Sănătatea mintală (psihiatrie)

Perseverenta

Perseverarea patologică este adesea observată la pacienții cu leziuni organice ale creierului, ateroscleroză cerebrală, schizofrenie, demență senilă, boala Alzheimer și boala Pick. 

Teama de insecte: cum se numește și cum să o tratezi?

Care este numele fricii de insecte și gândaci (insecte coleopterane) nu? Teama irațională irațională (nefondată) de insecte este definită de majoritatea experților ca entomofobie: din greacă. Cuvintele entomon (insectă) și phobos (frică).

Excitare catatonică

Agitația catatonică este un tip de psihoză acută hiperkinetică cu manifestări specifice: neliniștea motorie se caracterizează prin haos, lipsă de intenție, mișcări stereotipe, uneori pretențioase, vorbire lipsită de sens și incoerentă.

 

Oneyroid

Un oniroid adevărat este o tulburare mintală, o formă de conștiință alterată, cel mai adesea de origine organică endogenă. Se caracterizează prin simptome productive pronunțate sub forma unui aflux de imagini luminoase asemănătoare scenei

Tulburare de personalitate multiplă

Psihiatria americană diagnostică acest fenomen ca tulburare de identitate disociativă. Clasificarea actuală ICD-10 numește o afecțiune similară „tulburare de personalitate multiplă” și o referă la alte tulburări disociative (de conversie), fără a o separa într-o nosologie separată. 

Teama de apă

Există, de asemenea, mai multe tipuri exotice de hidrofobie, de exemplu, ablutofobia, când frica determină nevoia chiar să vă clătiți gura, să vă spălați fața, să faceți duș, să vă spălați, să efectuați orice procedură care implică apă. 

Teama de cuvinte lungi

Care este numele fricii de cuvinte lungi? Numele a fost ales nu lipsit de umor: hipopotam monstrosesquipedaliophobia. Sinonimele sunt mai scurte, dar nici ușor de pronunțat: hipomonstrascuedalophobia, sesquipedalophobia. 

Etapa inițială a schizofreniei

Schizofrenia este atribuită tulburărilor mintale care au semne preliminare care pot semnala dezvoltarea acestei boli.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.