^

Sănătate

A
A
A

Reacția stimulată a transformării blastide a limfocitelor cu mitogeni

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Valorile reacției stimulate de transformare blastică a limfocitelor la adulți sunt normale: cu PHA - 44-72%, cu ConA - 40-75%.

Activitatea funcțională a limfocitelor T și B este apreciată prin reacția transformării blastificate a limfocitelor cu utilizarea mitogenilor - PHA, ConA, latex, lipopolizaharide etc.

Explozie de transformare a limfocitelor stimulate cu mitogeni (PHA, ConA) caracterizează capacitatea funcțională a transformării T-limfocitelor și proliferarea sub influența antigenelor, alergeni și mitogeni. Sub influența mitogeni exploziile de celule T și, la rândul său împărțit în răspuns la antigenii prinse în organism, adică, ca răspuns la mitogeni este o creștere a numărului de celule T. La activitatea funcțională a transformării blastice limfocit B este judecat de răspuns la stimularea cu lipopolizaharide și stimularea mitogene de latex - un proces de cooperare între T și B limfocite. Răspunsul proliferativ al limfocitelor la antigene oferă o idee despre severitatea sensibilizării specifice a organismului. Stările și bolile care duc la schimbarea lor sunt similare cu schimbările în transformarea blastică a limfocitelor fără stimulare. Testul este utilizat pentru o evaluare cuprinzătoare a stării imunitare a pacientului.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.