^

Sănătate

A
A
A

Troponin I în sânge

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Valorile de referință (normă) ale troponinei I în ser sunt 0-1 ng / ml.

Troponina I este o proteină structurală a complexului troponinic al mușchilor cu o greutate moleculară de 26.500 Da. Troponinele I, cum ar fi troponinele T, mușchii cardiace și scheletici, diferă semnificativ în secvența lor de aminoacizi. Acest lucru a permis crearea de kituri de diagnosticare pentru izoformele cardiace ale acestor troponine. Pentru troponina I, diferența în secvența de aminoacizi dintre izoformele cardiace și scheletice este de aproximativ 40%. Troponina I și troponina T - componente ale aparatului contractil, adică proteine înrudite structural cardiomiocite; în timp ce se dizolvă în proteinele citosol (mioglobinei) relativ rapid spălate în afara zonei necrotice, distrugerea aparatului contractil al cardiomiocite este mai îndelungat în timp, prin urmare, creșterea concentrației de troponina stocate până la 8-10 zile de la debutul infarctului miocardic. Troponin I este un marker foarte specific al infarctului miocardic. Creșterea concentrației de troponina I în sânge are loc în decurs de 4-6 ore după debutul infarctului miocardic (50% dintre pacienți), atinge un maxim în ziua 2 și ajunge la o rată între 6 biți și 8 zile. Valorile medii ale troponinei I în sânge în ziua a 2-a infarctului miocardic constituie 80-100 ng / ml. La evaluarea rezultatelor studiului troponina I trebuie amintit că valoarea de închidere a concentrației sale (infarct miocardic și infarct miocardic) sunt de 2,5 ng / ml. Conținutul de troponină I crește la pacienții cu angină instabilă în dezvoltarea micronectrozei. În cazul anginei stabile, nu se observă o creștere a troponinei I.

Spre deosebire de troponina T, concentrația de troponină I nu crește la pacienții cu insuficiență renală, cu leziuni masive și boli musculare.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.