^

Sănătate

Sexoterapeut

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Un terapeut de sex este un specialist care este implicat în diagnosticarea și tratamentul tulburărilor și tulburărilor sexuale, atât la bărbați, cât și la femei. Să ne uităm la caracteristicile terapeutului sexual, la metodele pe care medicul le folosește în munca sa și când este necesar să solicite ajutor unui medic.

Terapistul sexual ajută la restabilirea armoniei sexuale în familie, tratează diferite boli (impotență, ejaculare prematură, funcții libido libido scăzute). De asemenea, medicul se ocupă de tratamentul tulburărilor și încălcărilor unei naturi sexuale, perversiunii, patologiei și anomaliilor care cauzează tulburări în viața sexuală.

Domeniul cunoașterii și cercetării în care medicul este specializat este sexopatologia, adică știința vieții sexuale. Sexopatologia este domeniul medicinei clinice, care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea disfuncției sexuale. Terapistul sexual studiază aspectele emoționale, personale și funcționale ale tulburărilor care provoacă patologii sexuale. Medicul examinează modelele de dezvoltare a patologiilor și anomaliilor, bazate pe ginecologie, urologie, neuropatologie, psihiatrie, endocrinologie.

trusted-source[1], [2], [3]

Cine este un terapeut de sex?

Cine este un terapeut de sex - un medic care este implicat în diagnosticarea și tratamentul tulburărilor sexuale. Medicul diagnostichează anomalii psihologice și alte tulburări care afectează viața sexuală. Terapistul sexual îi sfătuiește pe cupluri și pe persoane care încep doar relații sexuale despre psiho-igiena vieții sexuale. Medicul efectuează o examinare cuprinzătoare a pacienților și studiază simptomele tulburărilor sexuale.

În lucrarea sa doctorul folosește teoria sexopatologiei generale, bazată pe tiparele de diferențiere a sexelor și a nevoilor sexuale. Un terapeut sexual studiază bolile care cauzează disfuncție sexuală și elaborează un plan de tratament pentru încălcări. De asemenea, medicul folosește sexopatologia practică în munca sa, formând formulele de sexualitate sexuală și de sex feminin și viața sexuală.

Când trebuie să merg la un terapeut de sex?

Când trebuie să merg la un terapeut de sex și ce simptomatologie a tulburărilor sexuale necesită intervenția unui medic?

 • Dacă un bărbat are disfuncție erectilă, atunci este nevoie de tratament. Această boală poate fi cauzată de tulburări mentale și neurologice sau poate acționa ca un simptom al unei boli cum ar fi impotența.
 • Ejacularea prematură este o altă abatere sexuală care necesită tratament. Ejacularea nu este controlată și se întâmplă chiar înainte de a primi satisfacție din partea relațiilor sexuale.
 • Încălcarea dorinței sexuale, adică libidoul, apare atât la bărbați, cât și la femei. Tulburarea poate fi temporară sau patologică. În cel de-al doilea caz, unul dintre parteneri este lipsit de dorințe sexuale, fantezii și interes pentru intimitatea sexuală dispare. Această tulburare sexuală este asociată cu probleme psihologice și traume, astfel încât tratamentul nu este doar un terapeut de sex, ci și un psihiatru.

Ce teste trebuie să treci la un sexopatolog?

Dacă mergeți la un medic pentru diagnosticarea și tratarea problemelor și a bolilor de natură sexuală, atunci ar trebui să știți ce teste trebuie să faceți atunci când adresați-vă unui terapeut de sex. O analiză standard este un test de sânge extins pentru biochimie, un test de sânge și un test de urină. Pentru femei, este obligatoriu să se determine nivelul de estrogen, prolactină și examinarea cu ultrasunete a ovarelor.

Dacă un bărbat se întoarce la un terapeut de sex, atunci în plus față de sânge și urină, este necesar să treacă o analiză pentru a determina nivelul de testosteron și creatinină. De asemenea, terapeutul de sex poate oferi instrucțiuni pentru testele funcționale hepatice și examinarea cu ultrasunete a glandei tiroide.

Ce metode de diagnosticare utilizează un terapeut sexual?

Fiecare medic din practica medicală utilizează anumite tehnici și metode care ajută la diagnosticarea bolilor, tulburărilor și tulburărilor. Să luăm în considerare metodele de diagnosticare utilizate de terapeutul sexual în munca sa.

În primul rând, aceasta este o examinare și o consultare primară - medicul conduce o conversație cu pacientul pentru a afla motivul pentru tratamentul și studiul simptomelor unei tulburări sexuale. După aceea, medicul prescrie teste de livrare și dezvoltă un plan pentru tratament complet. În timpul examinării pacientului, terapeutul de sex poate oferi instrucțiuni pentru furnizarea testelor care vor ajuta la diagnosticarea tulburării, găsirea cauzei apariției ei și vindecarea acesteia. Uneori, sexopatologii prescriu pacienților lor un sondaj efectuat de un psihiatru, ginecolog, endocrinolog și androlog.

Ce face un terapeut de sex?

Ce face un terapeut de sex - medicul face studii de anomalii, adică perversiuni, care sunt asociate cu boli sexuale și schimbări ale corpului. Sarcina principală a unui terapeut de sex este detectarea în timp util a tulburărilor și anomaliilor relațiilor sexuale și a tratamentului lor eficace.

Doctorul sfătuieste cuplurile în materie de viață sexuală, ajută la înțelegerea problemelor relațiilor sexuale și interpersonale. De asemenea, terapeutul sexual efectuează conversații preventive cu minorii cu privire la aspectele psihologice și igienice ale vieții sexuale în căsătorie.

Ce boli sunt tratate de un terapeut de sex?

Dacă sunteți preocupat de probleme de natură sexuală, atunci ar trebui să știți despre ce boli tratate de terapeutul sexual. Deci, activitatea doctorului este legată de tratamentul, diagnosticarea și prevenirea unor astfel de boli și anomalii:

 • Scăderea interesului față de relațiile sexuale și sexuale cu unul dintre parteneri.
 • Ejacularea rapidă, probleme cu potența și scăderea libidoului.
 • Vaginismul este o boală a femeii care provoacă convulsii ale vaginului și dăunează viața sexuală. De regulă, se întâmplă în contextul tulburărilor psihice.
 • Anorgasmia.
 • Frigiditatea este absența entuziasmului și a sentimentelor sexuale.

Înainte de elaborarea unui plan de tratament, un terapeut de sex face un diagnostic complet al pacienților, examinează simptomele și caută cauzele care au cauzat boala.

Sfaturi pentru sexopatologi

Sfat sexopatolog - o recomandare care vă permite să mențineți sănătatea și utilitatea vieții sexuale. Să ne uităm la sfatul de bază al unui terapeut de sex.

 • Calm atmosferă romantică și mângâieri preliminare - aceasta este garanția unei emancipări maxime a partenerilor. Pentru a vă adapta la un val intim, uitați de toate problemele pentru o vreme, încercați să vă relaxați, să vă bucurați și să vă bucurați.
 • Nu ezitați să spuneți că problemele din viața intimă a multor cupluri sunt legate de o neînțelegere care rezultă din constrângeri, secret și chiar și modestie. Cine, cum nu-ți cunoști mai bine corpul. Ajutați partenerul să vă facă să vă simțiți bine, spuneți-ne ce vă place și ce doriți. Acest lucru va ajuta nu numai sa se relaxeze, dar sa scape de prejudecati.
 • Nu vă fie frică să experimentați și să vă dezvoltați - dacă vă plictisiți de viața sexuală, vă pare ciudat pentru tine și sexul este obositor, apoi încercați ceva nou. Diversificarea sexului cu jucării sexuale (lenjerie erotică frumoasă, vibratoare, dildo-uri și alte accesorii).
 • Nu uitați că între oamenii iubitori nu ar trebui să existe secrete și interdicții, atât în relațiile interpersonale cât și intime. Încrederea deplină este garanția unei armonii adevărate.

Un terapeut de sex este un specialist care este implicat în diagnosticarea și tratamentul diferitelor patologii și tulburări ale vieții sexuale. Medicul ajută să facă față complexelor și tratează bolile care provoacă frustrarea și disconfortul relațiilor sexuale între parteneri.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.