^

Sănătate

A
A
A

Depresia postpartum

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Săptămâni lungi de a purta un copil sunt plini de anxietate și temeri: dar este totul potrivit cu modul în care se desfășoară dezvoltarea intrauterină a copilului, există devieri și patologii și în cele din urmă sa întâmplat! Femeia a devenit mamă, permisul de naștere a avut succes, nou-născutul este sănătos și starea mamei sale este normală. La prima vedere, totul vorbește în favoarea fericirii și a se bucura pe deplin de viață, găsind o mare plăcere în îngrijirea copilului, înconjurând-o cu o atenție constantă și atenție maternă. Dar de multe ori acest minunat eveniment de naștere mult-așteptat al unui copil este umbrit de apariția unor astfel de incompatibilități cu acest fenomen vesel de stat ca depresia postpartum.

Fiecare a zecea femeie predispusă la dezvoltarea depresiei postpartum se întâlnește cu simptomele ei în timpul sarcinii. O femeie care se pregătește să intre în maternitate se află într-o stare de tensiune a sistemului nervos, este sub stres constant, sfera psiho-emoțională este instabilă. Iar procesul de naștere este, de asemenea, un șoc extraordinar pentru ea. Din cauza factorilor sentimente și emoții liniștite pot fi înlocuite într-un timp scurt, într-o gamă largă: pentru a înlocui euforia plin de bucurie la un moment dat poate veni imediat anxietate și frică, și dintr-o dată se întâmplă să facă ceva greșit, ar putea fi în detrimentul copilului. Rolls tristețe fără motiv, există probleme cu somnul - insomnie, scăderea poftei de mâncare, există o scădere a dorinței sexuale, de multe ori femeia este într-o stare depresivă.

Când acest lucru devine regulat și prelungit în acest caz, vorbiți despre depresia postpartum. Forma extremă a acestei stări depresive este apariția psihozei postpartum. De asemenea, trebuie remarcat diferența dintre depresia postpartum și splina postpartum. Handra vine după câteva zile de la momentul livrării și se caracterizează prin apariția unei lacrimi excesive, a sentimentelor despre tine și despre copil. Există iritabilitate, tensiune nervoasă, defalcare. Se poate întâmpla din cauza dezechilibrului hormonal după naștere. Melancolia postpartum nu este întârziată mai mult de una sau două zile.

Depresia postnatală nu ar trebui în niciun caz să fie considerată ca o dovadă a femeii în care apare - o mamă rea sau doar slab temperată. Uneori, acest lucru poate indica o lipsă de pregătire psihologică de a fi mamă. Măsurile luate în timp util pentru depășirea acestei stări vă vor ajuta să învățați să vă controlați propriile emoții și să obțineți doar pozitiv de la copil.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Cauzele depresiei postpartum

În ceea ce privește cauzele depresiei postpartum, știința medicală nu este în prezent capabilă să ofere un răspuns clar definitiv. Se poate presupune că factorii individuali ai biochimiei creierului sunt factorul de bază. Există, totuși, o serie de premise pentru creșterea probabilității apariției acesteia.

Deci, depresia postpartum poate aparea deoarece femeia inainte de sarcina a avut o predispozitie la stari depresive si, de asemenea, a fost deprimata in timpul nasterii copilului.

În plus, este capabil să contribuie la agravarea stării psihoemoționale experimentate de o femeie din copilărie, moartea mamei ei.

Depresia postpartum se dezvoltă adesea dintr-un sentiment de vinovăție, deoarece nou-născutul este bolnav sau născut mai devreme decât în timp util.

A pune în depresie postnatală într-o stare de lipsă de sprijin a omului care este tatăl copilului și, de asemenea, de gemete de oameni nativi și apropiați.

Nu ultimul rol este atribuit pe lângă statutul social și nivelul bunăstării femeii. În special, dacă este foarte acută pentru ea, să zicem, problema locuințelor sau un aspect atât de negativ ca și faptul că și-a pierdut recent locul de muncă. Un factor agravant suplimentar în ceea ce privește ocuparea forței de muncă poate fi concedierea tocmai din cauza sarcinii, care în unele cazuri are loc.

Se întâmplă că o femeie care nu a mai născut niciodată înainte de apariția primului ei copil întâlnește o mulțime de probleme și responsabilități care i-au afectat în legătură cu aceasta. Fără îndoială, copilul era binevenit și iubit, dar tânăra mamă nu și-a imaginat totul în mod diferit. Desigur, teoretic, o femeie care își asumă răspunderea pentru nașterea unui copil este gata să depășească tot felul de dificultăți, dar de cele mai multe ori, de fapt, nu poate să facă față, să iasă din cale. Revenind la o înțelegere a acestui fapt, o femeie suferă de stres din faptul că situația în care ea nu era în conformitate cu așteptările ei anterioare.

În procesul de îngrijire a copilului și îndeplinirea altor sarcini de uz casnic de la mamă, este obligat să acorde o sută la sută. În consecință, apare o oboseală severă și, de asemenea, nu este întotdeauna posibilă umplerea rezervei de forțe în timpul somnului suficient. Copilul se trezește, are nevoie să mănânce la intervale regulate, iar femeia la început va fi dificil de adaptat la ritmurile biologice ale bebelușului și se va ajusta să se odihnească în perioadele dintre hrană.

O mamă tânără se simte, de asemenea, neajutorată înainte de ceva ce trebuie făcut, dar nu are cunoștințele și experiența în acest sens. Pe fondul acestei insecurități, ea poate începe să se panică și dacă copilul primește suficientă îngrijire și dacă face totul corect. În acest sens, se poate dezvolta un puternic sentiment de vinovăție, care, la rândul său, conduce adesea la depresie.

Cauzele depresiei postpartum pot fi de natură foarte diversă. Trebuie reținut faptul că maternitatea este o muncă grea, care necesită o dedicație absolută și un efort mare, atât fizic, cât și nervos, mental, plus un simț constant al responsabilității extraordinare pentru copil. Toate acestea, sub o anumită confluență a circumstanțelor, pot duce la o încălcare a stabilității psiho-emoționale a unei femei și la provocarea unei stări depresive.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14], [15]

Simptomele depresiei postpartum

Simptomele depresiei postpartum sunt în primul rând într-o stare de depresie, în care femeia este aproape întotdeauna. Cu cea mai mare severitate, aceasta se observă dimineața sau seara sau, ca și dimineața și seara.

O femeie aflată în depresie după nașterea unui copil poate fi vizitată de gânduri despre lipsa de sens a existenței.

Este capabilă să dezvolte un complex de vinovăție, se simte întotdeauna vinovată.

Starea deprimată este însoțită de apariția iritabilității, femeia este înclinată să manifeste agresiune față de soțul ei și copiii mai mari.

Depresia postpartum cauzează o sensibilitate emoțională crescută, astfel încât lacrimile pot să se revărsească din ochi chiar și pentru cea mai nesemnificativă ocazie. Epuizarea psihoemoțională duce la scăderea generală a puterii și, în același timp, la redresarea în timpul somnului poate deveni dificilă, deoarece apare insomnia.

Un companion frecvent al depresiei postpartum este anhedonia - pierderea abilității de a obține plăcere de la orice. Cu aceasta, este de asemenea conectat faptul că femeia pierde simțul moralității.

În contextul depresiei după nașterea unui copil, o femeie poate avea dificultăți în concentrarea.

Una dintre trăsăturile caracteristice este îngrijorarea constantă excesivă pentru sănătatea copilului, ceea ce determină vizite inutile la diferite medici pentru a stabili starea lor.

Suspiciunile apar la femei în plus și în legătură cu sănătatea lor, ceea ce duce la căutarea în organism a simptomelor de tot felul de boli periculoase. Hipohondria se dezvoltă.

Pe de altă parte, femeia a dat recent naștere unui copil într-o stare de depresie poate lua o poziție diametral opusă supraprotecția, pentru a deveni înstrăinat de copil, afirmând că el nu a fost ei, și schimbătorul.

Simptomele de depresie postpartum, dacă aspectul lor este celebrat împreună majoritatea manifestărilor de mai sus, determină necesitatea de a avea acces la sfatul unui medic specialist pentru punerea în aplicare în continuare a stării de corecție corespunzătoare a psiho-emoțională a femeii. Depresia postpartum este simptome specifice, are un caracter prelungit, atunci când un număr de fenomene conexe observate pe o perioadă lungă de timp, dar unele dintre aceste simptome, la un moment dat în timp poate fi situațional, dar apariția nici una dintre ele nu este întotdeauna clar și întreaga fundație spune , că există depresie postpartum. Toate responsabilitățile considerabile ale unei femei devin o mamă care a pus pe corpul ei o mulțime de muncă și, prin urmare, unele eșecuri în funcționarea sa sunt aproape inevitabile.

Depresia postpartum la bărbați

Starea depresivă după nașterea unui copil este o problemă, așa cum se crede, de cele mai multe ori exclusiv feminin. Cu toate acestea, această afirmație poate fi criticată și pusă sub semnul întrebării. Potrivit rezultatelor cercetărilor efectuate de oamenii de știință americani, există o anumită dependență confirmată. Conform acesteia, prezența depresiei postpartum la femei determină posibilitatea apariției depresiei postpartum la bărbați. Raportul dintre cazurile în care apare în primul an de viață al copilului - 14% dintre femei și 4% (bărbați). Cercetătorii din datele de voce din Regatul Unit arată că fiecare al zecelea om care a devenit recent tată este predispus la dezvoltarea depresiei postpartum.

Apariția într-un cuplu căsătorit al unui copil acționează adesea ca un catalizator pentru toate cele disponibile între soția soțului, uneori chiar până acum, probleme implicite în relații și dezacorduri. Acest lucru se explică prin faptul că, la naștere, copilul este în curs de schimbări dramatice stabilit într-un anumit mod de viață și modul de viață, fiecare soț nu mai este doar unul dintre cei doi, din doi oameni care trec prin viață împreună. Odată cu apariția celui de-al treilea mic membru al familiei, trebuie să învețe roluri noi pentru mama și tatăl lor, să se obișnuiască cu îndeplinirea tuturor funcțiilor și responsabilităților conexe.

În această privință, femeile sunt cu siguranță într-o poziție câștigătoare, deoarece din copilărie în jocuri cu păpuși începe pregătirea lor pentru maternitate, sub forma de a juca abilitățile de bază de manipulare a firimiturilor.

Și deja în timpul gestației intrauterine a bebelușului femeia se află la femeia sub inimă, mama viitoare vorbește cu copilul, ceea ce duce la formarea treptată a unei puternice legături emoționale. Adică, pentru că o femeie copilă, chiar dacă nu sa născut încă, există deja, aceasta este deja o faptă.

În plus, nu putem renunța la instinctul matern.

Barbatii percep acest lucru putin diferit. Adesea, este dificil să se ajungă la o înțelegere finală că există o nouă viață umană. Chiar și atunci când vorbește cu bebelușul, nu le pot realiza pe deplin.

Dar principalele schimbări pătrund în viața unui om cu primul strigăt al unui nou-născut.

Mama nou-mumificată, de acum încolo, își transformă toate îngrijorările, în primul rând, pe copil. Un bărbat aflat în această situație trebuie să se mulțumească cu niște stricăciuni nesemnificative din atenția trecută. Când, desigur, are suficient timp și energie pentru asta. Ca rezultat, un om simte un sentiment de singurătate.

Depresia postpartum la bărbați este indisolubil legată de starea depresivă a unei femei după nașterea unui copil, deci dacă aveți vreunul dintre semnele sale pentru o consultare psihologică, este mai bine să mergeți împreună.

Cat dureaza depresia postpartum?

Starea depresivă este o tulburare a psihicului și reacții comportamentale care se dezvoltă adesea la o femeie după nașterea unui copil. Depresia postpartum nu aparține numărului de boli mintale care sunt foarte grave, dar perioada imediat după naștere este o perioadă când este posibil să apară. Datorită unui anumit set de factori, o femeie poate dezvolta o serie de stări mentale. Acestea sunt: melancolia mamei, depresia postpartum propriu-zisă și dezvoltarea psihozei postpartum.

Melancolia maternă, cunoscută și sub numele de "maternitatea melancolică", afectează până la 50% dintre femeile care au adus recent o nouă viață în lume. În această condiție, există o emoție crescută, care se reflectă în tearful excesiv, apetitul femeii se înrăutățește, se poate produce insomnie. Cea mai mare intensitate a melancoliei mamei ajunge până în ziua a 3-a și a 5-a, motiv pentru care uneori este numită "dejecția a treia zi". Durata unei astfel de deznădejde acoperă adesea un interval de timp destul de lung și poate fi la fel de puțin ca mai mult de două ore și poate fi amânată pentru câteva zile. Cu melancolia maternă, nu este firesc ca o femeie să fie înstrăinată de necesitatea de a realiza tot ceea ce are nevoie un copil, ea o hrănește în mod regulat în timp util și este suficient de atent și de îngrijire.

Melancolia maternă nu are caracterul unei boli psihice, apare pe fondul dezechilibrului hormonal postpartum în corpul feminin și este tranzitorie. Cu toate acestea, susceptibilitatea la expunerea ulterioară la factorii de stres este destul de capabilă să îi determine să curgă în depresia postpartum.

Depresia postpartum înlocuiește deseori melancolia maternă atunci când o femeie părăsește spitalul. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă deloc că este necesar doar să treci pragul maternității - odată ce statul depresiv se revarsă. Începutul acestei perioade poate fi așteptat chiar și atunci când copilul are mai multe luni. Cat dureaza depresia postpartum? Durata depresiei postpartum poate varia de la o lună la mai mulți ani.

În perioada de patru săptămâni după naștere, în cazuri foarte rare (în raportul mediu de 1/1000), femeile sunt premise pentru depresia postnatală de a dezvolta psihoză postpartum.

Pe baza cât timp face depresia postpartum si ce forma si severitatea primeste femeia deprimat asociat determinat necesare măsuri de măsuri corective medicale și psihologice, cu scopul normalizării sferei psiho-emoțională și recapete bucuria vieții.

Prelungită depresie postpartum

Statul oprimat al psihicului se găsește în multe femei în perioada după nașterea unui copil. Majoritatea acestui splină postpartum nu rămâne mai mult decât câteva zile sau timp de una sau două săptămâni. Dacă după o anumită perioadă de timp nu există o tendință evidentă de a normaliza starea psihoemoțională, atunci aceasta poate indica faptul că există o problemă atât de importantă ca depresia prelungită prelungită. Oferiți-i o varietate de situații care apar în viața unei femei, care au o natură materială, socială, probleme în relațiile interpersonale, lipsa de înțelegere și sprijin din partea rudelor și a apropiaților etc.

Pentru apariția depresiei postpartum, nu există un interval de timp clar definit, de regulă apare în primele câteva luni după ce femeia a devenit mamă. Deși se poate întâmpla oricând în timpul primului an de maternitate. Manifestările simptomelor stării depresive postpartum a unei femei se calculează în luni, iar atunci când ia formele deosebit de severe, atunci deseori cursul său se extinde de ani de zile. Având în vedere că, în situația favorabilă actuală, depresia postpartum se estompează treptat, în acest caz este logic să se spună că aceasta dobândește toate semnele unei boli cronice.

Depresia postpartum în forma sa lungă este cel mai frecvent invitat la multe mame. Și apariția lui nu contribuie în nici un fel la anumite dintre aceste mame, la caracteristicile personale. În special, depresia postpartum prelungită se manifestă prin predispoziția unei femei la neurotic, predispus la reacții isterice, precum și la stări obsesive de teamă constantă din cauza oricăror acțiuni care ar putea dăuna copilului. O altă categorie de femei care au o probabilitate mare de depresie după naștere sunt cele care, în copilărie, au întâmpinat o lipsă de manifestare a implicării emoționale a mamei lor. Având în vedere acest lucru, ei au adesea o percepție contradictorie a sexualității și a maternității, și, ca rezultat, o stima de sine scazuta si un sentiment de insecuritate. Prin urmare, la rândul său, aproape un pas spre depresie, având în vedere incapacitatea de a face față problemelor.

Această stare de depresie poate fi cât de mult și cât timp îndelungat postpartum depresia este cauzată de o combinație de factori, care includ modul în care temperamentul unei femei a devenit recent o mamă, în care își are reședința starea de spirit psihologic, precum și unele circumstanțe externe. A face presupuneri cu privire la cât timp starea depresivă provocată de toate acestea va dura în fiecare caz hotelier este adesea dincolo de puterea unui psiholog competent.

Depresia postpartum după cezariană

Depresia postpartum după cezariană, conform rezultatelor obținute într-o serie de studii, este observată într-un număr mult mai mare de cazuri decât atunci când rezoluția nașterii apare în mod natural. Ca o justificare pentru aceasta, anumiți factori de natură fiziologică pot servi. În primul rând, este inseparabil de funcționarea sistemului endocrin, cu echilibrul hormonal în corpul unei femei.

În timpul travaliului natural fără a deschide uterul chirurgical, există o secreție activă a hormonului oxitocină, intensitatea maximă a secreției sale fiind observată în primele minute după naștere. Acțiunea pe care o oxitocină o produce duce la o stare de euforie, împotriva căreia simțul durerii este în mare măsură bluntat. Astfel, apariția unui copil este asociată cu apariția unei femei în primul rând a emotiilor pozitive și asociate cu acest proces, fenomenele negative se retrag în fundal. Vorbind despre oxitocină, se numește adesea "hormonul de dragoste". În plus, acest hormon devine foarte important în viitor, în timpul alăptării și alăptării, deoarece participă la procesul de producție a laptelui.

Situația este complet diferită atunci când este necesar să se efectueze o muncă prin cezariană. Deoarece în acest caz nu apare eliberarea hormonală a oxitocinei, trebuie administrată în mod specific, pentru a stimula contracțiile uterine și, de asemenea, pentru a mări lactația.

În plus, nu putem exclude importanța factorului stării psihicului și a stării emoționale a femeii însărcinate. Ea a încurajat așteptare plină de bucurie pentru acest copil râvnit poate fi avut timp pentru a construi in fata imaginii sale ochiul interior cum ar trebui toate se întâmplă acest lucru, și în același timp (care este tipic persoane, în principal prea emoționale și deranjante) pot fi preocupat de faptul că nașterea era natural. În acest caz, ceea ce poate fi surprinzător este că mărturia obiectivă a cezarului este percepută aproape ca o propoziție. O femeie este capabil să dezvolte un complex de vinovăție, pentru că nu am putut vedea micuța mea în curând, ea și copilul nu formează o legătură emoțională, ceva important de a fi trecut prin.

Timpul, după cum știți, vindecă. Depresia postpartum după cezariană poate trece la cineva mai devreme - timp de câteva zile, și cu cineva care nu se grăbește să plece, timp de câteva săptămâni. Oricum, și treptat, astfel de probleme dispar fără urmă, contactul emoțional al mamei cu copilul este stabilit. Femeia este acoperită de sentimente materne, durerea dispare și temerile sunt împrăștiate.

Consecințele depresiei postpartum

Consecințele depresiei postpartum, pe lângă faptul că acestea se reflectă în starea psihemoțională suprimată prelungită a femeilor, sunt cel mai nefavorabil afectabile și pe copilul ei.

Copiii care sunt hrăniți de mame care sunt într-o stare depresivă sunt predispuși la excitabilitate crescută. Cu toate acestea, există și manifestări diametral opuse - copilul poate fi anormal de pasiv, lent, trist. În primul an al vieții sale, el este mai puțin înclinat să demonstreze emoții pozitive, vii și intense. Există o introversiune semnificativă, capacitatea insuficient dezvoltată de concentrare a atenției, lipsa mobilității. Acești copii au o parte considerabilă a probabilității de întârziere în dezvoltare, există un început de formare a vorbirii. Există posibilitatea ca, după atingerea adolescenței, aceștia să se confrunte cu o serie de probleme. Acești copii manifestă adesea agresiune și cruzime.

Depresia postpartum a mamei duce la o încălcare a interacțiunii dintre ea și copil. O femeie aflată în stare depresivă după naștere nu este în măsură să ofere un răspuns adecvat comportamentului și acțiunilor spontane ale friabilelor. Uneori pot chiar provoca o atitudine negativă și o irită.

Interacțiunile dintre mama și depresia postpartum și copilul sunt reduse la o anumită clasificare în patru grupe principale.

Mamele s-au detașat de tot, s-au scufundat în starea lor trista, manifestarea sentimentelor pe care și le-au exprimat extrem de slab, de cele mai multe ori rămân tăcute.

Femeile cholerice, ale căror tensiuni interioare sunt exprimate sub forma mișcărilor mimice involuntare ale feței.

Mamele care ocupă poziția unui tiran în raport cu copilul, arătând rușinea și manipularea necuviincioasă a lui.

Femeile în care depresia postpartum determină apariția unui set de manifestări ale celor trei tipuri menționate mai sus.

Consecințele depresiei postpartum sunt un factor de risc semnificativ pe care un copil în procesul de dezvoltare, dezvoltare și dezvoltare a personalității îl poate intra în contact cu apariția tulburărilor sale psihice de o proprietate diferită. Cu toate acestea, premisele pentru aceasta sunt, în primul rând, insuficienta atenție acordată mamei și lipsa contactului emoțional necesar în diadul mamă-copil.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Diagnosticul depresiei postpartum

Diagnosticul depresiei postpartum pare să fie în mod substanțial problematic și dificil din cauza faptului că se caracterizează prin schimbări negative specifice care au loc în sfera psihoemoțională a unei femei. Și psihicul uman în prezent nu este încă suficient studiat pentru o înțelegere clară și fără ambiguitate a tuturor proceselor care au loc în el. Sentimentele și emoțiile nu se pretează la nici o analiză de laborator, din care rezultă că, cu toată justificarea, ar fi posibil să afirmăm - aici este depresia postpartum.

În primul rând, medicul trebuie să se asigure că starea depresivă nu se dezvoltă din cauza unei încălcări a glandei tiroide. Pentru a exclude sau, dimpotrivă, a confirma această posibilitate, se face o analiză a conținutului hormonilor din sânge.

În timpul unei vizite la un psihiatru, o femeie trebuie să-i furnizeze informații exhaustive despre membrii familiei, dacă a avut depresie în trecut și să spună despre toate simptomele prezente în ea.

Diagnosticul de depresie postpartum, deci este o stare specială de spirit, este de a se asigura că judecătorul stocului sale și presupune că are loc, este posibil doar prin luarea în considerare manifestările caracteristice observate ale reacțiilor comportamentale și schimbări în corpul femeii care are o origine psihosomatică .

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31]

Cine să contactați?

Tratamentul depresiei postpartum

Tratamentul depresiei postpartum prevede punerea în aplicare a măsurilor adecvate în două domenii principale de impact asupra stării depresive a unei femei care a născut de curând un copil. Acestea includ utilizarea medicamentelor antidepresive și, eventual, terapia cu hormoni, în asociere cu punerea în aplicare a psihocorrectării. Trebuie remarcat faptul că nevoia de a se supune cursului adecvat de psihoterapie se referă la ambii părinți.

Prin recurgerea la utilizarea antidepresivelor, o femeie în timpul alăptării este sfătuită să se abțină de la alăptare, copilul în timpul utilizării acestuia ar trebui să fie pe hrană artificială. Cu toate acestea, în conformitate cu unele dintre profesionisti medicale pentru a proteja copilul de la obtinerea în corp luat medicamente sale care alăptează și, astfel, posibilitatea de a fi prezent în laptele său este posibil prin separarea medicația de timp și de hrănire.

Până în prezent, există o gamă destul de largă de medicamente farmacologice care contribuie la eliminarea eficientă a depresiei postpartum. În rândul femeilor, este destul de frecvent să credem că utilizarea antidepresivelor este în mod necesar asociată cu dezvoltarea dependenței și formarea dependenței de ele. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat. Esența problemei în această privință este corectitudinea aplicării lor. Luați antidepresive trebuie să fie strict în orele prescrise pentru acest lucru. Îmbunătățirile, de regulă, trebuie să fie așteptate nu mai devreme de două săptămâni de la începutul cursului tratamentului. Pentru ca medicamentele să aibă efectul adecvat, trebuie să ajungă la un anumit nivel de conținut în organism. Prin urmare, în absența rezultatelor așteptate și a efectului vizibil, după un timp după prima lor administrare, nu merită abandonată aplicarea ulterioară. Durata totală a tratamentului cu antidepresive este de 6 luni în medie. În cazul încetării anticipate a cursului unui astfel de tratament, este posibil ca manifestările de depresie postpartum să se reia.

În prezent, producătorii de produse farmacologice pot oferi antidepresive, destinate acceptării de către mamele care alăptează. Probabilitatea de a avea consecinte negative asupra copilului din ele este minimizata.

Pentru a trata depresia postpartum, terapia hormonală poate fi prescrisă. Injecțiile de estrogen sunt concepute pentru a asigura reaprovizionarea conținutului acestui hormon, scăzut după naștere. Rezultatul este o slăbire a gravității unora dintre simptomele femeilor deprimate în perioada postpartum.

În nici un grad nu contribuie la normalizarea sferei psihoemoționale a unei femei cu depresie postpartum, un aspect ca acela de a obține sprijin psihologic despre cine este capabil să asculte și să arate înțelegerea sentimentelor și a experiențelor. Un astfel de sprijin nu poate fi găsit cu rudele și prietenii, atunci este logic să mergeți la o consultare cu un psiholog a cărui specializare este depresia postpartum. Specialistul va putea să ajute la selectarea celor mai bune modalități de a face față acestei probleme.

Tratamentul rațional calificat al depresiei postpartum contribuie la eliminarea reușită a acesteia în câteva luni și numai într-un număr relativ mic de cazuri continuă până la un an. Alegerea măsurilor necesare de natură medicală ar trebui făcută cu ochiul asupra gravității stării depresive și, de asemenea, pe baza a ceea ce există nevoile individuale individuale ale femeii.

Cum să scapi de depresia postpartum?

Depresia postpartum este un fenomen foarte frecvent și, în cea mai mare parte, nu este un motiv critic pentru recurgerea la îngrijiri medicale. Decizia de a aborda o astfel de stare depresivă la specialiștii medicali pe care fiecare femeie le ia la discreția sa. În ceea ce privește alegerea modalităților de a scăpa de depresia postpartum, există o serie de recomandări și reguli, aderând la care devine posibilă obținerea unei recuperări rapide.

Este necesar să se adere la un mod de viață sănătos și activ, ceea ce înseamnă efectuarea de exerciții de dimineață, exerciții fizice, plimbări zilnice cu copilul în aer liber. Aceasta include optimizarea dietei, prin includerea în dietă a alimentelor sănătoase cu un număr mic de calorii și a refuzului categoric de a bea alcool.

Nu trebuie să te forțezi în nimic. Este logic să ne părăsim unele așteptări și anumite puncte de vedere cu privire la ceea ce ar trebui să fie o familie ideală, o femeie ar trebui să se ocupe doar de ceea ce poate face și să lase totul. Când există o astfel de nevoie, ar fi frumos să ceri ajutor de la oameni apropiați sau prieteni. Nu uita de restul. Când există un sentiment că lumea iese din picioarele tale și totul începe să cadă din mâinile tale, trebuie să-i dai ceva timp. Pentru a vă restabili puterea și pentru a vă găsi liniștea, puteți merge la o plimbare, puteți vizita iubita, puteți îndeplini o anumită sarcină.

Nu ar trebui să vă adăpostiți profund sentimentele, emoțiile, ar fi bine să le împărțiți cu partenerul, soțul, rudele apropiate, prietenii. De la auto-absorbție în starea deprimată poate distrage comunicarea cu alte mame, în cursul cărora se poate asimila experiența lor utilă în rezolvarea anumitor probleme.

Depresia postpartum poate găsi, de asemenea, o reflecție sub forma unei tulpini emoționale emergente în multe din mediul apropiat al unei femei expuse la aceasta. În special, atunci când mama lui este deprimată după nașterea unui copil, acest lucru cauzează un risc crescut de imersiune în starea deprimată și a unui bărbat care a devenit recent tată.

Cum sa scapi de depresie postpartum pot fi găsite în timpul unei consultări cu un medic, care va da sfaturi practice și, dacă este necesar, se prescrie un tratament cu medicamente -. Antidepresivele, efectuarea de terapie de substituție hormonală, etc. Devreme sa angajat să caute medicale precum și psihologică ajutor, cu atât mai probabil că această problemă își va pierde relevanța în cel mai scurt timp posibil.

Tratamentul depresiei postpartum cu mijloace alternative

Tratamentul depresiei postpartum cu mijloace alternative se bazează pe utilizarea unor metode destul de simple. Ele vă permit să începeți singur activitățile de tratament și să începeți să aveți efecte benefice în cel mai scurt timp posibil.

Printre factorii cei mai importanți care contribuie la depășirea depresiei postpartum se numără aderarea la principiile nutriției adecvate. Din rezultatele studiilor speciale, relația directă existentă între cantitatea de zahăr consumată și frecvența depresiei postpartum la femei devine evidentă. Același lucru se poate spune și pentru ciocolată, prin care este de dorit să se evite prezența sau să se reducă la dietă.

Un beneficiu considerabil în starea depresivă în legătură cu nașterea unui copil este capabil să aducă folosirea decoctărilor și infuziilor din tot felul de plante medicinale și ierburi.

Infuzia pe ierburi de pe suprafata unei pasari este pregatita prin turnarea a doua lingurite de materie prima uscata uscata cu apa clocotita in cantitate de un pahar. După aceea, perfuzia trebuie acoperită și trebuie lăsată să se infuzeze timp de un sfert de oră până la 20 de minute. Apoi, filtrați și luați jumătate imediat, iar restul după o jumătate de oră.

Decoction de plante cu menta - o lingurita de materii prime uscate tocata pentru un pahar de apa clocotita pus pe o baie de apa timp de 15-20 de minute cu un fierbere slab. După ce lăsați să se răcească și să filtreze, luați de două ori pe parcursul zilei.

Există o condiție - acest tip de tratament cu utilizarea de medicamente alternative are contraindicații la afecțiunile existente ale sistemului digestiv, în special - aciditatea crescută.

De la infuzia de mamă cu cinci lăstari se pregătește astfel: o linguriță de ea într-o formă mărunțită uscată trebuie să turnați un pahar de apă clocotită, acoperiți-o și lăsați-o să se fierbe timp de 20-30 de minute. Infuzia rezultată este filtrată și luată de mai multe ori (2-3).

Ca o metodă foarte simplă și totuși eficientă de combatere a depresiei postpartum, puteți aduce și o baie adăugată la perfuzia de apă din frunzele de plop negru. Pentru preparare se folosesc frunze uscate. Ca materie primă medicinală, umflăturile de muguri de plop colectate în primăvara timpurie pot de asemenea să acționeze. 100 de grame de materie primă uscată sunt preparate într-un litru de apă într-un incendiu mic timp de 20 de minute. Infuzia rezultată după filtrare trebuie turnată într-o baie plină. Faceți o baie ar trebui să fie de un sfert de oră.

Tratamentul pentru depresie postpartum prin mijloace alternative, prin urmare, se reduce la un set de reguli, printre care putem sublinia necesitatea de a evita congestionarea semnificative, atât fizice cât și mentale, de multe ori mersul pe jos în aer curat, corect și rațional aranja mese cu un conținut preferat în dieta de alimente vegetale.

Tratamentul depresiei postpartum cu antidepresive

Depresia postpartum este atunci când starea femeii ca urmare a unor sesiuni de psihoterapie nu tinde la restabilirea ei optimă psiho-emoțională, poate necesita utilizarea de categoria medicament antidepresiv.

Tratamentul depresiei postpartum cu antidepresive prevede un curs de jumătate de ani de utilizare a acestora. După terminarea tratamentului, tratamentul continuă timp de încă 6 luni, cu scopul de a minimiza posibilitatea apariției recidivelor în viitor.

Conform acțiunii sale farmacologice, antidepresivele utilizate pentru tratamentul depresiei postpartum aparțin inhibitorilor selectivi, a căror acțiune este recaptarea serotoninei. Medicamentele existente pentru ziua de azi sunt tolerabilitate bună, însă pentru a începe să actualizeze complet efectul pe care îl produc, poate dura un interval de timp destul de lung de la momentul aplicării lor.

Prozac este primul medicament din care a început dezvoltarea industriei mijloacelor de combatere a depresiei. Ajută la stabilizarea stării psihice în timpul depresiei. Datorită utilizării sale, există o creștere semnificativă a dispoziției pacienților. Are sub formă de capsule gelatinoase tari conținând 20 mg de clorhidrat de fluoxetină care trebuie luată în doza totală recomandată inițială zilnică de 20 mg, indiferent de masă. Efectele secundare sunt în măsură să fie: provoca greață, vărsături, disgeuzie, apariția tremor, convulsii, nervozitate, anxietate crescută, însoțită de tahicardie, confuzie, pot apărea insomnie, erupții cutanate, urticarie, prurit.

Zoloft este disponibil în comprimate filmate. Un comprimat conține 50 mg clorhidrat de sertralină. în tratamentul depresiei este prescrisă într-o doză inițială de 50 mg pe zi - 1 comprimat dimineața sau seara. Aportul medicamentului nu depinde de consumul de alimente. Aceasta poate fi însoțită de o serie de manifestări negative, cum ar fi greață, vărsături, constipație, diaree, tahicardie, a observat apariția hipertensiunii arteriale, crampe musculare, leșin, somnolență sau insomnie, cosmaruri, amețeli, tremor, halucinații, dureri de cap, anxietate, manie, sinucidere.

Paxil - comprimate filmate, în care sunt prezente 22,8 mg clorhidrat de hemihidrat, care este identic cu 20 mg de paroxetină. Luați 1 comprimat pe zi în timpul mesei de dimineață. Odată cu utilizarea medicamentului asociat cu reacții adverse deteriorarea apetitului, somnolență sau insomnie, cosmaruri in timpul somnului, aparitia tremor, dureri de cap, amețeli, diaree sau constipație, uscarea gurii, vărsături, transpirații, erupții pe piele.

Medicamentul este de comprimate filmate Cipramil, fiecare dintre acestea, în funcție de formele de eliberare pot fi citalopram în doză de 20 mg sau 40, respectiv, este prescris pentru depresie este de 20 mg pe zi, în orice moment, indiferent de masă. Aplicația poate provoca adesea apariția gurii uscate, greață, diaree, duce la somnolență, provoacă tremor, insomnie, transpirații severe, agitație.

Tratamentul depresiei postpartum cu antidepresive este prescris cu o selecție individuală de dozare și, de asemenea, ajustat în funcție de efectul pozitiv obținut. Dacă un pacient prezintă tendințe evidente de suicid, ea este supusă spitalizării imediate într-un departament specializat.

Prevenirea depresiei postpartum

Într-o astfel de problemă, cum ar fi prevenirea depresiei postpartum, nu se poate spune cu toată certitudinea ce acțiuni sunt necesare pentru a se asigura că o femeie cu certitudine absolută este asigurată împotriva apariției acesteia. Există numai anumiți factori de prognostic care pot contribui la reducerea riscului de apariție a acestui fenomen în modul cel mai pernicos care afectează atât femeia, cât și copilul ei. Printre astfel de momente favorabile este posibilă menționarea prezenței suportului primite în timpul sarcinii de la persoane apropiate. Datorită acestui fapt, instinctul maternal are ocazia să se formeze și să se stabilească suficient. Prin urmare, o femeie ar trebui să acorde cea mai mare atenție condiției ei, să aibă grijă de ea însăși. Dacă este posibil, evitați situațiile stresante și vă mențineți în stare fizică bună.

Este una dintre sarcinile primordiale în acest caz de a avea grijă să nu vă aduceți în starea de oboseală extremă. Fără îndoială, în timp ce bebelușul doarme, mama lui este încurcată pentru a extrage din acest moment beneficiul maxim și are timp să rememoreze o mare mulțime de cazuri. Dar, odată cu toate treburile domestice, este adesea dificil de gestionat, așa că femeia cade din picioare cu oboseală. Ar fi frumos să planificăm, să zicem, în pregătirea hranei să nu luăm feluri de mâncare care necesită un proces de pregătire laborios, ci să aleg cele mai simple.

În plus, este important să nu uităm că starea psihoemoțională este în strânsă legătură cu starea fizică. Pentru a ajunge la forma fizică anterioară a sarcinii și a nașterii anterioare, puteți începe să efectuați un set de exerciții speciale menite să restabilească figura și să strângeți burta. Excelent pentru acest scop poate aborda mișcările de dans, în timp ce copilul pe care îl aveți la dispoziție.

Când există o astfel de oportunitate, nu trebuie să renunțăm la asta, cel puțin să ieșim dintr-un cerc de sarcini zilnice obositoare. Dacă există cineva cu care să părăsească copilul pentru o vreme, merită să ieși împreună cu soțul ei pentru a vizita, sau cu un prieten în film. Când te plimbi cu un copil, ar fi minunat să te familiarizești cu alte mame și să discuți tot felul de grijile obișnuite.

Prevenirea depresiei postpartum, astfel că implică pe de o parte să ia măsuri pentru a îmbunătăți toate punctele forte ale femeilor - a imbunatati sanatatea lor, pentru a îmbunătăți starea fizică, se pune într-o formă optimă, etc., iar pe de altă parte - asigurați-vă că nu pentru a îndeplini o zicală .: "În cazul în care este subțire, acolo este rupt". În acest context, în special, dacă aveți o suspiciune de predispoziție la afecțiuni depresive, este logic să vedeți un medic cel puțin o dată pe trimestru. Și dacă depresia sa întâmplat înainte, merită să faceți o vizită terapeutului în timpul sarcinii.

Prognoza depresiei postpartum

Prognosticul depresiei postpartum în anumite circumstanțe nefavorabile poate fi tranziția unei astfel de stări depresive psihoemotsionalnogo a unei femei care a născut recent o etapă mai gravă de tulburări psihice numită psihoză postpartum.

Gradul de gravitate a stării deprimate a mirelui după naștere depinde de cât de rapid au fost recunoscute semnele depresiei postpartum și de cât de curând au fost luate măsuri adecvate pentru a preveni agravarea. La urma urmei, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că sinuciderea este caracteristica extremă a progresiei fenomenelor negative în psihicul femeii, în unele cazuri, sinuciderea, adică vorbirea poate duce uneori la viață și la moarte. Psihoza postpartum, potrivit statisticilor, se întâmplă la una sau două femei nou-născute de 1000. Suferă de manifestările sale ca femei în sine, deci acest lucru are cel mai mare impact negativ asupra proceselor de sănătate și dezvoltare ale copiilor unor astfel de mame deprimate.

Există totuși tendința opusă, pozitivă și prognosticul depresiei postpartum. Dacă mama și copilul sunt înconjurați de dragoste, îngrijire și înțelegere de la oameni apropiați, care sunt întotdeauna gata să ajungă la sfatul și acțiunea, o femeie se simte protejată. Din această cauză, toate problemele, grijile și necazurile existente nu dobândesc în ochii ei o scară insurmontabilă. Ea este încrezătoare în viitor și are un lucru pozitiv în sine, care nu lasă loc pentru depresie.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.