^

Sănătate

Sănătatea mintală (psihiatrie)

Schizofrenia la copii și adolescenți

La copii, tulburările mintale și schizofrenia apar aproape la aceeași scară ca la adulți, doar că se manifestă în felul lor.

Cum să recunoaștem schizofrenia după comportament?

Pacientul nu își revine complet, deoarece retragerea medicamentelor psihotrope este întotdeauna plină de exacerbări - comportamentul specific în schizofrenie se reia, indiferent de durata medicației.

Schizofrenia la bărbați: cauze, tipuri, diagnostic, prognostic

A trecut mai bine de un secol de la momentul în care schizofrenia a fost evidențiată ca o boală independentă, dar discuțiile continuă nu numai despre natura sa, ci și despre însăși existența ei ca boală separată.

Metode de tratament al schizofreniei la bărbați

Tratamentul schizofreniei la bărbați nu diferă de tratamentul femeilor, doar că bărbații sunt mai susceptibili de a se îmbolnăvi mai grav și, în consecință, pentru tratamentul lor sunt necesare antipsihotice mai puternice în doze mai mari.

Schizofrenia la bărbați: simptome, semne caracteristice de comportament

Primele semne sunt de obicei percepute de mediul apropiat ca excentricități - o dispoziție proastă, sărăcirea emoțiilor, izolarea nu sunt semne specifice doar ale schizofreniei și, într-adevăr, ale bolii mintale în general. 

Frica de singurătate la femei și bărbați

Autofobia este un termen medical care descrie o astfel de tulburare mentală ca frica de a fi singur. Alte denumiri posibile pentru această tulburare sunt izofobia, eremofobia, monofobia. Vorbim despre frica de a fi singur, de a nu avea o relație sănătoasă și permanentă, de a pierde cei dragi.

Frica de o relație serioasă la femei și bărbați

Printre fricile umane specifice care sunt considerate iraționale (nemotivate) și numite fobii,  se numără frica de relații  sau teama de atașamentul emoțional. 

Frica de obiecte mici sau microfobie

O fobie este un termen binecunoscut care descrie teama puternică, nerezonabilă și constantă a unei persoane de o anumită problemă, lucru, acțiune etc. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.