Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Semne de sarcină rigidă

Expert medical al articolului

Ginecolog, specialist în fertilitate
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.06.2018

Care sunt semnele principale ale unei sarcini rigidizate? De fapt, determinarea acestui fenomen nu este atât de dificilă. Mai întâi de toate, trebuie să acordați atenție bunăstării generale. Dacă durerea abdominală spontană a început să apară spontan în abdomenul inferior și este dată înapoi, atunci cel mai probabil ceva nu este în ordine. Dar acesta nu este unul dintre cele mai importante semne ale lor.

Ce merită să acordăm atenție și cum să înțelegem că a venit sarcina mortală? Este necesar să se monitorizeze temperatura bazală, dacă aceasta cade, atunci cel mai probabil ceva este greșit. De obicei variază în intervalul de 37,1-37,3. Dacă a existat o toxicoză într-un stadiu incipient și apoi a dispărut dintr-o dată, atunci trebuie să-i vezi un doctor. Este prea devreme pentru a fi mulțumit de acest fenomen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Primele simptome ale unei sarcini rigide

Care sunt primele simptome ale unei sarcini înghețate? Dacă acest proces a avut loc în timpul primului trimestru, atunci o femeie nu poate simți nimic. Unul dintre primele semne din această perioadă poate fi o discrepanță între dimensiunea uterului și standardele. Deci, poate fi, cât de mult a crescut și a redus. Acest lucru poate fi văzut doar de un ginecolog.

În plus, poate apărea greață, precum și sensibilitate la mirosuri. Dar acest lucru se aplică și toxicozei. Este o altă problemă dacă aceste simptome dispar brusc. Cel mai probabil, în acest caz este vorba despre o sarcină înghețată.

Dacă perioada este lungă, un fenomen neplăcut este însoțit de înghițirea glandelor mamare. Există, de asemenea, o cantitate mare de excremente. Apoi sunt dureri de crampe în abdomenul inferior. Apoi, există descărcări de la nivelul tractului genital, care sunt similare cu cele lunare.

Când apar primele simptome, ar trebui să solicitați imediat asistență de la medicul dumneavoastră. Deoarece o sarcină înghețată nu este deloc o glumă, trebuie descoperită imediat.

Temperatură cu o sarcină rigidă

Care ar trebui să fie temperatura cu o sarcină rigidă? Acordați atenție acestui criteriu important este pur și simplu necesar. Faptul este că temperatura normală în timpul sarcinii variază între 37,1-37,3 grade. Dacă este, mai jos, atunci, cel mai probabil, există unele probleme.

Deci, o temperatură scăzută indică prezența unei sarcini înghețate. Dar nu merită să ne bazăm doar pe acest criteriu. Deoarece nu întotdeauna temperatura indică prezența unei sarcini înghețate direct, care trebuie eliminată într-un timp scurt.

Dar, în general, acest indicator este principalul indicator. În ceea ce privește temperatura corpului, nu trebuie să depășească 37 de grade. În majoritatea cazurilor, aceasta indică prezența unei disfuncții hormonale sau a unui proces inflamator. Indiferent ce a fost, este necesar să solicitați ajutorul unui medic responsabil. Trageți cu soluția de această problemă nu este meritat. Temperatura nu indică întotdeauna o problemă serioasă, dar nici nu merită exclusă. Sarcina înghețată este un proces complex.

Descărcarea cu o sarcină rigidă

Descărcarea cu o sarcină rigidă este un proces complet normal. Mai exact, pe această bază se poate determina că ceva nu este în regulă. Care sunt secrețiile obișnuite?

În esență, este descărcare roșie, care, în aparență, este foarte asemănătoare cu cele lunare. În timpul sarcinii, acest lucru nu ar trebui să fie. Dacă există un astfel de fenomen, atunci cel mai probabil vorbim despre probleme serioase. În plus, descarcarea este adesea însoțită de dureri severe de crampe. Uneori sunt foarte ascuțite și capabile să renunțe.

Atunci când identificați aceste semne, trebuie să consultați un medic. Sarcina înghețată este o patologie gravă. Dacă nu-l diagnosticați la timp, atunci toate acestea se pot întâmpla din nou în viitor.

Dacă alocarea nu este roșiatică, dar este decolorată, atunci acest lucru este normal, mai ales în primele etape ale sarcinii. Mai mult, nu întotdeauna descărcarea roșie indică prezența unei sarcini înghețate. De fapt, există multe motive pentru acest lucru. Dar este important să primiți sfaturi medicale.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10]

Toxicoza cu o sarcină rigidă

Dacă există o toxicoză la întreruperea sarcinii? În acest caz, totul este exact același, dar invers. Deci, în stadiile incipiente ale sarcinii normale se poate manifesta toxicoza.

Cum se simte o femeie când este însărcinată? Faptul este că devine mult mai ușor. Deci, dacă o femeie a fost chinuită de o toxicoză puternică și brusc a dispărut, atunci merită să ne gândim. Cel mai probabil, este o sarcină înghețată.

În timpul toxicozei, o femeie nu tolerează niște mirosuri, îi face rău și, în general, are o slăbiciune. Cu o sarcină înghețată, toate acestea dispar brusc. Multe femei nu sunt în măsură să înțeleagă ce se întâmplă cu ei. Acest lucru poate agrava situația. Prin urmare, cu o ușurare ușoară, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Desigur, dacă nu este vorba despre sfârșitul toxemiei în sine.

Este important atunci când manifestați acest simptom ciudat, căutați imediat ajutorul medicului dumneavoastră. Pentru a nu agrava situația în ansamblu. Deoarece nu multe femei înțeleg gravitatea acestei situații.

Durere cu o sarcină rigidă

Există dureri cu o sarcină rigidă? Firește, cu orice abatere există senzații dureroase. Deci, cu o sarcină înghețată, au un caracter special.

De multe ori această durere cramping. Și începe în partea de jos a abdomenului și trece ușor sau nu dă în partea inferioară a spatelui. Trebuie remarcat că orice durere în timpul sarcinii prezintă un pericol. În plus față de crampe, pot fi observate dureri ascuțite. Acestea sunt, de asemenea, situate în abdomenul inferior și dau înapoi.

Dacă observați simptome neplăcute, ar trebui să solicitați imediat asistență de la un medic. Deoarece, în afară de sarcina înghețată, pot fi și alte probleme. În orice caz, durerea este un semn negativ.

Dacă durerile au apărut pe termen scurt, aceasta poate indica fixarea zigotului pe peretele uterului. Prin urmare, acest lucru nu indică întotdeauna prezența oricărei patologii. Dar, în ciuda acestui fapt, consultația medicului este obligatorie.

Sânii cu o sarcină rigidă

Sânul cu o sarcină rigidă devine oarecum diferit. Dacă în timpul sarcinii este sensibilă, dar în acest caz totul este puțin diferit.

Deci, dacă în corpul femeii apar schimbări nefavorabile, dar acest lucru este reflectat de semnele externe. Sarcina înghețată îndepărtează complet toate senzațiile normale care ar trebui să fie. Acest lucru este valabil pentru sanii femeii. Deci, ea devine nepoliticoasă. În plus, deversarea se manifestă într-o măsură mai mare.

Dacă o femeie se simte incomod în piept și nu seamănă deloc cu o sensibilitate sporită, atunci ar trebui să acordăm atenție unei alte trăsături importante. Deci, în timpul sarcinii înghețate există evacuări, dar ele sunt foarte intense.

Din aceste două motive, este ușor să se diagnosticheze schimbări ireparabile în corpul unei femei. De aceea, dacă observați orice rudenesc și descărcare excesivă, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Astfel de semne pot apărea atât la datele de început, cât și la cele târzii.

trusted-source[11], [12], [13]

Uterul cu o sarcină rigidă

Uterul cu o sarcină rigidă se comportă într-un mod special. Faptul este că este foarte simplu să observați singur schimbările în sân. Când vine vorba de uter, este greu să simți nimic. În acest caz, numai medicul curant poate determina modificările.

Deci, ce se întâmplă cu uterul? Există anumite standarde, ca să spunem așa, dimensiuni care sunt normale. Când o femeie are o sarcină înghețată, uterul poate varia în funcție de mărime în moduri diferite. Și să fie prea mic și prea mare.

Pentru a simți acest lucru este dificil, pentru că nu se observă nici o durere specială. O femeie care prezintă riscul unei sarcini rigide trebuie supravegheată constant. Numai el este capabil să observe orice modificare a uterului.

Sarcina înghețată este un proces patologic complex. Aceasta se poate întâmpla atât la femeile care suferă de anumite boli, și pur și simplu din cauza lipsei de grijă de ei înșiși în timpul purtării copilului.

Greața cu o sarcină rigidă

Greața cu sarcină moartă, de regulă, nu se manifestă în mod special. Dimpotrivă, trebuie să fim atenți la prezența acestui semn. Faptul este că, în timpul unei sarcini rigide, corpul femeii suferă un fel de schimbare.

Deci, dacă toxicoza a fost observată anterior, atunci poate dispărea dramatic. Pentru a fi bucuros de acest fenomen nu este necesar, cel mai probabil, într-un organism se întâmplă sau se întâmplă ceva. Bineînțeles, unele femei pot face acest lucru, dar, totuși, este necesar să acordăm o atenție specială acestui lucru.

Toxicoza la termenul timpuriu este norma, uneori apare mai târziu. Dar dacă dispare în mod spontan, nimic bun nu promite acest lucru. Pe fondul dispariției greaței, pot apărea dureri în regiunea lombară și în abdomenul inferior. Atenția acestor semne este pur și simplu necesară.

Sarcina înghețată este o patologie gravă care necesită o rezoluție imediată. Pentru că în viitor pot apărea probleme mai grave și, în acest context, incapacitatea de a avea copii.

În termeni ulteriori, trebuie să acordați atenție mișcărilor copilului. Deci, copilul în perioada 9:00 - 21:00 ar trebui să "împingă" de cel puțin 10 ori. Dacă nu există nicio problemă, atunci aceasta poate însemna o sarcină înghețată. În acest caz, pot apărea dureri abrupte în abdomenul inferior, dând în spate. Toate aceste semne indică faptul că, cel mai probabil, există o sarcină moartă.


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.