^

Sănătate

Inocularea din cauza cancerului de col uterin

, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin este un vaccin care împiedică infectarea cu un papilomavirus uman periculos. În prezent, medicina este conștientă de un număr mare de tipuri de HPV (aproximativ 100), provocând dezvoltarea de diverse boli. La 70% dintre femei, acest virus este considerat cauza principală a oncologiei, inclusiv a cancerului de col uterin. Apariția unei tumori maligne este provocată de aproximativ 15 tipuri de HPV, dintre care tipurile 16 și 18 sunt cele mai oncogene.

Baza vaccinurilor este o particulă care nu conține un genom și constă numai din plicul virusului. În sine, ea nu poate provoca dezvoltarea bolii sau nu provoacă agravarea acesteia, ci formează o imunitate stabilă față de toate tipurile oncogene de HPV. Trebuie remarcat importanța unei astfel de măsuri preventive, deoarece de multe ori chiar aplicarea celor mai inovatoare metode de tratament a unei tumori maligne nu dă rezultatul dorit, ceea ce duce la un rezultat fatal. Prin urmare, este mai bine să prevenim boala prin vaccinare, care împiedică infectarea, pe care medicii o recomandă fetelor în vârstă de 12 ani.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Unde pot obține o inoculare împotriva cancerului de col uterin?

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin este capabilă să protejeze fiabil corpul unei femei de un virus periculos al papilomului uman, care provoacă dezvoltarea multor boli.

Multe femei sunt interesate de problema vaccinării împotriva cancerului de col uterin? Trebuie remarcat faptul că ambele vaccinuri folosite în acest scop - "Cervarix" și "Gardasil" - sunt importate, ceea ce le afectează prețul. Nu există analogii interne ale acestor medicamente în momentul de față. Un vaccin împotriva HPV poate fi obținut la departamentul ginecologic al unei unități medicale unde aceste vaccinuri sunt disponibile. Această metodă este convenabilă pentru că într-un singur spital este posibil să se supună examinării (examinarea de către un ginecolog), să se facă o frotiu la citologie și să se facă o vaccinare.

Clinicile private pot avea, de asemenea, vaccinuri pentru a preveni dezvoltarea cancerului de col uterin. Dacă doriți, puteți, de asemenea, să obțineți o inoculare acolo, după ce ați specificat anterior costul acestei proceduri. Aceasta poate fi mult mai mare, datorită politicii de preț a fiecărei instituții medicale individuale.

În plus față de opțiunile de mai sus, vaccinarea împotriva cancerului de col uterin se poate face în centrul vaccinului din oraș sau în departamentul de imunologie al instituției medicale. Numai vaccinurile dovedite sunt utilizate aici, iar regulile de depozitare a medicamentelor sunt strict respectate. Apropo, centrele de vaccinare și multe clinici private oferă un serviciu special de vaccinare la domiciliu. În acest caz, o echipă de medici va veni la dumneavoastră acasă, un medic calificat va efectua un examen și, în funcție de rezultatele sale, va permite sau interzice vaccinarea. Dacă se efectuează vaccinarea, specialiștii medicali vă vor urma starea dumneavoastră timp de o jumătate de oră pentru a vă ajuta rapid în cazul unei reacții alergice. Metoda de inoculare la domiciliu este considerată cea mai optimă. În acest caz, contactele cu alte persoane sunt minimizate, ceea ce exclude posibilitatea infecției cu o infecție sau un virus gripal. Alte avantaje ale acestei metode includ confortul și atenția maximă a medicilor.

Când să inoculezi împotriva cancerului de col uterin?

Multe femei sunt interesate de întrebarea când să se inoculeze împotriva cancerului de col uterin. Ie Care este vârsta optimă pentru aceasta? În primul rând, trebuie remarcat faptul că o astfel de vaccinare este recomandată de medici, dar nu este o măsură obligatorie de prevenire.

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin este recomandat pentru fete (începând de la vârsta de 12 ani) și femeile tinere sub varsta de 25 de ani (de exemplu, vaccinarea trebuie efectuate înainte de începerea activității sexuale și posibila infectie cu HPV). Din păcate, vaccinul nu va funcționa dacă există un virus în organism. Trebuie subliniat că papilomavirusul nu este singura cauză a cancerului de col uterin. Prin urmare, vaccinarea nu oferă 100% garanție că boala poate fi evitată.

Cea mai bună perioadă de vârstă pentru primirea acestui vaccin este de 15-17 ani, când se formează corpul fetei și puberta este aproape de sfârșit. Femeile tinere care au o viață sexuală activă trebuie supuse unui examen de diagnosticare pentru a identifica papilomavirusul uman și o definiție clară a tipului său. În acest scop, se folosește metoda PCR (eșantionarea frotiului (biomaterialului) din vagin și colul uterin). Înainte de vaccinare este necesar să se consulte un medic despre contraindicațiile acestei proceduri, precum și despre reacțiile adverse, inclusiv despre posibilitatea reacțiilor alergice. Alegerea medicamentului rămâne pentru femeie, precum și decizia de vaccinare.

Unde primesc o inoculare împotriva cancerului de col uterin?

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin protejează în mod fiabil organismul de cele mai periculoase (oncogene) tipuri de HPV și este considerat un vaccin recombinant, adică acest preparat nu conține material genetic al papilomavirusului, ci numai antigeni de natură proteică.

Multe femei sunt interesate de problema unde sunt vaccinate împotriva cancerului de col uterin? Pe baza compoziției medicamentului, se determină metoda optimă de injectare - intramusculară. Deoarece vaccinurile recombinante sunt caracterizate de reacogenitate scăzută, ele conțin hidroxid de aluminiu. Îmbunătățește efectul imunității ca răspuns la ingerarea elementelor grefe active în sânge, în timp ce efectuează simultan două funcții. Prima este adsorbția activă a antigenilor de natură proteică, iar a doua - în producerea unei reacții inflamatorii la locul administrării medicamentului. De aceea, locul cel mai corect pentru injectare va fi o parte a corpului cu țesut muscular dezvoltat, adică șold sau umăr.

Odată cu introducerea medicamentului, este important să ajungeți direct în mușchi - astfel vaccinul va intra în sânge la viteza maximă, oferind formarea de anticorpi speciali pentru protejarea împotriva HPV. Expunerea vaccinului la stratul gras sau pe piele provoacă o rată scăzută de eliberare, ceea ce înseamnă că particulele active sunt distruse și inocularea este ineficientă.

Introducerea vaccinului într-unul dintre fese este interzisă, deoarece poate provoca diverse complicații, de exemplu, traumatizând nervul sciatic cu un ac din seringă. Inefectivitatea unei astfel de vaccinări se datorează apariției adânci a fibrelor musculare în fesă.

Numele vaccinărilor

Vaccinul împotriva cancerului de col uterin protejează împotriva patogenului principal al bolii - papilomavirus. Statisticile arată că, în zilele noastre, acest virus a infectat până la 60% din femeile din întreaga lume. Nu este surprinzător faptul că acest diagnostic se situează pe locul trei printre cele mai frecvente boli oncologice.

Numele vaccinurilor împotriva HPV, utilizate în medicina modernă - "Gardasil" (medicamente americane) și "Cervarix" (vaccinul belgian). Ambele vaccinuri sunt administrate o dată pe parcursul vieții. Au fost demonstrate actiunile lor eficiente pentru prevenirea dezvoltarii tumorilor maligne.

Gardasil se referă la grupul de vaccinări obligatorii din SUA și Australia - este administrat tuturor fetelor care au atins vârsta de 11-13 ani. Acest vaccin conține componente din 4 tipuri de HPV-6, 11, 16 și 18. "Cervarix" protejează numai 2 tipuri de HPV-16 și 18.

Ca componente active, vaccinurile conțin doar părți din plicul proteic HPV, ceea ce garantează siguranța completă a acestora din punctul de infecție. Excipienții sunt hidroxid de aluminiu, elemente de drojdie, conservanți și agenți antibacterieni. Vaccinurile sunt disponibile sub formă de suspensii gata de utilizare și se toarnă în flacoane sau seringi de unică folosință cu o dozare precisă a medicamentului. În general, este necesar să se introducă trei doze în funcție de anumite scheme. Temperatura optimă pentru depozitarea vaccinurilor este de 2-8 ° C. Vaccinurile nu pot fi înlocuite sau alternate; În cursul inoculării, constând din 3 doze, trebuie utilizat același medicament.

Complicații după vaccinare

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin este absolut sigură și nu provoacă efecte secundare grave.

Complicațiile după vaccinare se manifestă sub forma unei reacții locale - roșeață, senzații dureroase, umflături, o ușoară senzație de mâncărime. Astfel de simptome nu necesită un tratament special și merg singuri pe parcursul a două zile. Dacă o parte a vaccinului a intrat în stratul de grăsime subcutanată și nu în mușchi, la locul injectării poate apărea un sigiliu sau un con. Nu vă faceți griji, chiar dacă timpul de resorbție va dura câteva săptămâni.

În plus față de reacțiile locale, vaccinarea poate provoca simptome minore comune: stare generală de rău, cefalee, febră (maxim - 38 ° C), slăbiciune. Aceste semne pot fi observate timp de câteva zile. Temperatura ridicată poate fi scăzută prin medicamente antipiretice (Paracetamol, Ibuprofen, Naise, etc.). Cu tendința de reacții alergice, vaccinul se face pe fondul administrării de antihistaminice de 2-3 generații (Fenistil, Erius etc.), care nu provoacă uscăciunea membranelor mucoase.

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin este considerată acum una dintre cele mai eficiente măsuri preventive și este utilizată pe scară largă în multe țări ale lumii.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.