Examinarea corpului

Trepanobiopsia măduvei osoase

Trepanobiopsia este prescrisă în principal pentru studiul structurilor măduvei osoase și a glandei mamare. Dacă este necesar, în timpul manipulării, este posibilă eliminarea neoplasmelor chistice.

Olfactometrie

Olfactometria este necesară pentru a determina tulburările olfactive - în special, anosmia, hiposmia, parosmia. Procedura se efectuează folosind o serie de cilindri umpluți cu soluții speciale, precum și un dispozitiv pentru alimentarea cantitativă a acestor soluții.

Otoscopia urechii: ce este?

În otorinolaringologie, se efectuează o procedură specială de diagnostic, otoscopia, pentru a examina canalul auditiv extern și a examina membrana timpanică.

Smear pe floră: indicații, instruire, tehnică

Un frotiu asupra florei este una dintre metodele importante de diagnostic care permit obținerea unui biomaterial pentru testarea microscopică de laborator de pe suprafața pielii și a membranelor mucoase. Cel mai adesea, acest concept se referă la preluarea materialului de pe suprafața mucoasei vaginale.

Pletismografia întregului corp

Pentru a implementa metoda pletismografiei, se folosesc dispozitive speciale - pletismografe, diverse modificări - electrice, apă, fotografică, mecanică.

Biopsie testiculară: puncție, deschisă

Procedura de diagnostic - biopsia testiculară - este relativ rară, însă este considerată foarte informativă pentru a determina cauzele afectării fertilității la bărbați, precum și alte boli asociate cu sistemul reproductiv masculin.

Măsurarea tensiunii arteriale: algoritm, normă

Presiunea arterială este presiunea pe care o exercită sângele pe pereții vaselor. Această presiune este puțin mai mică în vasele periferice și mai mici. Acesta fluctuează datorită funcției contractile a inimii.

Studiul arterelor

Tulburările de circulație arterială periferică sunt de obicei mai severe la vârstnici din cauza deteriorării fluxului sanguin colateral.

Studiul venelor

. Evaluarea venelor este importantă pentru examinare și palpare. Atunci când fluxul de sânge este perturbat într-o venă mare, circulația colaterale se dezvoltă rapid.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian.
For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian,
this article has been translated into the current language, but has not yet
been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this.
In this regard, we warn you that the translation of this article may be 
incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2021 iLive. Toate drepturile rezervate.