Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Labiile mari și mici

Expert medical al articolului

Ginecolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 31.05.2018

Lăbatele mari labia (labia majora pudendi) reprezintă o pereche de pliuri de piele, elastice, de 7-8 cm lungime și de 2-3 cm lățime, care limitează crestăturile genitale (rima pudendi) din laturi. Între mișcările mari ale labiilor sunt îmbinate vârfurile: o aderență mai mare a buzei frontale (commissuia labiorum anterior) și o aderență îngustă a buzei posterioare (comissura labiorum posterior). Suprafața interioară a buzelor largi de labiță se îndreaptă unul spre celălalt. Această suprafață este de culoare roz și arată ca o mucoasă. Pielea care acoperă labiile mari, pigmentate, conține numeroase glande sebacee și sudoare. În partea anterioară a labiilor majora, capetele ligamentelor uterine rotunde diferă într-un mod asemănător. Aceste formațiuni de țesut conjunctiv fixează labia majora la periostul oaselor pubian.

Labia (labia minora pudendi) - pereche piele longitudinală subțire falduri, asemănătoare în mucoasa caracterul localizat longitudinal spre interior de mari .. Ele sunt separate unul de celălalt brazda interlabial. Suprafața exterioară a labiilor mici se adresează unei mari buze genitale, iar interiorul - intrarea laterală în vagin. Marja anterioară a labiilor mici este subțire și liberă. Labia sunt construite din țesut conjunctiv fără grăsime, conțin cantități mari de fibre elastice, celule musculare netede și plexul venos. Capetele posterioare ale labiilor inferioare sunt interconectate și formează o cută transversală - labiilor căpăstrului (frenul labiorum pudendi), care limitează degajarea de mici dimensiuni - vestibul gaura a vaginului (fossa vestibuli vaginae). Partea anterioară a fiecărei buze mici este împărțită în două picioare. Picioarele exterioare sau din față, care leagă clitorisul, formează preputul clitorisului . Picioarele interioare (spate) ale labiilor mici formează frenumul clitorisului , situat sub el. Labia în a treia inferioară fuziona treptat cu mari sau unite, formând o ușoară transversal pliu situat la linia mediană a perineului - udechku buzelor . Anterior acestei căpăstru, între ea și himenul sau resturile acesteia, există o adâncitură mică - fosa de vestibul .

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Ce trebuie să examinăm?


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.