^

Sănătate

A
A
A

Psihoză postpartum

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Psihoza postnatală este o condiție în care o femeie este chinuită de un sindrom maniac pentru a face ceva cu ea sau cu un copil. Este cauzată de complicațiile care apar după naștere. Este important ca o femeie care are probleme de această natură să fie sub supravegherea unui specialist înalt calificat. Această condiție nu este întotdeauna îndeplinită. Pentru că nu toate mumiile suspectează că au o problemă. Da, și recunoașterea simptomelor psihozei nu este întotdeauna ușoară.

Codul ICD-10

Alte afecțiuni materne clasificate în altă parte, dar complicând sarcina, nașterea și puerperium (O99). Această rubrică include condițiile care au condus la nașterea complicată. Cauza poate fi, de asemenea, ascunsă în îngrijirea oferită de moașe. Prin urmare, excluderea bolilor infecțioase și parazitare, precum și a traumatismelor care au avut loc în timpul nașterii.

 • O99.0 Anemia care complică sarcina, nașterea și perioada postpartum. Statele clasificate la D50-D64
 • O99.1 Alte boli ale sângelui și ale organelor hematopoietice și anumite tulburări care implică mecanismul imunitar care complică sarcina, nașterea și perioada postpartum. Statele clasificate la D65-D89
 • O99.2 Boli ale sistemului endocrin, tulburări de alimentație și tulburări metabolice care complică sarcina, nașterea și puerperiul.
 • O99.3 Tulburări ale sistemului nervos și ale sistemului nervos care complică sarcina, nașterea și puerperiul.
 • O99.4 Boli ale sistemului circulator care complică sarcina, nașterea și puerperiul.
 • O99.5 Boli ale sistemului respirator care complică sarcina, nașterea și puerperiul.
 • O99.6 Bolile sistemului digestiv complicând sarcina, nașterea și puerperiul.
 • O99.7 Boli ale pielii și țesutului subcutanat care complică sarcina, nașterea și puerperiul.
 • O99.8 Alte afecțiuni și condiții specifice care complică sarcina, nașterea și puerperiul.

Cauzele psihozei postpartum

Principalele motive sunt legate de factorii somatici și psihogenici. Deci, un rol enorm joacă o ereditate agravantă. În acest caz, vorbim despre prezența cuiva din cauza bolii psihice, precum și a tulburărilor. Problema poate apărea pe fundalul nașterilor complexe. Mai ales dacă au fost însoțite de stres fizic puternic. Acest lucru duce nu numai la tulburări mintale, ci și la schimbări hormonale. Adesea, problema afectează sistemul vegetativ și duce la schimbări. Ca rezultat, există psihoză.

Munca greoaie și prelungită, schimbările de proteine și pierderea de sânge duc la o serie de anomalii. Afectează psihoza este capabilă de deshidratare, modificări ale presiunii și funcționalitate defectuoasă a ficatului. Pentru a ascunde totul este posibil chiar și în munca obișnuită, lipsa de somn și situația dificilă din familie. În cele din urmă, nu toate femeile sunt pregătite pentru naștere și maternitate. Acest lucru le deprimă și duce la gânduri diferite în cap. Unele calități personale pot contribui. Aceasta poate fi suspiciune, anxietate și traumatisme mintale anterioare.

trusted-source[1], [2], [3]

Patogenia

Trebuie remarcat că nu se observă modificări patomorfologice și patofiziologice aparente. Principala specificitate a tulburării este prezența stării depresive și stresante în ultimele săptămâni de sarcină. Reprezentantul sexului corect începe să-și facă griji, să se gândească la nașterea viitoare și să se învârtă. Uneori, această condiție este complicată de prezența unor probleme familiale. Toate acestea afectează gravidă psihogenic. Situația este completată de anumiți factori de risc.

Dacă în timpul sarcinii nivelul hormonilor responsabili pentru fluxul sanguin crește brusc și la momentul nașterii se contractează uterul, apoi la sfârșitul procesului apare un declin emoțional obișnuit. Acest lucru duce la faptul că femeia se simte inconfortabil. Nu înțelege tot ce se întâmplă. Principalul lucru este să-l susținem și să nu dăm emoțiile mâna superioară. În acest caz, situația va începe să se îmbunătățească și organismul va reveni la munca obișnuită.

Simptomele psihozei postpartum

Primul lucru pe care o femeie începe să îl pese de manifestările maniacale. Mania este o condiție de excitare dureroasă. Se caracterizează prin prezența unor idei obsesive, precum și prin reprezentări care nu se bazează pe niciun eveniment real. Mania poate purta un caracter paranoic. În unele cazuri, există megalomanie, dar pentru o mamă tânără acest lucru nu este tipic.

Halucinații. Acest simptom este cel mai frecvent întâlnit. Adesea, halucinațiile auditive sunt pestering, cele vizuale nu sunt atât de comune.

O femeie poate reflecta anormal. Starea ei se schimbă, depășind o depresie severă. Nu există posibilitatea de a vă organiza, de a începe să gândiți în mod normal. O femeie devine dificil să-și formuleze propria opinie. Conversația devine incoerentă.

Lipsa stimei de sine adecvate. Adesea, femeile nu pot evalua starea lor. Prin urmare, este necesar să convingem victima să se adreseze medicului. Evident, evitarea certurilor și scandalurilor nu va reuși. Dar, totuși, există o șansă de a atenua situația tinerei mame. În plus, femeia nu vrea să mănânce deloc. În cele din urmă, cel mai grav simptom este gândul de sinucidere și dorința de a face ceva cu propriul copil. Această caracteristică este una dintre cele mai frecvente.

Primele semne

Prima simptomatologie începe să se manifeste în primele câteva săptămâni. Femeia este în permanență într-o stare proastă, mai ales când se înrăutățește dimineața. Trezirea prea devreme, apetitul redus. În plus, există întotdeauna un sentiment de vinovăție, auto-vină fără motiv. Există multe gânduri negative în capul meu, până la sinucidere.

Este ușor să observi psihoza unei femei. Se comportă inadecvat cu copilul. El o irită, puteți auzi strigăte constante. O femeie este capabilă să rănească un copil. Nu exclude încălcarea de concentrare, fluctuațiile sau indecizia în timpul adoptării deciziilor importante.

O femeie suferă de o tulburare mentală numită agedonie. Se caracterizează printr-o lipsă de sentimente de bucurie. Există anxietate, preocupări excesive legate de starea proprie și starea de sănătate a copilului. Iritabilitatea și supraexcitația nervoasă sunt întotdeauna prezente. Somnul este rupt, pierdut, interese în viață, există oboseală excesivă. Dintr-o data, apar ganduri de sinucidere. Femeile refuză să facă sex, deoarece au o teamă de a rămâne din nou gravidă.

trusted-source[4]

Psihoza postpartum acută

Această afecțiune este adesea asociată cu nașterea severă. Femeile primesc o așa numită traumă de naștere și nu o pot lăsa mult timp. Se întâmplă atunci când nașteri lungi, care durează de la câteva ore până la zile. Modificările mintale nu apar imediat, și acesta este pericolul principal. Primele manifestări pot fi identificate după câteva zile sau săptămâni.

După descărcarea de gestiune din spital, mama se întoarce acasă într-o stare depresivă. În loc de bucurie, este plină de emoții negative. Nu este mulțumită de apariția copilului, vedeți indiferență și agresiune în direcția lui. Relația cu rudele în timp poate, de asemenea, să se schimbe. Chiar și cele mai mici probleme cu somnul pot indica o problemă.

În timp, comportamentul femeilor devine ciudat și chiar neobișnuit în raport cu copilul. Deci, mama nu se poate apropia deloc de copil, sau invers, nu lăsându-l pentru un minut. Uneori începe să gândească negativ pe cineva din familia ei, spun ei, se presupune că vor să-i facă rău copilului. Există gânduri pe care copilul încearcă să le fure, să le omoare. Cel mai periculos lucru este că o femeie poate începe să trateze copilul pentru o boală excesivă fără motiv. În acest caz, se utilizează medicamente foarte puternice, care pot provoca vătămări ireparabile.

În plus față de delir, halucinațiile apar în timp. Drept urmare, mama tânără nu mai este capabilă să răspundă pentru acțiunile ei. Poate să arunce copilul afară din fereastră sau să-i facă rău iremediabil. Dacă nu îi ajutați femeia la timp, starea ei va fi foarte agravată. Modificările pot progresa, ducând la consecințe imprevizibile.

trusted-source[5]

Psihoza schizofrenică postpartum

Această condiție este deosebit de periculoasă. La urma urmei, pe lângă faptul că o femeie întâmpină dificultăți asociate cu nașterea unui copil, începe să viziteze gânduri serioase pentru a scăpa de el. Adesea, această afecțiune poate fi cauzată de administrarea hormonilor steroizi. De obicei, pentru a elimina psihoza încercați să utilizați medicamente hormonale, dar poate provoca consecințele acesteia. Deci, au fost înregistrate cazuri în care o femeie a dobândit psihoză schizofrenică acută. În această stare, pacientul este plin de temeri și halucinații.

Adevărată psihoză postpartum și este principala schizofrenie postpartum. O astfel de stare poate apărea la orice vârstă, indiferent de numărul de nașteri și de gravitatea lor. Fragilitatea nespecifică a sistemului nervos, anxietatea și tulburările neurotice se pot manifesta. În plus, poate exista o creștere accentuată a conflictului, care este strâns legată de tema procreării. Trebuie remarcat faptul că imaginea psihozelor nu este monotonă. În fiecare caz, problemele și simptomele lor se manifestă. Principalul lucru este să observi abaterile în timp și să nu agravezi situația.

Efecte

Cea mai periculoasă consecință în acest caz este rănirea ireparabilă a copilului. Această afecțiune nu poate afecta sănătatea femeilor. Pur și simplu, nu va depăși tulburarea psihică. De-a lungul timpului, se poate dispărea și tânăra mamă se întoarce la viața obișnuită. Dar trebuie să-i oferiți ajutorul potrivit. La urma urmei, fără ea, există riscul de rănire gravă a copilului.

Psihozele sunt diferite. Unele femei doar nu dorm bine, mănâncă și nu se bucură deloc de viața lor. Poate că aceasta este cea mai sigură formă. Atunci când există obsesii, o tânără mamă strigă la copilul ei, bate, trebuie să-i oferiți ajutor medical. Această condiție este caracteristică unui episod schizofrenic. Adesea, mamele încearcă să arunce copilul din fereastră etc. Acest lucru este foarte înfricoșător. Când o femeie își recapătă conștiința, ea nu-și mai poate aminti propriile fapte. Prin urmare, este important să nu lăsați-o să facă rău pentru ea sau pentru copil. Cu asistență în timp util, consecințele nu vor fi.

trusted-source[6], [7], [8]

Complicații

Psihoza postpartum este o condiție destul de comună. El poate fi numit ca nașteri grele și unele abateri mentale la femei, prezente chiar înainte de momentul procreării. Este important să-l urmăriți pe tânăra mamă și să o ajutați în orice mod posibil. A scăpa statul pe cont propriu este periculos atât pentru viața ei, cât și pentru sănătatea copilului. Dacă se găsește o simptomatologie ciudată, nu puteți lăsa singură mama cu copilul, pentru a împiedica dezvoltarea unui scenariu de suicid.

Complicațiile după psihoză sunt prezența tulburărilor psihice grave. Dacă mama nu începe la timp pentru a trata, starea ei va începe să se înrăutățească. În acest caz, riscul crește. Pentru că nu în toate cazurile, mama tânără se poate întoarce în mod independent la viața normală. Psihoza este o încălcare gravă. Așteptarea până când trece independent este foarte riscantă. Este necesar să beți o serie de sedative, astfel încât o femeie să-și vadă simțurile. Odată cu eliminarea în timp util a problemei, complicațiile sunt complet excluse.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

Diagnosticul psihozei postpartum

Nu se observă semne patologice obiective. De obicei, atunci când se colectează o anamneză, o atenție deosebită este acordată prezenței bolilor depresive la rude. Dacă este cazul, atunci în aproape 50% din cazuri apare psihoza postpartum.

După ce se colectează istoricul, se efectuează un examen fizic. Este necesar să se determine gradul de severitate al afecțiunii. Apoi continuați cu cercetarea în laborator. Este important să se efectueze un test de sânge, o cultură bacteriană. Acest lucru va determina nivelul de leucocite, ESR și alte componente care afectează condiția umană.

Urmărirea ulterioară este efectuată. Aceasta este o examinare specială a mamei, după care o puteți înregistra având o stare depresivă. Simptomatologie specifică se observă la a șasea săptămână după naștere. După efectuarea cercetărilor principale, este prescris un tratament de calitate. Dacă există îndoieli, efectuați studii suplimentare. Acest lucru se aplică cazurilor în care o femeie înainte de naștere avea o dizabilitate mentală.

trusted-source[14]

Analize

Primul lucru este să faceți o anamneză a vieții pacientului. De obicei, semnele patologice sunt absente și nu este atât de ușor de determinat prezența anomaliilor la o femeie. Prin urmare, se colectează informații detaliate despre rudele sale. Faptul este că, dacă cineva din familie are o tulburare mintală sau suferă de psihoză, riscul de a avea aceeași problemă la femeia parturient este mare. Practic, în 50% din cazuri situația se repetă. După colectarea tuturor informațiilor necesare, încep să examineze pacientul. Unele semne sunt luminoase. Acest moment este important pentru a repara. Deoarece formele de psihoză pot fi diferite, inclusiv împovărarea.

Când se colectează detaliile, treceți la analiză. Ele nu reprezintă nimic serios. Acesta este un test de sânge obișnuit, precum și o cultură bacteriană conform indicațiilor. Este important să examinăm mumia și să identificăm semnele ei de depresie. Nu există alte examinări sau manipulări. În majoritatea cazurilor, clinica este "pe față".

trusted-source[15], [16], [17], [18]

Instrumente diagnostice

Nu există măsuri speciale de diagnosticare în acest caz. Este suficient să colectați informații despre pacient și să efectuați un examen fizic. Deci, probabilitatea de a dezvolta psihoză crește dacă cineva din familie suferă de tulburări grave. În mod deosebit, acest lucru se manifestă în cazurile în care cineva are psihoză postpartum. Probabilitatea unei repetări a situației este de 50%. Firește, consecințele împovărătoare pot fi dacă o femeie suferă constant de depresie.

După colectarea informațiilor, trebuie să examinați pacientul. Nu sunt necesare instrumente pentru acest lucru. Este suficient doar evaluarea vizuală a stării sale. Pe baza datelor obținute, se face o evaluare a gravității anumitor simptome. Este important să examinați cu atenție femeia pentru prima dată după săptămâni după naștere. Vârful de dezvoltare a simptomelor negative se observă în săptămâna 6. Diagnosticul corect și tratamentul de calitate vor elimina stresul mental și vor readuce femeia la o viață normală.

Diagnostice diferențiale

Trebuie remarcat că psihoza postpartum în majoritatea cazurilor indică prezența sepsisului. Această condiție necesită un diagnostic diferențial urgent. În majoritatea cazurilor, examenul ar trebui să fie spitalizare în spital. Este important ca instituția medicală să aibă posibilitatea de a oferi îngrijiri ginecologice și psihiatrice.

Nu este exclus faptul că psihoza este asociată cu tulburarea afectivă bipolară. Această condiție a fost numită psihoză mani-depresivă. Acesta apare adesea la femeile care au schizofrenie sau alte tulburări mintale. În cele mai multe cazuri, nu au fost diagnosticate înainte de naștere.

Primele simptome se manifestă sub forma maniei de persecuție, a depresiei severe și a manifestărilor schizofrenice. Aceste semne au loc deja în a doua săptămână după naștere. Pacienții pot suferi frică necontrolată, halucinații. O mamă tânără poate fi frică de starea copilului ei.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Cine să contactați?

Tratamentul psihozei postpartum

Majoritatea femeilor ar trebui spitalizate. Aceasta este singura modalitate de a reuși să le respectați și să prescrieți un tratament de calitate. Dacă există o posibilitate, atunci atât mama cât și copilul sunt spitalizați. Din păcate, nu orice instituție medicală se poate lăuda că are un departament pentru persoanele cu tulburări psihice, în pereții cărora poate fi atât o mamă tânără, cât și copilul ei.

Pentru a atenua starea unei femei, prescrie medicamente antipsihotice speciale și stabilizatori ai dispoziției. De regulă, în timpul perioadei de administrare a medicamentelor, o femeie nu trebuie să alăpteze un copil. Când starea începe să se stabilizeze treptat, este important să înconjurați rudele afectate cu sprijin. În nici un caz nu poate fi nimic de învinuit pe tânăra mamă. În cele mai multe cazuri, o astfel de stare nu este controlată deloc.

Recuperarea completă are loc aproximativ un an mai târziu. Totul depinde de complexitatea situației și de starea pacientului însuși. În mod obișnuit, cele mai severe simptome se opresc în doar 2-12 săptămâni. După recuperare apare adesea o perioadă de depresie și anxietate. Faceți față acestei situații, ajutați-i pe oamenii apropiați.

Medicină

Antidepresivele ajută la reducerea manifestării simptomelor. Cu toate acestea, în acest caz nu este necesar să se alăpteze copilul, astfel încât efectul sedativ să nu fie transmis acestuia. Medicamentele psihotrope sunt prescrise exclusiv atunci când este absolut necesar. Aceasta se face după examinarea psihiatrului și sub supravegherea acestuia.

În cazul în care anxietatea excesivă și agitația sunt pestering, Amitriptyline și Pirazidol sunt recurs la. Cu prevalența simptomelor adynamice, merită atenția acordată Paroxetinei și Citalopramului. Terapia ar trebui să înceapă cu doze minime, ceea ce va reduce probabilitatea de încețoșare completă a minții. În timp, doza este mărită până când se observă efectul terapeutic necesar.

 • Amitriptilină. Doza de medicament trebuie administrată individual. De obicei, numiți la 50-75 mg pe zi, acesta este de 2-3 comprimate. Doza poate fi ajustată în funcție de starea pacientului. Contraindicații: hipersensibilitate, insuficiență cardiacă, boală hepatică și renală acută, ulcer peptic. Reacții adverse: constipație, uscăciunea gurii, cefalee, greață.
 • Pirazidol. Doza este, de asemenea, prescrisă individual. Alocați cu o doză minimă. De obicei, acest lucru este de 50-75 mg de 2-3 ori pe zi. În timp, doza poate crește și scădea. Contraindicații: boli inflamatorii acute ale ficatului, hipersensibilitate, boli de sânge. Reacții adverse: gură uscată, transpirație, tahicardie.
 • Paroxetina. Medicamentul se administrează o dată pe zi dimineața. În stadiul inițial, este suficient un singur comprimat. Doza este aleasă individual timp de 2-3 săptămâni după începerea tratamentului. Contraindicații: sarcină, lactație, hipersensibilitate. Efecte secundare: constipație, uscăciune a gurii, insuficiență vizuală, retenție urinară.
 • Citalopram. Agentul are aceeași acțiune ca și Paroxetina. Trebuie să o luați în orele de dimineață o dată pe zi. În timp, doza poate fi ajustată în funcție de starea persoanei. Contraindicații: hipersensibilitate. Reacții adverse: gură uscată, greață, transpirație crescută.

Tratament alternativ

Medicina alternativă poate avea un efect incredibil și poate calma sistemul nervos. Dar este posibil doar în acele cazuri în care simptomatologia nu este pronunțată. Cu un episod schizofrenic, numai antidepresivele vor ajuta.

Femeile care suferă de psihoză, este mai des să ia băi cu infuzie de frunze de plop. Este suficient să luați ingredientul principal și să-l turnați cu apă clocotită. După ce agentul este infuzat, adăugați-l la baie. 

Merită să acordați atenție perfuziei de rădăcină de ginseng. Pregătiți-o pur și simplu. Este suficient să luați ingredientul principal, să-l turnați cu apă fiartă și să-l preparați.

Menta a fost întotdeauna considerată instrumentul numărul unu împotriva nervozității. Puteți să-l adăugați în ceai și să mâncați fără restricții. Puteți bea direct infuzie de menta. Destul de o jumătate de sticlă dimineața și seara. Rădăcina de cicoare are de asemenea o acțiune similară. Este necesar să luați o lingură de produs și turnați un pahar cu apă clocotită. Luați o lingură de 6 ori pe zi.

trusted-source[27], [28], [29]

Plante medicinale

Tratamentul pe bază de plante este foarte eficient, dar numai dacă persoana are anumite cunoștințe în acest domeniu. La urma urmei, multe plante au un efect otrăvitor și sunt capabile de rău. La psihoze, tulburări nervoase se recomandă să se acorde atenție sporilor.

 • Trachea sporisha. Luați o lingură de ingredient și turnați-l cu două cești de apă clocotită. Apoi lăsați-o să se fierbe o oră. Luați medicamentul în cantități mici înainte de a mânca.
 • Mint. Este necesar să luați o lingură de ingredient principal și să-i turnați cu un pahar de apă clocotită, apoi fierbeți la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Medicamentul este luat în dimineața și în seara de seară. Vă ajută să faceți față depresiei și să vă bucurați de toată ziua.
 • Cimbru. Pentru a pregăti o soluție eficientă, luați 5 grame de iarbă și turnați peste ea 500 ml de apă clocotită. Apoi, administrați infuzia timp de aproximativ 30 de minute într-un recipient etanș. Produsul finit este utilizat de 2-3 ori pe zi în porții mici pe tot parcursul săptămânii. O simplificare semnificativă va veni de îndată în practică. După aplicare, se face o pauză de câteva săptămâni, după care cursul se repetă.

Homeopatie

Tratamentul homeopatic al tulburărilor psihice este foarte popular. Destul de des homeopatia este folosită împreună cu terapia de culoare. Acest lucru va afecta starea unei persoane cu ajutorul anumitor culori. Impactul este asupra punctelor, a zonelor și a sistemelor biologice active.

Un număr de medicamente diferite sunt utilizate pentru a elimina problema de bază. Astfel, Aconitum napellus, Belladonna și Medorrhinum sunt utilizate pe scară largă.

 • Aconitum napellus (luptător) D3, D6, D12. Acest remediu este folosit pe scară largă pentru tulburări de anxietate, ar trebui luat în termen de 10-15 zile. O persoană se simte mai bine în aer liber. Deteriorarea este posibilă din cauza zgomotelor puternice, a fumului de tutun și a aerului rece.
 • Belladonna (belladonna) D3, D6. Îndepărtează iritabilitatea excesivă, nervozitatea, impresibilitatea. Cel mai adesea, medicamentul este administrat persoanelor care au abateri evidente de la cap. Mai ales în acele cazuri în care pacientul simte un sentiment de plinătate în cap, durere.
 • Medorrhinum (nosore gonoreic) D30, C200, C1000. Acest remediu este puternic. Este prezentat numai în cursul cronic al tulburării mintale.

Tratamentul detaliat trebuie specificat de un medic homeopat. În general, se recomandă recurgerea la medicina tradițională. Acest lucru va evita posibilele consecințe și va readuce tânăra mamă într-o viață normală.

Homeopatia este într-adevăr capabilă să aibă un efect pozitiv. Dar alegerea uneia sau a altei metode de tratament, merită luate în considerare toate argumentele pro și contra. Pentru că este în joc viața unei tinere mame, sau mai degrabă a stării sale mentale. În cazul unor acțiuni greșite, există riscul de al lăsa așa cum este. Vreau să spun, nu elimina tulburarea mintală, ci, dimpotrivă, o face mai rău.

Tratament operativ

Intervenția chirurgicală în această formă de tulburare nu are sens. La urma urmei, problema se află direct în sistemul nervos al unei femei. În majoritatea cazurilor, nu afectează boala. Apariția psihozei este asociată cu nașterea severă și nu cu pregătirea mamei de a urma copilul. Multe femei sunt foarte greu de suportat de procesul de procreare, după care au nevoie de mult timp pentru a se recupera. Este important să susțineți o tânără mamă în aceste perioade și să nu dați probleme agravării.

În cazuri severe, se utilizează un tratament medicamentos. Acesta va calma nervii și va aduce complet sistemul nervos în ordine. Pentru a face acest lucru, aplicați atât medicamente care economisesc, cât și antidepresive. Tratamentul specific este prescris numai de către medicul curant, după o examinare completă a pacientului și de colectare a anamnezei. Este important să se înregistreze severitatea simptomelor. Tratamentul operativ nu este aplicat datorită faptului că pur și simplu nu are sens.

Profilaxie

Prevenirea acestei afecțiuni presupune utilizarea diagnosticului predictiv, ținând cont de anumiți factori. Deci, este necesar să se identifice prezența depresiei la pacient, precum și rudele și rudele. Este probabil ca cineva din mediul înconjurător să sufere de tulburări nervoase severe sau de condiții depresive. Este important să aflăm dacă asemenea probleme au fost întâlnite într-una dintre rudele imediat după naștere. Acest lucru va ajuta la prevenirea unui al doilea scenariu și, în timp, "salva" tânăra mamă de pe o placă de simptome negative.

Identificați situația psihologică din familie, principalul lucru fiind că nu este de succes. În acest caz, este necesar să se schimbe fie locul de reședință, fie toate rudele să devină mai unit și să nu permită certuri și conflicte în timpul sarcinii femeii.

Un rol deosebit îl au evenimentele psiho-traumatice care pot apărea atât înainte, cât și după sarcină. Situații periculoase apar direct în perioada de purtare a copilului. Ele pot afecta procesul de livrare și pot agrava situația.

Lipsa somnului, oboseala, nașterea unui copil în afara căsătoriei - toate acestea lasă o marcă asupra psihicului mamei. Aceste situații trebuie excluse și încercați să înconjurați femeia la naștere cu emoții pozitive. Acest lucru va ajuta la salvarea situației.

Perspectivă

Dacă tratamentul a fost adecvat și în timp util, tulburarea psihiatrică postpartum se desfășoară bine. Este tratabil și, în majoritatea cazurilor, femeia revine la viața obișnuită. În 75% din cazuri, recuperarea completă după o psihoză anterioară apare.

Este necesar să ne amintim faptul că multe femei sunt supuse influenței eredității agravante. Aceasta agravează situația și poate duce la apariția unor consecințe grave. Prognoza în acest caz este capabilă să aibă un curs nefavorabil. Cel mai adesea se referă la persoanele care suferă de schizofrenie. În acest caz, nașterea provoacă doar apariția simptomelor negative și agravează starea unei femei. Riscul apariției tulburărilor mintale în timp este mare. Nu neapărat o manifestare puternică a anomaliilor în perioada postpartum, ele pot apărea mult mai târziu. Prin urmare, este important să consultați un psihiatru cu privire la tratamentul ulterior. Acest lucru va evita consecințele grave și va face ca prognoza să fie favorabilă.

trusted-source[30], [31]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.