^
A
A
A

Vaginismul și psedovaginizmul

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Vaginismului - o contracție reflex a muschilor care comprimă vagin atunci când vaginul este umplut (de exemplu, a intrat în penis, degetul sau un alt obiect), în ciuda dorinței exprimate de femei, care vizează penetrarea obiectului, în absența unor tulburări fizice structurale sau de altă natură. Vaginismul este adesea asociat cu frica de durere și teama de a introduce un corp străin în vagin.

Vaginismul apare de obicei odată cu debutul activității sexuale. Contracția convulsivă a mușchilor este precedată de teama de durere în timpul deflorării, dar în unele cazuri apare brusc, în mod neașteptat, pentru pacient în momentul deflorării dureroase. Soții soft și tact nu insistă asupra coitusului. Când încerci din nou, totul se repetă. În viitor, vaginismul se manifestă prin examen ginecologic. Trei grade de vaginism se pot distinge: 1 grad - reacția apare când un penis sau instrument este introdus în vagin în timpul examinării ginecologice; Gradul II - reacția apare atunci când atingeți organele genitale sau așteptați să le atingeți; Gradul III - reacția apare atunci când prezentați un act sexual sau un examen ginecologic.

Absența deflorării în căsătorie este dificil de experimentat de soți, deși în multe cazuri nu agravează relațiile interpersonale, iar adaptarea sexuală a cuplului are loc la nivelul furiei sau, dacă este posibil, al coitetului vestibular. Femeile cu vaginism pot experimenta adesea orgasme, dar contactarea medicului le face să se simtă inferioare sau au dorința de a avea un copil.

Diagnosticul vaginismului

Pentru diagnosticul vaginismului este necesar să excludem cauzele fizice. În acest scop, examenul este efectuat după terminarea tratamentului, ceea ce face posibilă examinarea. Pacientul se află într-o poziție așezată pe scaun, după diluarea labiilor minora, sunt examinați în oglinzi sau prindeți prin gaura hameiului. Această tehnică simplă (examinarea degetului) poate confirma simultan prezența unui vagin normal și presupune un diagnostic de vaginism.

Vaginism trebuie diferențiate de psedovaginizma atunci când durerea atunci când încearcă să introiecție, spasme convulsive și reacție de apărare a femeilor sunt secundare, datorită înfrângerii componentei genitosegmentarnoy (tulburări de dezvoltare, obezitate, aderențele si alte boli ginecologice, făcând Introitus brusc dureros). În plus, vaginism trebuie să fie diferențiate de la Koi-tofobii - frica de durere in timpul actului sexual, împiedicând punerea sa în aplicare și nu este însoțită de contracția spasmodică a mușchilor vaginali. Cu fenomen similar vaginism pot fi cauzate de funcționarea necorespunzătoare cauzate de ignoranță ambilor parteneri de anatomie genitale. În acest caz, o singură corecție este suficientă pentru a restabili funcția sexuală.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Tratamentul vaginismului

Tratamentul vaginismului este de a schimba comportamentul, inclusiv experiența utilizării unui contact de sine de la intrarea în vagin și mișcarea încet înainte, reducând astfel frica de durerea ulterioară. Femeia ar trebui să atingă perineul zilnic cât mai aproape de intrarea în vagin, răspândind labiile mici cu degetele. Când frica și anxietatea de la contactul cu intrarea în vagin trece, pacientul va putea introduce un deget în gaura de hymen, lărgind intrarea în vagin. Dacă introducerea degetului nu provoacă nici un disconfort, pot fi recomandate dilatatoare vaginale, dimensionate în funcție de dimensiune. Aceste expandatoare pot fi recomandate pentru buzunarele naturale. Acestea permit mușchilor perivaginzi să se obișnuiască cu o creștere ușoară a presiunii fără reducerea reflexului. Primul extender pe care o femeie îl poate permite să-i injecteze un partener în timpul actului sexual, va fi mai puțin dureros, deoarece o femeie este excitată sexual. Dacă aplicarea dilatatorilor este nedureroasă, atunci cuplul sexual ar trebui să conducă excitarea vulvei prin introducerea cu atenție a penisului. În timpul jocului sexual, o femeie ar trebui să se obișnuiască să simtă un cocoș pe vulva ei. În cele din urmă, o femeie poate introduce un partener în vagin parțial sau complet. Se simte mai încrezătoare în timp ce se află în poziția de vârf. Unii bărbați prezintă disfuncție erectilă situațională în această poziție, iar inhibitorii fosfodiesterazei pot fi recomandați.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.