^

Cafea cu lapte în timpul sarcinii

, Editorul medical
Ultima examinare: 01.06.2018
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Femeile responsabile care așteaptă un copil sunt gata să schimbe dieta și obiceiurile lor, pe baza singurului criteriu important: este util pentru copil și pentru propriul organism? Cafeaua cu lapte în timpul sarcinii aparține acelor produse care pot provoca îndoieli în ceea ce privește utilitatea. Cum este de fapt situația?

Pot să mănânc cafea cu lapte în timpul sarcinii?

Întrebarea este, este posibil să se ia cafea cu lapte în timpul sarcinii, mulți iubitori ai unei băuturi revigorante sunt rugați, de la care sunt obișnuiți să înceapă în fiecare zi. Și că există un păcat să se ascundă, adesea femeile gravide acționează pe principiul: dacă nu poți, dar chiar vrei, atunci poți. Pentru că "copilul are nevoie." Dar ceea ce este explicat în acest sens de medici-nutriționiști.

Cafeaua delicioasă și aromatică are un dezavantaj important: ajuta la spălarea de calciu a mamei, care este necesară mai mult ca niciodată pentru sarcină, atât pentru tine cât și pentru scheletul unui copil. Calciul intră în organism exclusiv cu produse - lapte și produse lactate, pește, nuci, legume.

Dacă organismul mamei își pierde calciul, atunci este amenințat cu osteoporoză, iar în viitor - dureri în oase, fracturi și alte probleme. Prin urmare, trebuie să beți cafea cu lapte în timpul sarcinii - pentru a compensa pierderea de calciu sau lapte sau smântână.

Femeile însărcinate nu ar trebui să bea cafea pe stomacul gol, ci numai după micul dejun, de preferință cu un minim de cofeină și nu mai mult de două până la trei porții pe zi. Amintirea, de asemenea, că cafeaua de seară poate provoca insomnie.

Când cafeaua în timpul sarcinii nu este recomandată și la ce să o înlocuiți? Băutura este contraindicată:

 • la presiune crescută;
 • cu toxicoză;
 • cu gastrită cu aciditate ridicată și ulcer peptic.

În astfel de cazuri, băutura de cafea poate fi înlocuită cu cacao sau cicoare, care sunt considerate mai utile deoarece conțin proteine de calciu și vegetale.

trusted-source[1], [2], [3]

Beneficii și rău de cafea cu lapte în timpul sarcinii

Deși întreaga planetă bea o băutură neagră timp de mai mult de o sută de ani, întrebarea privind beneficiile și daunele de cafea, cu lapte în timpul sarcinii, inclusiv, rămâne deschisă. În general, răspunsul se bazează pe proprietățile băuturii. Pentru cei cărora nu le poate înlocui nimic cafeaua, este important să știm că consumul moderat nu dăunează nici fătului, nici mamei. O cantitate moderată este de până la două cești de cafea cu o băutură slabă.

Argumente pentru cafea:

 • efectul tonic al cafelei este util cu reducerea tensiunii arteriale, în special pentru femeile care nu se gândesc la ele fără ritual de cafea dimineața;
 • Efectul diuretic al băuturii elimină umflarea picioarelor, dar deshidratează organismul.

Argumente împotriva cafelei:

 • Utilizând în mod obișnuit trei sau mai multe porții pe zi, apar dificultăți la concepție. La cei care rămân însărcinați, depășirea dozei de cafeină crește riscul de avorturi.
 • Nu ar fi de dorit să speriați femeile, dar pe internet există informații că 4 - 7 cești de cafea pe zi măresc riscul decesului fătului cu o treime.
 • S-au obținut dovezi științifice că consumul de cafeină ajută la reducerea greutății copilului cu 100 de grame sau mai mult, ceea ce afectează în mod negativ dezvoltarea și viabilitatea acestuia.

Băutura stimulează secreția excesivă de salivă și acid clorhidric irită membranele mucoase ale sistemului digestiv, care provoacă agravarea fenomenelor inflamatorii.

Cafeaua nu numai că îndepărtează calciu și alte minerale, dar previne absorbția lor, precum și suprimă apetitul. Abstinența de la cafea este necesară pentru hipertensiune arterială, dureri de cap, greață și vărsături.

Efectul stimulativ al cofeinei duce la insomnie, bătăi accelerate ale inimii și respirație, iar administrarea sistematică de doze mari determină corpul să devină dependent. Fără riscul de a fi obișnuiți cu o persoană sănătoasă, este permis să beți nu mai mult de patru cupe standard. Cu toate acestea, cantitatea de cafea cu lapte în timpul sarcinii ar trebui redusă la jumătate.

trusted-source[4], [5], [6]

Cafea instant cu lapte în timpul sarcinii

Dacă nu abuzați, atunci cafeaua cu lapte în timpul sarcinii este un produs complet acceptabil. Unii vă sfătuiesc cafeaua solubilă cu lapte în timpul sarcinii - din cauza conținutului mai scăzut de cofeină din ea. O băutură granulară sau pulbere cu smântână sau lapte este exact ceea ce va potrivi unei mame viitoare.

Cu toate acestea, alți dieteticieni, dimpotrivă, sunt convinși că, dacă vi se permite să bea, este excepțional de natural, fără aditivi chimici care intră în produs în timpul procesării într-o stare solubilă. Dintr-un produs dubios solubil, este recomandabil să refuzați toate cofeina, indiferent de condiție.

Împotriva cafea dulce cu cremă sau lapte sunt cei care sunt siguri că o băutură consistentă, dar neplăcută suprimă apetitul. Din cauza absenței sale, femeia însărcinată este obligată să abandoneze mâncarea obișnuită, ceea ce este extrem de nedorit atunci când duceți un copil.

O precauție separată se referă la o băutură fără cofeină, în care o substanță revigorantă este încă prezentă. La transformarea boabelor în scopul îndepărtării cofeinei, o substanță este obținută, în opinia dieteților, și mai periculoasă decât cafeaua pură. Ei susțin că viitorul copil al unui astfel de surogat amenință cu alergii și mamele cu ateroscleroză. Din păcate, proprietățile de cafea decafeinizată nu sunt bine înțelese, dar este mai bine pentru o femeie însărcinată să fie sigură și să nu riscă sănătos.

Cafea cu lapte în timpul sarcinii în primul trimestru

Cafea cu lapte în timpul sarcinii în primul trimestru este cel mai bine să nu bei. Aceasta este decizia categorică a medicilor, din cauza efectelor adverse ale cofeinei asupra organelor și sistemelor viitorului copil. Ele sunt puse în stadii incipiente și, prin urmare, sunt foarte sensibile la toate substanțele care trec prin placentă. În acest moment, fructul este foarte vulnerabil și nu poate rezista factorilor nocivi.

Doctorii numesc de asemenea alte motive pentru care cafeaua cu lapte în timpul sarcinii (și fără lapte - în special) nu ar trebui să fie beată.

 • În această perioadă, formarea inimii; Cofeina rupe bataile inimii fetale.

Proprietățile diuretice provoacă deshidratarea, ceea ce duce la o nutriție slabă a copilului prin placentă.

 • Cofeina elimină calciul necesar pentru schelet, afectează negativ și dezvoltarea sistemului nervos.

Mai mult de trei porții ale băuturii pe zi măresc probabilitatea avortului.

 • Cantități excesive de băutură pot duce la dezvoltarea diabetului copilului.

Cercetătorii americani au confirmat experimental faptul că la femeile însărcinate, consumând 200 mg de cofeină pe zi, avortul spontan a survenit de două ori la fel de des ca și cei care nu beau băuturi cu cafeină.

Multe, bineînțeles, depind de caracteristicile individuale ale corpului și de evoluția sarcinii. Există cazuri în care corpul "nu tolerează" băutura și chiar ieri cafeaua favorită începe să provoace femeii însărcinate un reflex neîngrădit. În astfel de cazuri, dorința de a gusta o băutură parfumată revine femeii la numai câteva luni după naștere.

trusted-source[7]

Cafea cu lapte în timpul sarcinii în al doilea trimestru

Interzicerea cafelei cu lapte în timpul sarcinii în al doilea trimestru nu este atât de categorică ca în prima. Medicii spun că o doză limitată după primul trimestru nu dăunează deloc și uneori chiar beneficiază. Dar ar trebui rezolvat într-o ordine individuală pentru a exclude posibilele contraindicații, care includ:

 • hipertensivă manifestată înainte de sarcină;
 • dureri de cap, greață, vărsături;
 • hiperacidă gastrită.

În al doilea trimestru, se recomandă să beți până la 2 cani - dimineața, cu o pauză de 2-3 ore. Laptele compensează parțial calciu, spălat cu cafeină.

Cafeaua cu lapte în timpul sarcinii nu poate bea pe stomacul gol, pentru a nu provoca o creștere a acidității. După ce este util să beți apă curată pentru a compensa pierderea ei din cauza efectului diuretic.

Unii nutriționiști consideră că femeile trebuie să abandoneze complet cafeaua chiar și atunci când planifică concepția și se abțin de la ea până la sfârșitul hrănirii copilului. Alții nu sunt atât de categorici și consideră că cafeaua cu lapte este o băutură perfect acceptabilă. Evaluările contradictorii, din păcate, nu sunt întotdeauna obiective. Prin urmare, femeia însărcinată trebuie să găsească, în baza experienței personale, o soluție de compromis a problemei, să bea sau să nu bea cafea cu lapte în timpul sarcinii.

trusted-source[8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.