^

Cum să te comporți cu un copil cu temperament rapid?

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Pentru a înțelege, hot-temperat la tine copilul sau nu, puteți deja când la ea 2 - 2,5 ani se va dovedi. La această vârstă, el începe să-și arate sentimentele și reacțiile verbale, adică cuvintele. Și apoi este foarte important să îi spunem copilului ce reacție este corectă și care îi va dăuna lui și altora. De ce este un copil hot-temperat si ce sa faca cu el?

trusted-source[1]

Spitfire este o boală sau o abatere?

Nici unul, nici celălalt, spun doctorii. Cel mai probabil, aceasta este incapacitatea copilului de a-și arăta emoțiile. Educația emoțională este o parte importantă a muncii adulților, pe care ei nu știu întotdeauna să o facă. La urma urmei, adulții nu învață să aducă emoții. Prin urmare, copiii lor se pot dezvolta la cald - altfel nu știu cum să spun asta. Pe care le au în inimile lor.

Care este temperamentul copilului? Aceasta este o reacție comportamentală atunci când un copil poate manifesta furie, capriciositate, slăbiciune în cea mai mică, chiar și frivolă ocazie. Copilul poate fi indignat de o frază incoerentă, de un cuvânt, chiar și de o privire. Iar adultul în acest moment pare că nu a fost spus nimic ofensator. Un copil impetuos arată mai multă neputință și incapacitate de a face față situației decât agresiune. Spitfire este mai mult de un strigăt de ajutor, exprimat într-o formă atât de ridicolă și plină de voci. Pentru comunicare acest lucru este foarte incomod, datorită temperamentului copilului, care suferă și mediului său.

Spitfirele sunt cel mai adesea vulnerabile. Spitfire este mai caracteristic pentru oamenii sanguini și colerici decât pentru flegmaticieni. Melancolicii sunt, de asemenea, predispuși la izbucniri de furie, lacrimă și depresie. Astfel, temperamentul unui copil depinde și de temperamentul său.

Ce fel de copil cu temperament rapid este el?

Dacă părinții fluctuează, copilul lor este cald sau nu, merită să fiți atenți la unele trăsături ale comportamentului său.

  • Copilul este foarte ușor enervat și imediat își exprimă nemulțumirea cu un strigăt sau capriciu
  • Copilul după orice, chiar iritant minor, nu se gândește ce să-i spună, dar acționează imediat și foarte zgomotos și brusc
  • Un copil care promite să fie temperat, este excesiv de activ, chiar dacă nu a învățat încă să meargă. Abilitățile sale motorii sunt rapide, clare, un copil poate plânge adesea. Și când un astfel de copil crește, el poate face isterie. Coborând pe podea și bătând-o cu picioarele.
  • Un copil care este temperat, acordă mai multă atenție mișcărilor decât meditațiile.

Cum de a corecta temperamentul copilului?

Corectarea temperamentului copilului poate fi un comportament încrezător și explicații privind modul în care se poate exprima o emoție sau o altă emoție. Foarte bine pentru copiii de vârstă școlară primară, există basme, în care fiecare personaj are un rol. Lăsați un erou al povestii voastre să fie temperat, astfel încât copilul să se afle de partea lui. Și apoi lăsați același erou să se comporte normal și copilul va vedea diferența în rezultate.

La prima vârstă este necesar să explici cu răbdare copilului ce este bun și ce nu este. Copilul trebuie să învețe limitele clare: ce fel de comportament este eficient și care îi va aduce numai probleme și altora. Acest lucru va ajuta copilul să navigheze mai bine în societate.

Nu puteți striga la un copil răbdător. Trebuie să-l lăsăm să se liniștească și să se liniștească, dar să explice ferm ce comportament se așteaptă de la el și de ce.

Nu puteți forța copilul să tacă, trebuie doar să-l distrageți de sursa iritării, trecerea încet la o altă activitate. Când copilul se calmează, este important să aflăm de la el de ce este atât de supărat și emoționat și să îi ofere opțiuni de comportament. Dacă un copil învață să-și exprime emoțiile într-un ton normal, îi va da ocazia să continue fără iritare să vorbească despre ceea ce realizează cu comportamentul său, ceea ce îl îngrijorează.

Cum poate un copil să facă față iritației?

Există multe metode psihologice fascinante și eficiente care îi permit unui copil să-și stropi emoțiile și să nu se supărească. Puteți încerca mai multe dintre aceste metode și, astfel, aflați care dintre ele funcționează cel mai bine pentru copilul dumneavoastră. Fiți atenți: aceste "chei" psihologice trebuie folosite atunci când copilul este supărat și supărat, pentru că în momente de liniște ele nu sunt de ajutor.

"Pentru a sparge furia"

Când copilul este supărat, poți să-i faci furia (sau să-l tragă) și să-i dai în mână, să-l vomit. Este necesar să explicăm copilului că acesta este modul în care acum își rupe mânia, iritabilitatea, temperamentul rapid, se confruntă cu ele. Furia poate fi trasă sub formă de bot cu dinți.

"Ucide furia cu o pernă"

O bătălie comică cu perne ar trebui să ajute la ameliorarea furiei și chiar să facă râsul copilului. Acest lucru va ușura tensiunea și va traduce, în mod natural, iritarea în joc.

"Obzyvalki"

Pentru a ușura tensiunea, puteți să discutați unul cu celălalt. Dar nu chiar, ofensator, dar cu glume-glume. De exemplu, apelați copilului un măr și vă va răspunde - o pisică. Un astfel de joc de benzi desenate face posibilă modificarea energiei - de la distructiv la comic.

Îndepărtându-și emoțiile, copilul se luptă cu propriul temperament. Și dacă îl ajuți, copilul va reuși cu siguranță.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.