^

Ridicare cu laser

, Editorul medical
Ultima examinare: 01.10.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Milioane de oameni din întreaga lume sunt preocupați de păstrarea tinereții și a aspectului frumos. Pe aceste aspirații naturale, dar uneori nerealiste, se construiesc imperii întregi de afaceri cu cifre de afaceri de numerar vertiginoase. Cosmetologie, chirurgie plastică, tehnologii hardware, lifting cu laser - tot mai multe idei noi sunt aduse la viață cu un singur scop: să creăm mai multă frumusețe în jur, care, după cum știți, ar trebui să salveze lumea.

Indicații pentru procedură

Proteinele fibrilare, colagenul și elastina, sunt compușii care fac țesutul conjunctiv puternic și elastic. Când aceste calități se pierd, pielea suferă mai întâi. Se pune inevitabil întrebarea ce să faci în privința asta. Un răspuns este un lift laser care poate rezolva această problemă. Pliurile de pe gât, lângă buze, ochi, frunte, fața „obosit” sunt indicii clare pentru un astfel de lifting.

 • Manipularea se efectuează și în alte zone expuse vârstei sau factorilor adversi de alt fel, inclusiv organele intime.

Trebuie clarificat faptul că laserul nu este o procedură unică care elimină o dată pentru totdeauna problema. Pentru a acumula sau a menține rezultatul, de regulă, se recomandă repetarea ridicării de două sau trei ori, cu un anumit interval. Cantitatea exactă este prescrisă de cosmetician, în funcție de situație.

 • Starea pielii tratate se îmbunătățește imediat, iar apoi efectul crește.

Acest lucru se întâmplă deoarece fibrele proteice existente sunt mai întâi reduse, iar ulterior sunt sintetizate altele noi. Procesul de sinteză este „împins” de influența fasciculelor laser. (De fapt, acestea nu sunt laser, ci raze infraroșii. Din anumite motive, un alt nume „a prins rădăcini”, iar faima i-a revenit nemeritat.) Vârful rezultatului este atins după șase luni, iar acest maxim durează până la 3 ani, după care se recomandă repetarea cursului cu laser.

Intervalul de vârstă pentru procedură este de la 18 la 70 de ani. Deși extremele sunt rare. Mai des, cei care au peste 30 de ani apelează la cosmetologi.

Preparare

Multe proceduri anti-îmbătrânire necesită una sau alta pregătire. În acest caz, începe cu două săptămâni înainte de data procedurii. În această perioadă, un potențial pacient care decide să aibă un lift cu laser nu trebuie să facă băi de soare și solar, să folosească antibiotice și sulfonamide, să efectueze peelinguri chimice și manipulări similare. Chiar și mai devreme, ei încep să lubrifieze pielea cu creme speciale și să bea medicamente pentru a preveni rănile de herpes.

 • Cu trei zile înainte de ora stabilită, este interzis să înotați în piscine, să luați proceduri de igienă a apei, să folosiți preparate cu alcool pentru a șterge pielea în locurile viitoarei lifting.

Privind în viitor, vă vom informa că aceleași restricții trebuie efectuate în perioada de 2 săptămâni după procedura cu laser.

Din partea personalului clinicii se realizeaza pregatirea echipamentului si a tot ceea ce este prevazut in protocolul procedurii. Pielea clientului este curățată temeinic de murdărie, cremă și reziduuri cosmetice, ochii sunt protejați de flash-uri cu ochelari speciali. Aplicarea ulterioară a unui gel special îmbunătățește pătrunderea energiei active în adâncimea straturilor, asigură o răcire suplimentară a zonei tratate.

Cine să contactați?

Tehnică lifting facial cu laser

Tehnologiile laser sunt folosite la o vârstă în care cosmeticele nu mai sunt capabile să ascundă defectele sau să oprească procesul de îmbătrânire. Există două tipuri de dispozitive utilizate pentru strângerea pielii cu laser: ablative și non-ablative. Ambele rezolvă aceleași probleme - elimină defectele pielii legate de vârstă.

 • Primele actioneaza cu temperatura pe partea superioara si incalzesc straturile inferioare, cele din urma patrund in straturile cele mai profunde ale pielii. Există un efect cumulativ.

Ridicarea zonelor cu probleme ale corpului este efectuată în principal cu un dispozitiv ablativ fracționat. Aceasta este o metodă avansată care constă în „arderea” strat cu strat a ridurilor și a produselor metabolice celulare. Aceasta tehnica nu afecteaza zonele invecinate, dar stimuleaza procesele de regenerare, in special sinteza fibrelor de elastina si colagen. Acest lucru duce la întinerirea și restabilirea elasticității pielii.

Resurfațarea cu laser se realizează fără contact. Aceasta înseamnă că dispozitivul care generează razele nu intră în contact cu suprafața, ceea ce reduce la zero probabilitatea de infecție sau rănire a zonelor pielii. Umflare ușoară, roșeață dispar de la sine după câteva zile.

Pentru a preveni hiperpigmentarea sau arsurile, zonele expuse tratate trebuie protejate de radiațiile ultraviolete și uscăciune. În acest scop, se arată utilizarea SPF-50 și a cremelor hidratante în următoarele 2-4 luni.

Lifting facial cu laser

Resurfacerea pielii cu laser este o procedură nechirurgicală. Pacientul se descurcă fără cusături, reabilitare pe termen lung și complicații minime. Acesta este avantajul tehnologiei. Când examinează pentru un lifting facial cu laser, cosmetologul este obligat să afle datele despre prezența contraindicațiilor.

O procedură non-ablativă este oferită la vârsta de 25-40 de ani. Laserul încălzește local țesuturile defecte, formează noi straturi de celule, forțându-le să lucreze ca și cum ar fi tineri. Ca urmare, turgocul crește, ridurile mici sunt netezite, iar formarea altora noi este întârziată în timp. Fața capătă o strălucire sănătoasă. Primele modificări sunt vizibile după două săptămâni, iar modificările finale după 2 luni.

Resurfațarea fracționată este recomandată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani. Constă în microdeteriorări termice ale stratului epidermic. Datorită eliminării celulelor, rezultatul este imediat vizibil. Defectele mai profunde, vergeturile, rețelele capilare, petele sunt îndepărtate. Un lift este traumatizant, după care trebuie încheiată o perioadă de reabilitare.

 • Mai întâi pielea tratată se înroșește, apoi se bronzează, iar după 7 zile este actualizată.

Pacientul trebuie ghidat după toate recomandările medicului cosmetolog pentru îngrijirea feței după expunerea la un laser care face pielea deosebit de sensibilă. Sauna, exercitiile fizice, apa calda, expunerea la soare sunt interzise cu cateva luni inainte. În perioada de regenerare, chiar și spălarea igienă se efectuează cu ajutorul unui pistol de pulverizare, fără a se uda și fără a șterge pielea. Pielea se tratează cu o soluție de sare sau acetică, preparate speciale și ulei de cătină.

 • Pentru dureri se recomanda Nurofen, pentru mascarea petelor - fond de ten, pentru machiaj - tonuri de verde care neutralizeaza nuantele nenaturale.

Lifting cu laser a pleoapelor

Un cuvânt nou în chirurgia estetică este strângerea pielii cu laser. În cele mai multe cazuri, tehnica este folosită în scopuri cosmetice, ocazional din motive medicale. Pentru liftingul cu laser a pleoapelor, una dintre aceste indicații este o încălcare a vederii periferice.

 • Unele defecte exterioare îi deranjează și pe oameni: pleoapele proeminente sau căzute, herniile grase, asimetria formei ochilor, excesul de piele pe pleoape.

Blefaroplastia asistată cu fascicul este mult mai puțin traumatizantă pentru pielea delicată decât un bisturiu chirurgical tradițional, evită inciziile, sângerările abundente și vindecarea prelungită. Lista contraindicațiilor este mult mai scurtă, dar efectul durează destul de mult: 4-10 ani.

Avantajele tehnicii includ siguranță, delicatețe, lipsă de durere, eficiență. În funcție de severitatea și localizarea problemei, există 5 tipuri de corecție:

 • pleoapele superioare;
 • pleoapele inferioare;
 • circular (ambele pleoape);
 • tăietură de ochi;
 • cantopexie.

Ultimul termen se referă la corectarea în caz de încălcare a aparatului ligamentar în zona pleoapelor. Forma tăieturii ochilor este de obicei schimbată de femeile asiatice care vor să arate ca europenii. Cosmetologul în astfel de cazuri îndepărtează așa-numitul pliu mongol și formează unul caucazoid.

Ridicare barbie cu laser

Una dintre inovațiile de pe piața medicinei estetice este lipoliza cu laser. Aceasta este distrugerea celulelor adipoase subcutanate, care se află în spațiul intercelular și de acolo sunt îndepărtate în două moduri. Parțial - în timpul procedurii de ridicare a bărbiei cu laser, restul - prin vasele limfatice.

Spre deosebire de liposucția convențională, lipoliza încălzește pielea din interior, ceea ce duce la stimularea sintezei de colagen, întărirea ligamentelor pielii și ridicarea bărbiei. Procedura se efectuează în clinică, sub anestezie locală. Pregătirea include examinări de laborator, anamneză detaliată.

Prin ridicarea cu laser se obțin următoarele efecte:

 • întinerire vizibilă;
 • înăsprirea zonelor cu probleme;
 • îndepărtarea excesului de țesut;
 • dispariția micilor și reducerea pliurilor vizibile;
 • netezirea suprafeței, tonifierea, îndepărtarea petelor și a cicatricilor.

Procedura este recomandată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40 și 45 de ani și care au aparatul ligamentar slăbit și pielea lăsată. Acest lucru se întâmplă și cu pierderea bruscă în greutate. Masajele și măștile, care sunt eficiente în cazurile mai ușoare, nu funcționează în astfel de situații, așa că trebuie să apelați la profesioniști esteticieni.

 • Resurfacingul cu laser este de multe ori mai eficient și mai eficient.

În funcție de indicatorii specifici, sunt necesare 2 până la 5 proceduri, cu perioade scurte de reabilitare. Pentru îngrijire se oferă creme speciale. Te poți admira în câteva săptămâni, iar rezultatul final este vizibil după șase luni.

Abdominoplastie cu laser

Pielea „extra” de pe burtica femeilor se formează în două cazuri: după naștere sau din cauza pierderii bruște în greutate. Este bine dacă pielea se micșorează de la sine. Dar, de obicei, organismul nu are suficiente resurse proprii pentru a reveni la starea inițială.

 • Abdominoplastia cu laser este cea mai buna optiune pentru a ajuta un astfel de organism.

Impactul laserului activează activitatea fibroblastelor, care produc elastină și colagen, care îmbunătățesc turgența și densitatea pielii. Ridicarea cu laser se realizeaza de catre unul dintre aparate, mai mult sau mai putin agresiv. Depinde mai ales de indicații.

 • Laserul Fraxel îmbunătățește calitatea pielii întinse și o tonifică. Pentru eficacitate, se efectuează 3-4 proceduri. Perioada de reabilitare este de până la 2 zile.

Dispozitivul Acupulse co2 are o acțiune mai agresivă. Pentru a îmbunătăți calitatea și pentru a elimina vergeturile sau cicatricile, el evaporă o anumită cantitate de țesut. Defectele proaspete sunt mai ușor de îndepărtat, în timp ce cele mai vechi necesită mai mult efort.

 • Procedura este dureroasă, așa că în timpul acesteia se folosesc anestezice.

Recuperarea durează și mai mult: o săptămână și jumătate. Pielea se înroșește, se descuamează, se strânge, dar răbdarea pacientului este răsplătită pe deplin cu rezultatul. De asemenea, sunt necesare mai puține proceduri decât în primul caz: doar două vizite la clinică pot fi suficiente.

Liftarea sanilor cu laser

Ptoza, adică slăbirea glandei mamare, este o afecțiune inevitabilă la care duc timpul și gravitația. La acest proces contribuie și alți factori naturali: sarcina, scăderea bruscă în greutate, joggingul intens, fumatul.

 • Anterior, se credea că alăptarea era „de vină”, în legătură cu care unele femei refuzau în mod nerezonabil să-și hrănească bebelușii. Medicina modernă susține că fondul hormonal afectează sânul mai mult decât o modificare a volumului țesutului adipos și a greutății corporale.

Liftingul cu laser este capabil să corecteze poziția glandelor feminine și să le restabilească aspectul estetic. Patru grade se disting prin gravitate; se determină în funcţie de poziţia mamelonului faţă de partea inferioară a sânului. Procedura se efectuează indiferent de mărimea sânului.

 • Dintre varietatea de optiuni, liftingul cu laser a sanilor se remarca prin avantajele sale. In primul rand pentru ca este fara incizii, mai accesibila in comparatie cu operatia si mult mai sigura. Nu doare, nu lasa cicatrici, nu da complicatii.

Esența tehnicii este că un fascicul pulsator, atunci când este expus țesutului mamar, îmbunătățește starea și funcționarea acestora. Acest lucru duce la strângerea glandelor și la eliminarea lasării. Rezultatul dorit se obține după un curs cu 6 proceduri, cu câte o pauză de 2 săptămâni. Totul durează 3 luni.

Lifting cu laser a gâtului

Ca urmare a lifting-ului cu laser, pielea gâtului devine mai tânără: fasciculul de lumină activează producția de colagen și procesul de reînnoire celulară. Rezultate vizibile vin după 3 liftinguri cu laser, efectul durează până la 2 ani.

Tehnicile laser nu lasă practic urme și economisesc timp. Necesar pentru refacerea organismului. Procesul este fără contact, după cum se spune, nedureros și se presupune că nu necesită anestezie. Cu toate acestea, acesta nu este întotdeauna cazul.

 • Laserul intinereste nu numai gatul, ci si fata, decolteul, mainile, reduce defectele convexe, acneea, rozaceea, eritemul.

Procedura nu are limite de vârstă, dar, potrivit practicienilor, cele mai eficiente rezultate sunt observate la clienții din grupa de vârstă mijlocie (30-45 de ani). Tipul de piele, sezonul și alte nuanțe sunt nesemnificative.

 • Procedura se desfășoară în etape, începând cu o examinare și evaluarea stării de sănătate în timpul unui interviu între un medic și un pacient.

În funcție de parametrii individuali, cosmetologul stabilește o dată și anunță restricțiile care trebuie respectate în perioada pregătitoare. Dacă există contraindicații, acestea se discută separat.

Dispozitivele moderne funcționează în așa fel încât fasciculul laser este împărțit în mai multe microraze. Fiecare dintre ele îndepărtează o microparticulă a pielii, care este ulterior înlocuită cu piele tânără și sănătoasă. Și în straturile mai profunde, ca răspuns la microtraumă, sunt lansate procese de reînnoire activă. Ele schimbă pozitiv structura: întăresc, îmbunătățesc fermitatea și elasticitatea, oferind astfel o întărire a pielii.

Strângere vaginală cu laser

Mai mult de jumătate dintre femei aproape în vîrsta de reproducere, și mai precis, după 30 de ani, suferă de atrofie vaginală. Nu se obișnuiește să vorbim despre asta cu nimeni, chiar și cu oamenii apropiați. Femeile acceptă disconfortul intim ca fiind inevitabil și nu bănuiesc că un medic competent poate sugera o soluție la problemă. O astfel de soluție poate fi o strângere cu laser a vaginului.

 • Cauzele simptomelor neplăcute sunt nașterea dificilă, operațiile ginecologice, leziunile, tulburările hormonale, modificările legate de vârstă ale organelor genitale.

Femeia suferă de uscăciune, durere, mâncărime, incontinență urinară. Hiperpigmentarea observată în mod obiectiv, pierderea tonusului pereților vaginului, prolapsul organelor genitale, scăderea libidoului. Dacă, fără falsă rușine, apelați la timp la un specialist, atunci un lift modern cu laser va corecta situația fără proceduri chirurgicale și luarea de hormoni, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ al tehnicii. În plus, cosmetologii folosesc dispozitive speciale pentru proceduri intime nedureroase și eficiente.

În timpul unei ședințe în ambulatoriu, razele aparatului îndepărtează stratul superior al epidermei din zonele cu probleme în doar 10-15 minute. Multiplicitatea și frecvența sunt determinate în funcție de parametrii individuali. De obicei este vorba de 2-4 proceduri cu un interval de până la 1,5 luni. După eliminarea simptomelor neplăcute și restabilirea sănătății intime, o femeie își recapătă un sentiment de plenitudine, ceea ce este imposibil fără această latură a vieții.

Contraindicații la procedură

În ciuda moliciune relativă, nu toată lumea și nu întotdeauna poate planifica un lifting facial cu laser. În special, manipularea nu este efectuată atunci când:

 • infecții și inflamații în zona în care se efectuează manipularea;
 • exacerbarea bolilor cronice;
 • oncologie, probleme psihice;
 • prezența contraindicațiilor individuale de conduită;
 • sarcina, alaptarea;
 • patologii sistemice ale sângelui;
 • antecedente de a lua roaccutan.

Nu poți folosi laserul pe pielea bronzată, după o saună și peeling chimic. O astfel de piele ar trebui să se odihnească timp de cel puțin două săptămâni.

Consecințele după procedură

Multe texte despre lifting facial cu laser vorbesc într-un stil ușor despre ce procedură plăcută este, nedureroasă și complet sigură. Și doar câteva menționează caracteristicile preparatului și consecințele după procedură nu sunt atât de plăcute. Vorbim despre anestezie: sedative, anestezie locală și chiar anestezie generală necesară manipulării.

 • De asemenea, după procedură sunt recomandate analgezice puternice pentru a ameliora iritația, durerea și dorința de a zgâria zona tratată.

Aici se formează cruste, care trebuie suportate: pentru a avea grijă, dar nu pentru a le rupe. O față trandafirie după un timp devine un ton natural. Este mai bine să iei o vacanță de la serviciu în aceste săptămâni pentru a nu fi stânjenit de privirile curioase ale colegilor.

Consecințele după manipulări în zona intimă sunt de a returna femeii plăcerea actului sexual.

Complicații după procedură

Facelift, adică strângerea cu laser, este considerată cea mai bună modalitate de a întineri rapid. În funcție de tehnologie și indicații, complicațiile după procedură sunt puțin probabile. Cu toate acestea, ei nu sunt excluși. Ele aparțin:

 • pete luminoase (purpură) la locul de tratament;
 • mâncărime ore sau zile;
 • infecție cu herpes, hepatită;
 • arsuri, cruste, decojire;
 • modificări ale nuanței și texturii pielii;
 • hiper- sau hipopigmentare (temporară sau permanentă);
 • cicatrici (în cazuri rare).

Complicațiile ușoare dispar în curând de la sine. În 3% din cazuri se formează cicatrici cheloide, ceea ce este considerat o complicație gravă. Nu au existat complicații în timpul strângerii organelor intime.

Aveți grijă după procedură

Medicul informează pacientul despre regulile de îngrijire și reabilitare după procedură în momentul externarii, care va avea loc în câteva ore. De obicei, aceste zile nu necesită acțiuni lungi și complexe care necesită mult timp.

 • Esența îngrijirii după ridicarea cu laser este redusă la protecție maximă împotriva factorilor externi.

În primele trei zile se folosește o cremă cu dexpantenol. După încetarea umflăturilor și înroșirii - un medicament cu acid hialuronic. Dacă medicul recomandă creme reparatoare, atunci, în același timp, acestea vor întări imunitatea locală.

Un pas important este protecția împotriva radiațiilor solare, tot prin aplicarea cremei și purtarea ochelarilor. În niciun caz nu trebuie să faceți plajă, să faceți aburi în saună, să folosiți scrub-uri. Perioada de recuperare nu este momentul pentru machiaj și măști de lifting.

Următoarele 14 zile, sau mai bine zis nopți, va trebui să dormi pe spate, să nu abuzezi de alcool și țigări. Este de dorit să abandonați pentru totdeauna aceste obiceiuri, deoarece sunt dăunătoare tuturor celulelor - atât „vechi”, cât și reînnoite.

Recenzii

Potrivit recenziilor, femeile sunt mai interesate de procedurile anti-îmbătrânire. În mare parte sunt mulțumiți de rezultatele ridicării cu laser. Cu ajutorul procedurii, se elimină matitatea, lasarea, ridurile feței.

Despre înăsprirea altor zone răspunde nu atât de clar. În special, una dintre cliente a numit manipulările din zona intimă îndoielnice, pentru că nu a obținut rezultatul așteptat pentru mulți bani.

Este greu să înțelegi terminologia și metodele de ridicare cu laser pe cont propriu: toată lumea își laudă tehnica și echipamentul folosit. Informațiile introductive oferă o idee despre serviciile anti-îmbătrânire și despre posibilitățile unităților de cosmetologie. Și a determina exact ce să oprească clientul este sarcina personalului calificat. Și să ai noroc să elimini toate defectele și să devii și mai frumoasă!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.