recomandat pentru utilizare începând cu vârsta de 12 ani. Siguranța la copiii mici nu a fost stabilită.

Utilizați Șampon Dermazol pentru mătreață în timpul sarcinii

În ciuda faptului că efectele șamponului asupra femeilor însărcinate și asupra fătului nu au fost testate, farmacocinetica medicamentului permite utilizarea acestuia pentru a trata această categorie de persoane, precum și în timpul alăptării.

Contraindicații

Cu o sensibilitate crescută la componentele șamponului, este contraindicat pentru utilizare.

Efecte secundare Șampon Dermazol pentru mătreață

Utilizarea Dermazolului poate provoca o reacție alergică sub formă de erupții cutanate pe scalp, uscăciune, mâncărime, peeling crescut, precum și lăcrimare, iritare a ochilor.

Supradozaj

Utilizarea externă nu duce la supradozaj, dacă este ingerată, se recurge la măsuri simptomatice, nu se efectuează spălarea gastrică și inducerea vărsăturilor.

Interacțiuni cu alte medicamente

Interacțiunea cu alte medicamente nu a fost studiată.

Conditii de depozitare

Șamponul este păstrat în ambalajul original la o temperatură care nu depășește +25ºС.

Termen de valabilitate

Dermazol poate fi utilizat în termen de 4 ani de la data lansării.

Analogii

Eliminați simptomele neplăcute: exfolierea scalpului, mâncărimea, uscăciunea crescută sau formarea de grăsime vor ajuta și alte produse de spălat păr - analogi ai Dermazolului. Poate fi: Kenazol, Nizoral, Perkhotal, Keto plus și altele.

Recenzii

Persoanele care au folosit Dermazol pentru tratamentul seboreei notează eficacitatea acestuia, confortul în utilizare (nu provoacă arsuri, furnicături, roșeață), capacitatea de a folosi în paralel și alte produse pentru păr. Le spală bine, chiar scapă de mătreață, deși nu are efect cumulativ și necesită o utilizare preventivă. Există, de asemenea, recenzii despre ceea ce face buclele mai rigide. Printre aspectele negative se numără ineficiența acestuia în cheltuire, în special pe părul lung, cost ridicat.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Șampon Dermazol pentru mătreață" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.