^

Celulita: principii generale de corectare

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Celulita sau lipodistrofia este o conditie speciala a tesutului adipos subcutanat, conducand la un intreg complex de defecte cosmetice.

Termenul "celulită" nu este universal acceptat, a fost folosit pentru prima dată în anii 20 ai secolului trecut. Abia în anii '80, au început cercetări științifice serioase și au apărut publicații în presă.

Până acum, imaginea clinică și factorii care duc la dezvoltarea celulitei au fost studiate în detaliu, metodele de corectare a acestora sunt oferite și îmbunătățite în mod constant.

Patogeneza celulitei. În centrul lipodistrofiei există atât factori predispozanți exogeni, cât și endogeni. Exogen includ lipsa de activitate fizică, dieta dezechilibrată (consum nelimitat de grăsimi și carbohidrați), fumatul, stresul, consumul de alcool și de alți factori de subliniere acest punct negativ semnificativ este modelul poartă pantofi cu toc înalt. Dintre factorii endogeni special evidențiază importanța modificărilor endocrine (care conduc în primul rând la hyperestrogenia și gipoandrogenii) și tulburări circulatorii (de exemplu, varicos complex simptom), precum și predispoziție genetică, biotip, comorbidități (de exemplu, tractul gastrointestinal). Se crede că celulita este mai sensibilă la femei și la rasa caucaziană. Predominanța celulitei în rândul femeilor este explicată de o serie de trăsături anatomice și fiziologice. Deci, hyperestrogenia gipoandrogenii și mai comune pentru femei să aibă mai tipice vaselor de sânge gipotonus în piele și mușchi profund mincinoase. Din caracteristicile morfologice ale țesutului adipos subcutanat atrag atentia de dimensiuni mai mari lobuli de grăsime la femei, comparativ cu bărbații. Mai mult, este cunoscut faptul că interlobulare femeile septuri conjunctive sunt dispuse paralele între ele și perpendindikulyarno suprafața pielii și bărbați - la un unghi de 45 ° față de suprafața pielii.

Endo- complex și factori exogeni predispozanți determină o creștere a dimensiunii adipocite și acumularea masei de țesut adipos. Creșterea dimensiunii adipocite este asociată cu un dezechilibru între procesul lipogeneza (sinteza trigliceridelor din acizi glicerol-3-fosfat și grase) și lipoliza (descompunerea trigliceridelor în glicerol și acizi grași liberi). Se crede că a crescut în cantitatea de adipocite exercită o presiune mecanică asupra fibroblaști, care este cauza formării excesive de colagen, t. E. Fibroza. Pe de altă parte, creșterea țesutului adipos predispune la tulburări de circulație în diferitele straturi ale pielii, ceea ce duce la un edem tesatura, venoasă și stază limfatică. Hipoxia locală contribuie, de asemenea, la creșterea și schimbarea compoziției calitative a fibrelor de colagen ale țesutului conjunctiv. Aceasta duce la formarea de structuri fibroase situate perpendicular pe suprafața pielii. Acest complex de modificări morfologice agravează în continuare tulburarea trofismului și neurotrofia tuturor straturilor de piele.

trusted-source[1]

Simptomele celulitei

Un complex de modificări morfologice conduce la o îngroșare a țesutului gras subcutanat și la formarea așa-numitelor "bule de celulită". Se acceptă să se facă distincția între următoarele etape ale dezvoltării celulitei:

 • Stau - nu există manifestări externe. Dar există o umflătură mică, din cauza tulburărilor vasculare, există o tendință de a forma un hematom, vindecarea pielii se înrăutățește.
 • Stadiul II - edemul este mai pronunțat. Se formează micro-noduli. Când mituiați pliul de piele, se dezvăluie așa-numita "coajă de portocală".
 • III etapa - "coaja de portocala" vizibila ochiului. Temperatura pielii scade.
 • Stadiul IV - se formează noduri mari, pielea este trasă în locuri cu fibroză severă. Din cauza compresiei terminațiilor nervoase, apar zone cu sensibilitate perturbată, pe termograma sunt detectate pete reci. Unele noduri sunt dureroase la atingere. În orice stadiu, pot apărea mari teleangaectasias. Acestea pot fi o consecință a circulației sanguine afectate în țesutul adipos din cauza dezvoltării fibrozei, precum și a unui complex de simptome varicoase. Acesti pacienti ar trebui sa fie consultati de un flebolog.

Principiile corecției celulitei

Trebuie subliniat că o soluție reușită la această problemă este posibilă numai printr-o abordare globală și individuală. De aceea, în ultimii ani, specialiștii din domeniul cosmetologiei au preferat dezvoltarea programelor complexe și individuale. Datorită unor astfel de programe, profesionistul are posibilitatea de a expune o etapă-etapă și validată științific la diferite legături în patogeneza celulitei, ținând cont de caracteristicile individuale ale fiecărui client.

Dezvoltarea unui program individual complex cuprinde mai multe etape:

 1. Consultare inițială.
 2. Evaluarea imaginii clinice și definirea stadiului de celulită.
 3. Completarea unui chestionar standardizat.
 4. Selectarea tehnicilor cheie, alocarea lor combinată sau secvențială

Consultare primară

O consultare primară completă reprezintă 80% din succesul obținerii unui rezultat stabil. În timpul consultării inițiale puteți stabili contacte psiho-emoționale adecvate și încredere între client și medic. Sarcina cosmetologului este de a afla scopul vizitei, de a determina motivele pentru pierderea in greutate. Dacă este necesar, un specialist este de a ajuta clientul să articuleze tratamentul motivației la salon, care ajuta de multe ori clientul subconstient ton la un rezultat pozitiv. Ca un exemplu, suntem unele declarații ale clienților: „Am un pantsuit șic, dar nu pot pune-l ca pe pantaloni pentru o folie din jurul coapselor și a sublinia zona,“ pantaloni „vreau să scap de această problemă“ sau „după sarcină și Am adăugat greutate bruscă în greutate, s-au manifestat semne de celulită, aș vrea să revin la forma anterioară ". După cum se poate observa din afirmațiile de mai sus, clienții pot avea motivații foarte diferite și, prin urmare, abordarea pentru rezolvarea problemelor lor ar trebui să fie pur individuală. Pentru înțelegere deplină medicul trebuie să afle opinia clientului corpului tau: că dragostea pe care nu-i place faptul că el ar dori să schimbe modul în care el vede corpul său, care este dispus să facă pentru a atinge obiectivul și pentru a menține rezultatul. Este important să aducem clientul la ideea de cooperare, deoarece următoarea etapă a consultării este de a discuta despre dietă. Majoritatea oamenilor cred în mod eronat că, dacă participă la proceduri cosmetice, atunci nu trebuie făcut altceva. Un medic are responsabilitatea de a efectua o consultare introductivă competentă cu privire dietetice dietă săracă în calorii, explica ce procesul de tratament celulita nu numai mult timp, dar, de asemenea, complexe, și fără punerea în aplicare a normelor elementare pentru a se conforma cu dieta, hidratare și echilibrul electrolitic nu poate fi distribuit. Trebuie amintit faptul că clientul restricții alimentare ar trebui să se aplice doar carbohidrați și grăsimi și proteine, vitamine, elemente minerale si apa ar trebui să ajungă la sumele integrale, sau organismul se va scinda, nu de grăsime și proteine musculare (scăderea volumului mușchi și țesut adipos rămân "În rezervă"). În plus, clientului trebuie să i se amintească creșterea activității fizice. Este destul de clar că în viața noastră rapidă pentru a face timp pentru a vizita și salon de înfrumusețare și o sală de gimnastică este aproape imposibil, de aceea este important să se concentreze atenția clientului la timp, creșterea drumeții ( „magazinul nu este pe masina, și merge la apartamentul din lift, și scări "etc.).

În timpul consultării inițiale, este necesar să se adapteze pacientul la două aspecte extrem de importante ale activității sale asupra stimei de sine și a autocontrolului. Acestea sunt factorii care permit clientului să se angajeze pe deplin în lucrarea: pe de o parte, este perceput ca un interesant și ușor de jucat, celălalt - a face unele de lucru, înregistrarea rezultatelor pe hârtie, clientul ajustat subconstient la rezultat stabil, pozitiv. Auto-evaluare constă dintr-un corp de măsurători o dată pe săptămână, în dimineața și cântărite la fiecare 10 zile (de obicei, efectuează aceste operațiuni nu sunt necesare, deoarece tratamentul celulitei - un proces de lungă durată, precum și absența în prima dată, dinamica pozitivă a unui impact negativ asupra stării emoționale). Auto implică în primul rând efectuarea unui jurnal alimentar, calcularea caloriilor consumate și istrachennyh (diferența între consumul și deșeuri trebuie să fie de cel puțin 1200 de calorii pe zi, sau proces de ardere de grăsime nu va fi activat).

Evaluarea imaginii clinice și definirea stadiului de celulită

O analiză atentă a istoricului este necesară înainte de examinare. O atenție specială, experții punct la boli endocrine si ginecologice, patologie a tractului gastro-intestinal, un studiu detaliat al eredității și istoricul familial (dacă există o tendință de a câștiga în greutate în mama, bunica și alte rude în linia de sex feminin, nu a existat o creștere în greutate mare în timpul copilăriei, adolescență etc.). La interogatoriu, este necesar să se stabilească dacă se efectuează contracepția orală și să se cunoască durata acesteia. Dacă este necesar, înainte de numirea unui curs de tratament, pot fi recomandate consultări cu specialiști.

Examinarea obiectivă reflectă starea generală la momentul inspecției, starea integuments, tipul corpului, starea ganglionilor limfatici regionali, măsurători ale corpului (în cm), măsurarea greutății corporale (kg), număr indicele de masa corporala, raportul de greutate în exces (procentul de țesut adipos). Toți indicatorii listați ar trebui înscriși într-un chestionar special dezvoltat (a se vedea mai jos)

Determinarea stadiului de celulită este decisivă în alegerea metodelor de tratare a cursului. Se știe că celulita este o boală complexă care afectează toate elementele constitutive ale țesuturilor (sistemul vascular, terminațiile nervoase și fibrele nervoase, structurile fibroase ale țesutului conjunctiv, adipocitele etc.). Factorul este oarecum mai ușor sarcina de medic, este încorporarea treptată a structurilor de țesut în procesele de dezvoltare a celulitei, pentru un motiv bun, acolo trop că „celulita se strecoara imperceptibil.“ Cunoscând legăturile patomorfologice implicate în dezvoltarea celulitei, experții pot folosi influența unui număr de factori fizici pentru a rupe "cercul vicios".

Modificări morfologice în funcție de stadiul de celulită și "țintă" pentru tehnicile hardware

Etapa celulitei Descrierea modificărilor morfologice ale țesuturilor Obiectivele pentru "metodologiile hardware"
eu O ușoară creștere a volumului de compresie adipocitelor vaselor (arteriole, venule, capilare, vase limfatice), producția de mucopolizaharide în substanța intercelulară, polimerizarea retenție de lichide a apei Edemul țesuturilor, dimensiunea crescută a adipocitelor, fenomenul hipoxiei
II Crește în continuare membranelor celulare hiperextensie volum adipocitelor, scăderea sensibilității beta-receptorilor și, ca o consecință, inhibarea proceselor lipoliza. Creșterea edem intercelular si hipoxie afecteaza fibrele țesutului conjunctiv (colagen si elastice), formarea stimulate de așa-numita „reticulare“ incorect „perpendicular“ colagen format Edemul țesuturilor, adipocitele mărită, hipoxia
III Insuficiența semnificativă a drenajului limfatic, acumularea de produse metabolice, formarea de grupuri de adipocite bine aderate, acoperite cu o capsulă fibroasă ("micronoduli"), Edemul țesuturilor, creșterea dimensiunii adipocitelor, tulburările microcirculare, structurile fibroase, "aderențele"
IV Formarea macerelor, structurilor fibrotice rigide, strângerea terminațiilor nervoase, tulburări ale sensibilității țesutului, durere, tulburări de microcirculare și drenaj limfatic Edemul țesuturilor, creșterea mărimii adipocitelor, tulburări microcirculare, fibroză severă, limfostază

Următoarea etapă a lucrării este finalizarea unui chestionar standardizat. Chestionarul ar trebui să includă informații demografice de bază despre client (numele, prenumele, patronimicul, data nașterii, adresa, numărul de telefon, etc ..), istorie personală, comorbidități și rezultatele cercetării obiective la momentul examinării inițiale, care să cuprindă toate datele antropometrice (ritmul cardiac, greutatea corp, indice de masă corporală, coeficient de exces de greutate, etc.). În chestionar este necesar de menționat și stadiul de celulită. Specialistul indică metodele de tratament alese, datele de observație dinamică ale clientului în timpul terapiei. Completarea formularului ajuta medicul-cosmetolog pentru a evalua în mod cuprinzător problema, creează premise pentru monitorizarea obiectivă a dinamicii modificărilor statutului său în timpul tratamentului. Important este faptul că, întocmit în prezența profilului clientului este documentația medicală care reflectă starea obiectivă a clientului la momentul primei vizite și pe fondul procedurilor. Prezența unui astfel de document stocat permanent în cabină, oferind informații obiective, și oferă securitate medic, că, în condițiile de zorii zilei de asigurare medicală este esențială.

Selectarea tehnicilor cheie, acestea combină sau atribuirea secvențială pentru a corecta celulitei utilizate: de îngrijire a pielii, atribuindu preparate externe care afectează link-urile principale patogenetice și aspectul clinic al celulitei, dietoterapie, ingestia de medicamente care îmbunătățesc troficii și aspectul pielii, prin tehnici de injectare, tehnici de hardware cosmetologie.

Trebuie amintit faptul că, în contextul oricăror metode de influență fizică are nevoie de îngrijire a pielii adecvate, inclusiv curățare blând și exfoliere și hidratare constantă. Pentru a spăla pielea recomanda utilizarea de geluri și mousse, nu se schimba aciditatea din suprafața pielii este, de asemenea, numirea periodică a imaginabile exfoliante pentru corp (1 la fiecare 7 până la 14 zile). În scopul hidratării, sunt recomandate emulsii și creme de corp. Normalizarea de îngrijire a pielii este o parte importanta a unui program cuprinzător pentru tratamentul celulitei, deoarece duce la o reducere semnificativă a uscării - reface turgescenta pielii, îmbunătățind textura și culoarea. În ultimii ani, popularitatea de agenți externi, inclusiv nu numai ingrediente de hidratare, dar, de asemenea, substanțe care îmbunătățesc microcirculația, limfoogtok (de obicei compuși cafeină), care activează lipoliza și t. D. (Antitselljulitnye de laborator scara «Vichy», «Lierac», «roc "Și alții).

Evoluțiile științifice din ultimii ani au arătat că alimentația poate juca un rol decisiv în prevenirea scăderii turgorului cutanat și a severității semnelor de celulită. Este cunoscut faptul că adăugarea de dieta standard, cu microelemente (de exemplu, derivați de calciu), glyukozaminosulfatom polifenonami ceai verde, procianidine și alți agenți capabili să influențeze pozitiv asupra pielii și grăsimea subcutanată. Astfel, la animale experimentale, ingestia unei cantități mari de calciu cu alimente a suprimat în mod semnificativ acumularea de grăsimi prin inhibarea enzimei sintetazei de acizi grași și creșterea lipolizei. În plus, calciul are capacitatea de a lega acizi grași în intestin și formează săpunuri insolubile ușor de eliminat din organism. Ingestia unei cantități mari de calciu contribuie, de asemenea, la formarea calcipotriolului și exprimarea unei gene specifice de agouti (agouti) în adipocitele umane. Aceasta, la rândul său, duce la o scădere a conținutului de calciu din adipocite și la scăderea ulterioară a greutății corporale. În acest sens, o varietate de aditivi alimentari biologic activi sunt foarte populare. În special, înseamnă «Inneov Tsellyustrech» ( «Laboratoires Inneov», Franța) a fost dezvoltat de oamenii de știință pentru a restabili structura pielii și prevenirea semne de dezvoltare a celulitei.

Pentru tratamentul celulitei, sunt utilizate pe scară largă diferite metode de cosmetologie estetică: cu utilizarea curentului electric, anumiți factori de influență mecanică, de temperatură etc. Metodele efectului combinat devin foarte populare în zilele noastre.

trusted-source[2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Lista tehnicilor de tratare a celulitei, scopul și modalitățile de combinare a acestora

Metode care utilizează curent electric

 1. Electroforeza - un efect combinat asupra curentului galvanic al țesuturilor afectate și asupra drogurilor, ceea ce face posibilă crearea unui "depozit" de medicamente în țesut

Directivitatea metodei: creșterea microcirculației, resorbția și acțiunea lipolitică, precum și alte proprietăți, în funcție de mecanismul de acțiune al medicamentului utilizat.

Metodologia numirii: în fiecare zi, 10-12 proceduri pe curs, durata - 15-20 minute.

 1. Drenarea limfatică este un curent de impuls de joasă frecvență pe mușchi pentru a stimula drenajul limfatic. Limfaficarea drenajului se efectuează utilizând impulsuri bipolare, coordonate cu contracții cardiace, succesiv de la periferie până la centru.

Metoda se axează pe drenaj limfatic.

Mod de administrare: 2-3 ori pe săptămână, 10-15 proceduri, durata - 40 de minute.

 1. Myostimularea este impactul unui curent de impuls variabil asupra structurilor neuromusculare pentru obținerea răspunsurilor spike și efectuarea contracțiilor musculare pasive.

Direcția metodei: tonifierea mușchilor, întărirea cadrului muscular.

Mod de administrare: 2-3 ori pe săptămână, 15-20 de proceduri, durata - 20-40 de minute.

 1. Electrolioliza este acțiunea directă lipolitică a unui curent electric asupra picăturii grase de adipocite, împărțind-o la produsele finale de descompunere și eliberând o cantitate mare de energie.

Directivitatea metodei: lipoliza

Mod de administrare: 1 timp în 4-5 zile, 10-15 proceduri, durata - 60 de minute.

 1. Terapia cu microcurrent este utilizarea de curenți de putere redusă (până la 600 μA) și fenomene de interferență pentru normalizarea potențialului bioelectric al membranelor celulare, activarea metabolismului și intensificarea sintezei ATP.

Directivitatea metodei: drenaj limfatic, ridicarea, restaurarea turgorului cutanat, programe anticelulitice.

Mod de administrare: în fiecare zi, 15-20 de proceduri, timp - 40 de minute.

Metode care utilizează factori mecanici, efectele de vid și temperatură

 • Terapia cu ultrasunete - utilizarea unor astfel de proprietăți ale undelor ultrasonice, cum ar fi: distrugerea picăturii de grăsime, îmbunătățirea transportului membranar, accelerarea proceselor metabolice, efectul defibrilativ asupra structurilor țesutului conjunctiv. Separând celulele grase în micro- și macronoduli.

Directivitatea metodei: lipoliza indirectă, restabilirea elasticității și elasticității structurilor țesutului conjunctiv.

Mod de administrare: 2-3 ori pe săptămână, 10-15 proceduri, durata - 20-30 minute.

 • Vibroterapie - acțiune cu frecvență redusă, accelerând microcirculația și procesele metabolice.

Metoda se axează pe drenaj limfatic, programe anticelulitice. Mod de administrare: 2-3 ori pe săptămână, 10-15 proceduri, durata - 20-30 minute.

 • Acțiunea de aspirație - presiunea negativă creată într-o cameră de vid, duce la o schimbare a presiunii oncotice și hidrostatice și promovează reducerea locală a edemelor și accelerarea proceselor metabolice. Vacuumul ciclic are capacitatea de a distruge picura de grăsime.

Directivitatea metodei: drenaj limfatic, lipoliza mediată. Mod de administrare: zilnic sau în fiecare zi, 15-20 de proceduri, timp - 15 minute.

 • Pressoterapiya - schimbare alternativă a presiunii aerului.

Directivitatea metodei: drenaj limfatic secvențial. Mod de administrare: 2-3 ori pe săptămână, 10-15 proceduri, timp de -15 min.

 • Termoterapia: tratamentul termic și crioterapia sunt folosite pentru a îmbunătăți microcirculația, pentru a crește permeabilitatea epidermei pentru produsele cosmetice.

Metoda se axează pe: deschiderea porilor, îndepărtarea zgurii, îmbunătățirea turgorului și elasticitatea pielii. Mod de administrare: 1-2 ori pe săptămână, 10-15 proceduri, timp - 50 minute.

Metode combinate:

 • Tehnica "Endermologie", incluzând 3 factori mecanici de influență asupra tuturor unităților structurale ale țesuturilor (vacuum, masaj mecanic și cu role, vibrații).

Directivitatea metodei: drenaj limfatic, modelarea figurii (redistribuția depozitelor grase), acțiunea lipolitică mediată, restabilirea turgorului și elasticitatea pielii.

Mod de administrare: 1-2 ori pe săptămână, 15-20 de proceduri, timp - 35-60 de minute.

 • Tratamentul cu nămol este aplicarea unor nămoluri calde pentru a îmbunătăți procesele metabolice. Direcția metodei: restabilirea tonului și a turgorului pielii, activarea proceselor metabolice.

Metoda de administrare: 1-2 ori pe săptămână, 10-15 proceduri, timp - 30-60 min.

 • Mezoterapia - introducerea microdozelor de medicamente în straturile superioare ale epidermei pentru a îmbunătăți microcirculația, accelerează reacțiile de reducere a oxidării.

Directivitatea metodei: în funcție de compoziția cocteilului de medicamente - lipoliza, restabilirea tonusului și turgorului pielii,

Setul de tehnici pentru tratamentul celulitei este destul de mare, deci este important să ne amintim prioritatea în prescrierea procedurilor și etapa programului. Se recomandă desemnarea etapelor de determinare a intervalului de timp în care această tehnică sau o tehnică are timp pentru a-și extinde activitatea (de exemplu, pentru electroliză, pentru a obține rezultatul inițial trebuie să se efectueze 3-5 proceduri în decurs de 2-3 săptămâni). În medie, calculul etapelor cursului durează 2 săptămâni - 4-6 proceduri pe etapă. În special, drenajul limfatic se efectuează de 2-3 ori pe săptămână, astfel, în prima etapă se efectuează 4-6 proceduri. Aceasta este deja o deversare semnificativă a corpului din excesul de lichid și o bază bună pentru numirea în etapa următoare a unor proceduri precum miostimularea și "căldura adâncă".

În prima etapă, pe baza patogenezei celulitei, se recomandă următoarele proceduri:

 • Procedurile de drenaj limfatic pentru reducerea edemului interstițial. Pentru aceasta, se utilizează terapia de presă, drenajul limfatic microcurrent, electrodifuzia secvențială, tehnicile endermologice. Efectul procedurii poate fi văzut imediat, exprimat în reducerea pasteurii și intensificarea sistemului urinar
 • Proceduri lipolitice (reducerea mărimii adipocitelor, distrugerea frunzei grase) - electroliză, mezoterapie, electroforeză, tehnici de vid, terapie cu ultrasunete, endermologie. În prima etapă nu se recomandă efectuarea unor proceduri termice, deoarece căldura are o proprietate fizică de a extinde vasele de sânge și de a crește fluxul de sânge, provocând agravarea stării vasculare.
 • Atunci când se tratează stadiile derulate ale celulitei (III-IV cen.), Este necesar să se influențeze țesutul conjunctiv și structurile fibroase. În acest scop, sunt prescrise terapia cu ultrasunete și endermologia.

În a doua etapă a cursului toate metodele includ o fază de acțiune extinsă, păstrând administrarea de drenaj limfatic, proceduri endermological ultrasunete lipolitice recomandat pentru a atașa Celite (I-II v.) Tehnica, cadru de consolidare musculara si tratamente termice cu împachetări cu nămol. Care temperatura in timpul procedurilor calde nu ar trebui să fie ridicat la procese de difuzie cosmetice predominau asupra proceselor detoxifiante (transpirație). În acest stadiu, cantitatea de proceduri de drenaj limfatic poate fi redusă la jumătate.

Pentru stadiul celulită III-IV, procedurile de miostimulare și "căldură profundă" sunt introduse în cea de-a treia etapă (din săptămâna a 4-a 6-a). În plus, este necesar să se monitorizeze îndeaproape starea tonului pielii și, odată cu scăderea acesteia, să se adauge endotermologia, terapia cu micro-curent și procedurile "wrap wrap" la întâlniri.

Cursul procedurilor pentru tratamentul stadiului celulitei I-II trebuie să dureze cel puțin 6-8 săptămâni + etapă de sprijin, pentru tratamentul stadiului celulită III-IV - este de 14-15 săptămâni + etapă de susținere. La stadiul de susținere, nu utilizați endermologia, miostimularea, ambalajele (1 la fiecare 1-2 săptămâni).

După cum arată analiza pieței serviciilor de cosmetologie, nu în toate celulele care se ocupă de problemele de celulită, există o listă completă de dispozitive și tehnici. Prin urmare, este foarte important, cunoscând principalele modificări patomorfologice ale celulitei, să alegem alte metode similare în vigoare.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.