Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Cavitatea gurii (cavitas oris)

Expert medical al articolului

Gastroenterolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021

Cavitatea gurii (cavitas oris) este localizată în partea inferioară a feței, este începutul sistemului digestiv. Cavitatea orală este limitată de partea inferioară de mușchii maxilo-faciali care formează baza musculară a peretelui inferior al cavității orale - diafragma gurii (diafragma oris). Zidul superior al cavității orale este format dintr-un buze tare și moale, de pe laturi - obrajii, în față - buzele. În spatele cavității bucale printr-o deschidere largă - fracțiuni - comunică cu faringelul. Cavitatea orală este împărțită într-o secțiune frontală mai mică - vestibulul gurii și cavitatea orală reală. Vestibulul gurii (vestibulum oris) este limitat la buzele din față, pe lateral - suprafața interioară a obrajilor, din spatele și din partea mediană - dinții și gingiile. Knogri din gingii și dinții este de fapt cavitatea bucală (cavitas oris propria).

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Cavitatea orală

Gingiile sunt procesele alveolare ale maxilarului superior și partea alveolară a maxilarului inferior, acoperită cu o membrană mucoasă. Vestibulul și gura corespunzătoare comunică printr-un spațiu îngust între dinții de sus și de jos.

Gura (oris Rima) limitate de buzele superioare și inferioare (labium superius et labium inferius), combinabile cu fiecare parte laterală comisura labială (Spike buze). Baza buzelor este mușchiul circular al gurii. Mucoasa buzelor în cavitatea bucală veniturile cochilie la osului alveolar și o parte a maxilarului alveolar formează buza superioară și zăbala buzei inferioare căpăstrului (frenul labii superioris et frenulul labii inferioris).

Obrajii (buccae) au un mușchi bucal la bază. Între mușchi și piele se află un strat de țesut adipos - corpul gras al obrazului (psihiatru adiposum buccae) sau grăsimea grasă a lui Bisha, cea mai dezvoltată la sugari. La această vârstă, bucata de grăsime îngroșă peretele cavității orale, contribuie la reducerea efectului presiunii atmosferice asupra cavității orale și, prin urmare, la suge.

Ce trebuie să examinăm?


Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian.
For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian,
this article has been translated into the current language, but has not yet
been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this.
In this regard, we warn you that the translation of this article may be 
incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2021 iLive. Toate drepturile rezervate.