^

Dieta ATKINSA: avantajele și dezavantajele

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

În Statele Unite ale Americii, în 1972, a fost publicată pentru prima dată dieta Atkins. Despre asta - mai mult.

trusted-source[1], [2]

Pe scurt despre dieta Atkins și creatorul ei

Autorul acestui regim alimentar în 1985 a fost recunoscut ca titlul onorific "om al anului". Și numai după moartea sa, fanii lui Atkins au aflat că era bolnav și că avea probleme cu inima. Moartea la surprins la 28 de ani după ce a fost recunoscut de popor. Atkins însuși cântărea 177 kilograme și era de 180 de cm înălțime.

Care este dieta Atkins?

"Faza de reducere" - așa-numitele două săptămâni inițiale de dietă. În primele două săptămâni, aportul de carbohidrați ar trebui redus la 20 de grame. Un măr coapte conține 15 grame. Corpul tau va arde grasimi si exista din cauza asta, din moment ce l-ai lipsit de capacitatea de a face ceea ce era obisnuit.

Veți înceta să vă îmbunătățiți în detrimentul carbohidraților și va exista o ardere naturală a grăsimilor (5-10 kg timp de două săptămâni). Aceasta nu este o glumă, ci un fapt dovedit.

Treptat, după primul termen, creșteți aportul de carbohidrați de la 30 la 100 de grame în timpul zilei. De notat: medicii spun că pentru o viață normală, o persoană are nevoie de 300-400 de grame de aceleași macronutrienți (carbohidrați).

Cea mai plăcută dietă

Se pune întrebarea, ce este acolo? Aici vine momentul cel mai plăcut: mâncați cât de mult puteți din carnea grasă sau păsările de curte.

Grăsimea este motorul nostru pe durata dietei. Nu vă refuzați fructele de mare sau ouăle, puteți mânca verde cu frunze, orice ceapă, varză și măsline cu ciuperci. Singurul lucru care este interzis este pastele, fructele și cerealele cu pâine.

Partea bună a dietei Atkins

  1. Pierdere în greutate foarte rapidă și plăcută, care practic nu vă limitează la consumul de alimente.
  2. Corpul este foarte rapid saturat de carne si ofera energie mult timp. Carnea este un produs satisfăcător. În câteva zile vei ieși din dulciuri și nu vei crede că ți-e foame.
  3. Alimentele din carne sunt proteine, iar proteinele sunt muschi. Masa musculară va persista, ceea ce reprezintă o parte foarte pozitivă a dietei.

Momente negative în dietă

  1. Maximul grăsimilor și minimul de carbohidrați este o minune pentru organism. Nu este obișnuit cu asta. Cine știe ce se va întâmpla dacă mașina care conduce numai benzină, umple cu gaz? Nu te implica.
  2. Oamenii de stiinta au demonstrat ca dieta Atkins in unele cazuri duce la probleme grave de sanatate. Afecțiuni cardiace, diabet, pietre la rinichi, probleme cu vezica biliară, țesut osos și imunitate. Femeile sunt chiar mai înspăimântate să se gândească la consecințele unei astfel de alimentații eficiente. Există posibilitatea ca o femeie să nu poată avea copii după o dietă.
  3. În timpul dietei Atkins, puteți suferi de dureri de cap, de tendințe la greață, pierderea stării de spirit sau un miros de la gură. Altul poate provoca voma și există riscul de constipație - ceea ce agravează atât de minunate plusuri ale dietei Atkins.

Retragere ușoară

Dieta Atkins îi va ajuta pe toți cei care doresc și pe cei persistenți să își piardă greutatea. Permiteți-mi să vă dau sfaturi. Încercați, dacă decideți că aveți nevoie de ea. A venit acest moment și dacă citiți acum aceste diete, atunci ați început deja să vă schimbați și este minunat, nu vă opriți. Bucurați-vă de pierderea în greutate.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.