^

Sănătate

A
A
A

Fizioterapie pentru dermatită și dermatoză

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Toate dermatitele și dermatoza, pentru care nu există indicații de spitalizare, trebuie tratate în ambulatoriu sau în ambulatoriu. În acest caz, metodele de terapie medicamentoasă a acestei patologii sub forma aplicării externe a unguentelor adecvate și ingestia diferitelor medicamente sunt în mod necesar completate de metode posibile de fizioterapie.

Una dintre metodele terapeutice universale factorii fizici externi pentru dermatita si dermatoza este o radiație laser, cu energie scăzută, din cauza impactului patogenice condiționat realizare predeterminate antiinflamatorie, decongestionant, desensibilizante, imunocorectoare și efect de regenerare, și îmbunătățirea circulației sanguine regionale.

Iradiere cu laser se realizează cu ajutorul dispozitivelor care generează lumină roșie (lungime de undă de 0,63 um) sau in infrarosu apropiat (lungimea de undă 0.8-.9 um) porțiune a spectrului optic, în mod continuu sau în impulsuri generatoare de radiații. Procedura de expunere este îndepărtată (clearance-ul de 0,5 cm), stabilă sau instabilă.

Iradiați zonele expuse la nivelul pielii. Înainte de procedură, suprafața afectată a pielii este curățată de o scurgere seroasă sau purulente umedă. În prezența scalelor sau a crustelor se utilizează radiații infraroșii. Când se utilizează emițătoare cu infraroșu pulsatoriu, este permisă aplicarea a 2 până la 3 straturi de tifon sau bandaj.

Iradierea se realizează pe câmpuri, captarea toată suprafața pielii afectată de configurația secțiunii patologice de la periferie spre centru și țesutul sănătos, în intervalul 1 -. 1.5 cm Este posibil să se utilizeze o tehnică de scanare a unui fascicul laser cu o viteză de mișcare a radiatorului (fascicul) de 1 cm / s.

MRP NLI 1 - 5 mW / cm 2. În capacitățile de modulație de frecvență LLR optimă următorii parametri: prezența reacțiilor inflamatorii ale pielii afectate de primele 5 tratamente cu o frecvență de 80 Hz, toate procedurile următoare până la finalizarea cursului de fizioterapie se realizează la o frecvență de 10 Hz.

Timp de acțiune pe teren până la 5 minute. Cursul de tratament 10 - 15 proceduri zilnic 1 dată pe zi dimineața.

Cursurile repetate de expunere la laser în bolile dermatologice cronice pot fi efectuate după 1 până la 3 luni. Trebuie remarcat faptul că pentru bolile cum ar fi neurodermatitele și anumite forme de eczeme, primul curs de terapie cu laser este foarte eficient. Cu toate acestea, cu cursuri repetate ulterioare ale acestei metode de fizioterapie a acestor boli, eficacitatea terapeutică scade progresiv.

Experiența clinică demonstrează eficacitatea suficientă a aplicării dermatitei și dermatozelor acțiunii undelor informatice de către aparatul "Azor-IK". Tehnica este îndepărtată (distanța de 0,5 cm), labilă.

Întreaga suprafață afectată a pielii este iradiată în funcție de configurația locului patologic, de la periferie până la centru, cu radiații de țesuturi sănătoase în intervalul 1-1,5 cm, cu o viteză de 1 cm / s.

În prezența unei reacții inflamatorii a pielii, primele 5 proceduri sunt aplicate la o frecvență de 80 Hz, toate ulterior - la o frecvență de 10 Hz.

Timpul de expunere pentru procedură este de până la 30 de minute. Cursul de tratament - până la 15 proceduri zilnic 1 dată pe zi dimineața

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.