Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Yoks

Expert medical al articolului

Internist, pulmonolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 01.06.2018

Antiseptic sub formă de spray pentru irigarea cavității orofaringelui.

Componentele active ale preparatului polividona-iod (2.550 g) și alantoina (0,030 g), diluat în apă distilată cu levomentol adăugare, E330 antioxidant, hydrocitrate de sodiu, alcool etilic 96% propilen glicol 30 ml.

Aspect: lichid roșcat-maro, amestecat cu apă fără restricții.

Clasificarea ATC

R02AA Антисептики

Ingrediente active

Аллантоин
Повидон-йод

Indicaţii Yoksa

Ca antiseptic local pentru inflamații și infecții ale cavității orofaringiene de geneză variată, prevenirea apariției acestora după intervenția chirurgicală a ORL, cu chimioterapie.

trusted-source[1], [2], [3]

Formularul de eliberare

Ambalate în sticle de aerosoli din polietilenă sau polietilenă tereftalat cu o capacitate de 30ml.

trusted-source[4]

Farmacodinamica

Un remediu complet pentru sanitizarea cavității orofaringiene. În contact cu pielea și membranele mucoase, se eliberează iod, care prezintă efecte bactericide, fungicide, antivirale, antiparazitare și ușoare imunomodulatoare. Acesta lichefiază flegma, facilitând astfel excreția acesteia, are capacitatea de a sparge proteinele.

Polyvidon promovează eliberarea rapidă a iodului în celule, asigurându-se concentrarea sa semnificativă după o perioadă scurtă de timp după irigare. Absorbit, iodul afectează procesele metabolice din organism, promovează producerea hormonului T4.

Alantoina are un efect de întărire, vindecare-restaurare, inflamator, care catalizează proprietățile polidon-iodului.

Aerosol Joks aplicat cu ușurință la mucoasa tractului respirator datorită duzei aplicator bine penetrează straturile lor epiteliale are viteza de antivirale cu SARS si gripa, eficiente, atat in conditii acute si cronice. 

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Farmacocinetica

La irigare, polidon-iodul este mai puternic absorbit de membranele mucoase și deteriorat, și nu de suprafața sănătoasă a pielii. În procesul de metabolizare se formează săruri de iodură, care tind să se concentreze în glanda tiroidă.

Excretați mai ales rinichii, o cantitate mică - intestinele, pielea și saliva.

Sarurile de iod pot depasi cu usurinta protectia placentara, se gasesc in laptele matern, deci nu este recomandat sa se utilizeze femeile insarcinate si care alapteaza.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Contraindicații

  • sensibilizarea la ingredientele medicamentului; 
  • la vârsta de 0-7 ani; 
  • hipertiroidismul, tirotoxicoza; 
  • disfuncția inimii și a rinichilor;
  • dermatită buloasă polimorfă
  • atunci când iau preparate radioactive cu iod.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21], [22]

Efecte secundare Yoksa

Acest medicament, ca regulă, se caracterizează prin absența efectelor secundare.

Cu toate acestea, din când în când, există alergii sub formă de înroșire și mâncărime la locul de aplicare, dispărând rapid când irigarea se oprește. 

Dozare și administrare

Scoateți capacul, puneți duza aplicatorului. Două sau trei ori pentru a trimite medicamentul la pistolul de pulverizare, după ce ați setat modul de pulverizare. Introduceți duza aplicatorului la aproximativ 3 centimetri în interiorul cavității orofaringiene, acoperind gura și ținând respirația, udând mucoasa faringiană la dreapta și la stânga de două sau trei ori.

Aerosolul este folosit de două până la patru ori pe zi, maxim - de până la șase ori (la fiecare 4 ore). Înainte și după utilizare, duza aplicatorului este clătită cu apă fierbinte.

trusted-source[23], [24], [25], [26]

Interacțiuni cu alte medicamente

Împreună cu antisepticele similare de utilizat nu este recomandată.

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31], [32], [33]

Conditii de depozitare

Păstrați în conformitate cu regimul de temperatură de la 10 ° C la 25 ° C, într-o cameră întunecată. Păstrați departe de copii.

trusted-source[34], [35], [36], [37]

Termen de valabilitate

 Potrivit timp de 4 ani.

trusted-source[38]

Grupa farmacologică

Антисептики и дезинфицирующие средства в комбинациях

Efect farmacologic

Антисептические препараты
Противовоспалительные препараты

Producători populare

Тева Чех Индастриз с.р.о./ТЕВА Фармацевтикал Индастриз, Чешская Республика/Израиль

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Yoks" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.