Revizuirea și fapte despre osteoartrita

Osteoartrita, hipertensiunea arterială și obezitatea: problema comorbidității

La pacientii cu osteoartrita (OA), combinate cu sindrom metabolic (SM) tulburări semnificative ale metabolismului lipidic au fost stabilite, o creștere a activității de stres oxidativ, care au contribuit la degradarea structurilor de țesut conjunctiv ale corpului.

Osteoartrita: Ce ar trebui să știe pacientul?

Legăturile umane sunt formațiuni anatomice minunate. Ce mașină artificială poate să existe și să lucreze timp de zeci și zeci de ani? Pentru a aprecia mai bine munca unui astfel de dispozitiv minunat, cum ar fi articulațiile, luați în considerare următoarele fapte. Dacă greutatea corporală a unei persoane este de 50 kg, cu fiecare pas pe articulația genunchiului, încărcătura este mai mare de 150 kg.

Osteoartrită și osteoporoză

Există o serie de factori comuni care predispun la dezvoltarea osteoartritei și a osteoporozei - genul feminin, vârsta înaintată, predispoziția genetică (agregarea familială a genului de tip I de colagen etc.), deficitul de estrogen și vitamina D etc.

Repararea cartilajului articular și a factorilor de creștere în patogeneza osteoartritei

Odată cu avansarea biotehnologiei, în special tehnologia de clonare, reaprovizioneaza recent intensiv lista de factori de creștere, care, fiind factori anabolici sunt importante, dar rolul nu foarte clar în patogeneza osteoartritei.

Efectul exercițiului asupra osteoartritei

Popularitatea joggingului în rândul populației din multe țări ale lumii a atras recent atenția asupra alergării pe distanțe lungi ca factor de risc pentru dezvoltarea osteoartritei.

Osteoartroza: Influența meniscectomiei asupra cartilajului articular

Menisc - structura, care măresc congruența suprafețelor articulare ale femurului și tibiei, îmbunătățesc stabilitatea laterală și de a îmbunătăți distribuția lichidului sinovial precum și schimbul de substanțe nutritive cartilajului articular

Aspectele genetice și metabolice ale patogenezei osteoartritei

În 1803 W. Heberden a descris "noduri ușor dense, dimensiunea unui mazăre mic" pe suprafața din spate a articulațiilor distal interfalangiene ale periilor. Această caracteristică, potrivit autorului, distinge osteoartrita de alte boli comune, inclusiv guta.

Rolul enzimelor și citokinelor în patogeneza osteoartritei

În ultimii ani, o mare parte a cercetărilor s-au axat pe identificarea proteazelor responsabile de degradarea ECM a cartilajului articular la osteoartrită.

Rolul schimbărilor în osul subchondral în patogeneza osteoartritei

Împreună cu degenerarea cartilajului articular, procesul patologic al osteoartritei implică țesutul osos subiacent. Se sugerează că îngroșarea plăcii subcondiare promovează progresia osteoartritei.

Rolul depunerii cristaline în patogeneza osteoartritei

Inhibitorii de citokină naturală pot inhiba direct legarea citokinelor la receptorii membranelor celulare, reducând activitatea lor pro-inflamatorie. Inhibitorii naturali ai citokinelor pot fi împărțiți în trei clase în funcție de modul lor de acțiune.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian.
For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian,
this article has been translated into the current language, but has not yet
been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this.
In this regard, we warn you that the translation of this article may be 
incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2021 iLive. Toate drepturile rezervate.