^
A
A
A

Violul și infecțiile cu transmitere sexuală (infecții cu transmitere sexuală)

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Dintre toate crimele de natură sexuală, a fost un viol care a fost folosit de feminisme ca un exemplu de dominație și dictatură a bărbaților față de femei. Aici este vorba de punctul extrem de vedere, potrivit căruia violul nu este o crimă sexuală, ci o modalitate de a subordona femeile unei societăți conduse de bărbați. Un exemplu de astfel de gândire este declarația "orice om poate viola". Într-o anumită măsură, acest punct de vedere este confirmat de folosirea violului în timpul războiului. În favoarea acestei declarații este și faptul că, de obicei, violatorii sexuali au mai puține condamnări anterioare pentru crime de natură sexuală, dar rate mari pentru crimele care implică violență. Studiile de atitudini față de viol în rândul bărbaților indică o răspândire largă a miturilor despre viol. Clasificările abuzatorilor sexuali nu au fost capabile să ofere o descriere satisfăcătoare a cel puțin majorității agresorilor sexuali. Cel mai probabil, acest lucru se datorează faptului că violatorii diferă semnificativ între ei, de exemplu, pedofili sau persoane care au comis incest. Cu poziții simplificate prădătorii sexuali pot fi împărțite în cele pentru care actul de viol face parte din fanteziile sexuale, și ei vor da seama în cele din urmă, și cei pentru care actul de viol este un act de violență împotriva femeilor, iar actul sexual este la o formă de umilire a unei femei și supunerea ei la sine.

Între 1973 și 1985, numărul de violuri înregistrate la poliție a crescut cu 30%. În perioada 1986-1996, numărul femeilor a fost violat în fiecare an de la 2 288 la 6 337 în 1997. Violul reprezintă 2% din numărul total de infracțiuni violente înregistrate de poliție, care reprezintă, la rândul său, 7% din totalul infracțiunilor înregistrate.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Descrierea cazului

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, care se considera vătămată de maltratarea femeii în viața sa personală, a decis să se răzbune pe ei prin viol. El comite o serie de violuri ale femeilor alese în mod arbitrar de el pe stradă. În același timp, și-a ascuns fața sub o mască și a amenințat victimele cu un cuțit. După ce a comis opt violuri, a fost arestat și condamnat. El a fost condamnat la închisoare pe viață. În timpul închisorii sale, a finalizat cu succes un program de tratare a unui infractor sexual în sistemul penitenciar.

Un tânăr de 25 de ani a avut o fantezie de a răpi o femeie necunoscută de pe stradă, legând-o și apoi violând. Anterior, el a avut deja apeluri telefonice de conținut indecent. Pe fondul acestor fantezii, el sa masturbat și de multe ori a călătorit în mașină, acoperind fața cu o mască și purtând o frânghie și un cuțit. Într-o zi a văzut o femeie singură care stătea la o stație de autobuz și a încercat să o răpească, amenințând cu un cuțit. Încercarea sa a eșuat și a fost arestat și acuzat de tentativă de răpire. Deși a negat motivele sexuale ale crimei sale, instanța, luând în considerare istoria sa trecută și obiectele găsite împreună cu el, sa aplecat în favoarea motivațiilor sexuale. El a fost condamnat la șase ani de închisoare. În închisoare, a fost examinat pentru participarea la un program de tratare a infractorilor sexuali și, în acest sens, a fost efectuată pletismografia penisului. În timpul testului, el a fost șocat de gradul de entuziasm propriu față de imaginile violenței și violului. Drept urmare, el a fost capabil să accepte în mod conștient adevăratul motiv al crimei sale și a finalizat cu succes un program de tratament pentru infractorii sexuali. După eliberarea sa, a fost rugat să continue să participe acum la un program de tratament bazat pe comunitate și aceasta era o condiție pentru obținerea drepturilor de a conduce o mașină.

Cu toate acestea, cele două grupuri descrise sunt o minoritate de agresori sexuali. În ultimii ani, așa-numitul "viol" (viol) a fost recunoscut din ce în ce mai mult. O creștere cu 30% a condamnărilor pentru viol între 1973 și 1985 a fost asociată cu o creștere a numărului de violuri comise de persoane cunoscute victimelor și adesea la domiciliul victimei. În același timp, a existat o scădere a numărului de "violuri comise de străini" și de viol în grup. Numărul infracțiunilor împotriva copiilor și femeilor în vârstă a rămas neschimbat. Potrivit cercetării Ministerului Afacerilor Interne în 1989, creșterea aparentă în această perioadă de violuri comise de prieteni și rude ale victimelor, sa datorat nu atât de mult la creșterea acestei infracțiuni, cât de multe acuzații de viol la poliție. Motivele creșterii înregistrării violului au fost asociate cu îmbunătățirea activității poliției și a instanțelor judecătorești cu femeile care au raportat violul. Din 1989, numărul de violuri a crescut cu 170%, iar acest fapt este încă parțial atribuit declarațiilor și înregistrării acestor crime în poliție.

După cum arată studiul prizonierilor de agresori sexuali, printre cei condamnați mai devreme pentru crime sexuale, se mărește posibilitatea violatorilor în serie sau a comiterii de crime împotriva străinilor. Autorul a redus subiectele acestor crime în patru grupe:

 1. Abuzatorii sexuali care abuzează de substanțe psihoactive sunt impulsivi și au rate înalte de crime sexuale în trecut.
 2. Abuzatorii sexuali care utilizează în mod activ violența fizică împotriva unei victime - aceste persoane sunt adesea infractori serioși, folosesc violență fără cauză, iar printre ele se mărește nivelul de parafilie.
 3. "Misoginisti socializați", dintre care 20% au comis agresiuni sexuale. Printre infracțiunile comise de aceștia, sexul anal și abuzul fizic al victimelor sunt mai frecvente.
 4. Abuzatorii sexuali neinitializați, care au fost mai predispuși să dezvolte tulburări comportamentale și agresivitate în copilărie. De asemenea, era mai probabil să se numere printre criminali în serie (al doilea grup). O treime din violurile lor au început ca jafuri și 42% au avut disfuncții sexuale cu violul.

De o deosebită preocupare sunt agresorii sexuali - sadiști și, în consecință, rolul fanteziilor sexuale sadice în crimele pe care le comit. Grubin a sugerat că, la bărbații cu fanteziile sexuale sadice, factorii predictivi ai încercărilor de a le pune în aplicare sunt factorii de izolare socială și emoțională. El face un argument convingător: în inima acestei izolații se află frustrarea empatiei. Tulburarea de empatie include două componente: recunoașterea sentimentelor altora și răspunsul emoțional la această recunoaștere. Tulburarea uneia sau a ambelor componente poate duce la reacția fanteziilor sexuale sadice. Etiologia acestei tulburări poate fi atât organică, cât și dezvoltată.

Recomandările conținute în acest articol sunt limitate doar la identificarea și tratamentul infecțiilor cu transmitere sexuală, precum și la condițiile care sunt frecvent observate în tratarea cazurilor de aceste infecții. Acoperirea înregistrării datelor obținute și obținerea probelor pentru examinarea medico-legală, gestionarea cazurilor de sarcină potențială, precum și a traumelor mentale și fizice nu este inclusă în sarcinile acestui manual. La adulții activi sexual cu o infecție existentă, detectarea bolilor cu transmitere sexuală după viol este, de obicei, mai importantă pentru furnizarea de asistență psihologică și medicală pacienților, decât în scopuri judiciare.

Trichomonasisul, chlamydia, gonoreea și vaginoza bacteriană sunt cel mai adesea diagnosticate la femei după viol. Deoarece prevalența acestor infecții este ridicată în rândul femeilor care activează sexual, identificarea lor după viol nu înseamnă întotdeauna că sunt rezultatul unui viol. Infecțiile cu chlamydia și infecțiile gonococice necesită o atenție specială, deoarece pot provoca o infecție ascendentă. În plus, există posibilitatea infecției cu hepatita virală B, care poate fi prevenită prin vaccinare după viol.

trusted-source[9], [10]

Examinarea infecțiilor cu transmitere sexuală

trusted-source[11], [12]

Examenul primar

Examinarea primară trebuie să includă următoarele proceduri:

 • Examinarea culturii pe specimene de N. Gonorrhoeae și C. Trachomatis colectate din toate punctele de penetrare sau din zonele de posibila penetrare.
 • Dacă nu sunt disponibile teste de cultură pentru detectarea chlamydiilor, sunt necesare teste non-culturale, în special teste de amplificare a ADN-ului, care servesc drept substituent acceptabil. Testele de amplificare a ADN-ului au avantaje datorită sensibilității lor ridicate. Dacă se utilizează teste non-culturale, rezultatul testului pozitiv trebuie confirmat printr-un al doilea test bazat pe un alt principiu de diagnosticare. IFA și UIF nu sunt recomandate, t. Atunci când se utilizează aceste teste, se obțin adesea rezultate fals-negative și uneori false-pozitive.
 • Prepararea unui test umed de preparare și cultură pe T. Vaginalis. Dacă există o secreție vaginală sau un miros neplăcut, preparatul umed ar trebui, de asemenea, să fie examinat pentru semne de BV sau infecție provocată de ciuperci asemănătoare drojdiei.
 • Teste serice imediate pentru HIV, HSV și sifilis (vezi Prevenirea, Riscul HIV și urmărirea după 12 săptămâni după viol).

Examinare ulterioară

Deși este foarte comun pentru persoanele care au fost violate, poate fi dificil să depună plângeri în prima săptămână după viol, o astfel de examinare este esentiala a) pentru a detecta infecția STD în timpul sau după un viol; b) pentru imunizarea împotriva hepatitei B, dacă este indicat; și c) consilierea și tratamentul complet al altor STD. Din aceste motive, se recomandă examinarea și urmărirea victimelor violului.

trusted-source[13], [14], [15]

Examinare ulterioară după viol

Este necesară repetarea examenului pentru infecții cu transmitere sexuală la 2 săptămâni după viol. Deoarece viol prins în corpul agenților infecțioși nu se pot reproduce în cantități suficiente pentru a produce rezultatele pozitive ale testelor de laborator la examinarea inițială, apoi după 2 săptămâni, ar trebui să fie repetate de cercetare culturale, studiul de pregătire umedă și alte teste, în cazul în care doar nu a existat nici un tratament preventiv.

Teste serologice pentru sifilis și infecție cu HIV trebuie efectuate la 6.12 și 24 de săptămâni după viol, dacă testele inițiale au fost negative.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Profilaxie

Mulți experți recomandă efectuarea în mod curent a unui tratament preventiv după viol. Majoritatea pacienților ar beneficia probabil de acest lucru, deoarece monitorizarea ulterioară a pacienților care au fost violați poate fi dificilă, iar tratamentul sau prevenirea pot asigura pacientul împotriva posibilei infecții. Următoarele măsuri preventive sunt îndreptate împotriva celor mai frecvente microorganisme:

 • Vaccinarea împotriva GB, efectuată după viol (fără utilizarea GVIG) ar trebui să asigure o protecție adecvată împotriva VHB. Vaccinarea împotriva hepatitei B trebuie efectuată la victimele violului în timpul primei examinări. Dozele ulterioare ale vaccinului trebuie administrate la 1-2 și la 4-6 luni după prima doză.
 • Terapia antimicrobiană: o schemă empirică pentru chlamydia, gonoreea, trichomoniaza și BV.

Schemele recomandate

Ceftriaxon 125 mg IM o dată

Plus metronidazol 2 g oral o dată

Plus azitromicină 1 g pe cale orală într-o singură doză

Sau doxiciclină 100 mg de 2 ori pe zi timp de 7 zile.

NOTĂ: Pentru pacienții care au nevoie de regimuri alternative, consultați secțiunile relevante ale acestui manual pentru agenții infecțioși specifici.

Eficacitatea acestor scheme de prevenire a gonoreei, vaginită bacteriană a chlamydiozei după viol nu a fost studiată. Medicul poate consilia pacientul cu privire la posibilele beneficii, precum și toxicitatea posibilă a medicamentelor recomandate, deoarece sunt posibile efecte secundare din tractul gastro-intestinal.

Alte observații privind gestionarea pacienților

La examinarea inițială și, dacă este prezentat, în timpul monitorizării, pacienții ar trebui consultați cu privire la următoarele aspecte:

 • - simptomele bolilor cu transmitere sexuală și necesitatea examinării imediate atunci când acestea sunt detectate;
 • Refuzul contactelor sexuale până la terminarea tratamentului preventiv.

Riscul de a obține infecția cu HIV

În ciuda faptului că seroconversia anticorpilor HIV a fost raportată la persoane pentru care a fost cunoscut doar un singur factor de risc - viol, în majoritatea cazurilor riscul de a dobândi HIV în timpul violului este scăzut. În medie, frecvența transmiterii HIV de la o persoană infectată cu HIV cu contact sexual unic depinde de mulți factori. Acești factori pot include tipul de contact sexual (oral, vaginal, anal); prezența sau absența traumei orale, vaginale sau anale, locul ejacularii și numărul de viruși în ejaculare.

HIV, cu zidovudină (ZDV) după infectare ajută la reducerea riscului de infectare cu HIV, așa cum a fost demonstrat în studii mici de ingrijire a sanatatii lucratorilor care au avut o expunere percutanata la sânge a pacienților infectați cu HIV. Într-o mare de studii prospective la femeile gravide tratate cu ZDV, un efect protector direct al ZDV la făt și / sau la copil în ceea ce privește scăderea 2/3 ori frecvența transmiterii perinatale a HIV, indiferent dacă un efect terapeutic medicamentului asupra recoltei de virus (l cantitate) în sângele mamei. Nu se cunoaște încă dacă aceste constatări pot fi utilizate pentru alte situații de transmitere HIV, inclusiv viol.

În multe cazuri de viol, este imposibil să se determine statutul HIV al unei persoane care a comis viol în timp util. Decizia de a organiza sonde poate depinde de natura viol, informațiile disponibile cu privire la amploarea riscului HIV în comportamentul agresorului (consumului de droguri injectabile sau crack, comportamentul sexual riscant) și datele locale epidemiologie HIV / SIDA.

În cazul în care este cunoscut faptul că o persoană a comis viol, infectat cu HIV, se presupune că la o astfel de viol există un risc considerabil de transmitere a HIV (de exemplu, contact sexual vaginal sau anal fara prezervativ), iar în cazul în care pacientul este cerut ajutor 24-36 ore după viol el profilaxia antiretrovirale ar trebui să fie oferite și oferă, de asemenea, informații cu privire la eficacitatea necunoscută și toxicitatea medicamentelor antiretrovirale cunoscute utilizate în această situație. În alte cazuri, medicul trebuie să discute cu pacientul caracteristicile acestei situații și să dezvolte o soluție individuală. În toate cazurile, discuția ar trebui să includă informații:

 • despre necesitatea unor medicamente frecvente,
 • efectuarea de studii de control,
 • monitorizarea atentă a posibilelor complicații și
 • despre necesitatea de a începe imediat tratamentul.

Trebuie elaborat un regim de prevenire în conformitate cu liniile directoare pentru producerea membranelor mucoase.

Hărțuirea sexuală a copiilor și violul

Recomandările conținute în acest ghid sunt limitate la identificarea și tratarea BTS. Problemele de asistență psihologică și aspectele juridice ale violului sau abuzului asupra copiilor sunt foarte importante, dar nu sunt scopul acestui ghid.

Identificarea agenților cauzali ai STD la copii după perioada nou-născuților indică abuz sexual. Cu toate acestea, există excepții; de exemplu, infecția cu chlamydia rectală sau genitală la copiii mici poate fi cauzată de infecția perinatală a C. Trachomatis, care poate persista în corpul copilului timp de aproximativ 3 ani. În plus, verucile genitale, vaginita bacteriană și micoplasma genitală au fost găsite atât la copiii violați, cât și la cei nedivelor. Există mai multe modalități de infecție cu hepatită virală B la copii, cele mai frecvente este o persoană de contact de uz casnic cu o persoană care are hepatita B. Cronică trebuie luată în considerare posibilitatea de abuz sexual, în cazul în care nu a relevat nici un factor de risc evident pentru infectie. Dacă singura dovadă a violului este izolarea microorganismelor sau prezența anticorpilor la agenții cauzali ai BTS, rezultatele studiilor necesită confirmare și interpretare atentă. Pentru a determina dacă a existat o coerciție sexuală a copiilor care au o infecție care poate fi transmisă sexual, este necesară o examinare comună a copilului cu un medic cu experiență în efectuarea unei examinări a copiilor violați.

Examinarea infecțiilor cu transmitere sexuală

Examinarea copiilor care au suferit violuri sau hărțuire sexuală trebuie să fie efectuată astfel încât să minimizeze traumele copilului. Decizia privind examinarea unui copil pentru BTS este luată în fiecare caz în parte. La situațiile însoțite de un risc ridicat de infecție cu agenți patogeni STD și indicații obligatorii pentru testare sunt următoarele:

 • Se știe că presupusul persoană care comite viol, are un STD sau are un risc ridicat de boli cu transmitere sexuală (mulți parteneri, o istorie a bolilor cu transmitere sexuală)
 • Copilul are simptome sau semne de STD
 • Incidența ridicată a BTS în comunitate.

Alți indicatori recomandate de experți includ: a) semne de penetrare genitale sau orale sau ejaculare, b) prezența unor boli cu transmitere sexuala au frați sau surori ale copilului afectat, sau alți copii sau adulți în casă. Dacă un copil prezintă simptome, semne sau dovezi ale unei infecții care poate fi transmisă sexual, el sau ea ar trebui să fie examinată pentru alte boli cu transmitere sexuală comune. Obținerea eșantioanelor necesare necesită ca lucrătorul medical să aibă anumite abilități și trebuie să se desfășoare astfel încât să nu cauzeze traumele psihologice și fizice ale copilului. Manifestările clinice ale unor STD la copii diferă de cele ale adulților. Ancheta și colectarea probelor trebuie efectuate de către un medic specialist care are o pregătire și o experiență specială în efectuarea unor studii similare la copiii răpiți.

Scopul principal al studiului este de a obține dovezi ale prezenței unei infecții la copil, la care ar fi putut beneficia de transmitere sexuală. Cu toate acestea, datorită consecințelor juridice și psihologice ale obținerii rezultatelor fals pozitive, este necesar să se utilizeze teste cu specificitate ridicată. În astfel de situații, este justificată utilizarea testelor mai scumpe și mai consumatoare de timp.

Schema de anchetă depinde de istoricul violului sau de hărțuirea sexuală. Dacă acest lucru sa întâmplat recent, concentrația de agenți infecțioși poate fi insuficientă pentru a obține rezultate pozitive. La vizita ulterioară în 2 săptămâni este necesară reexaminarea copilului și obținerea de probe suplimentare. O altă vizită, în timpul căreia se prelevează probe serice, este necesară, aproximativ, după 12 săptămâni; acest timp este suficient pentru formarea de anticorpi. Un sondaj poate fi limitat dacă copilul a fost supus violenței pentru o perioadă lungă de timp sau ultimul episod suspect de violență a avut loc cu puțin timp înainte de examenul medical.

Următoarele sunt recomandări generale pentru anchetă. Timpul și metoda de contact ulterior cu pacientul sunt determinate individual, ținând cont de condițiile psihologice și sociale. Urmărirea poate fi efectuată mai profesionist dacă participă la aceasta reprezentanți ai serviciilor judiciare și de protecție a copilului.

trusted-source[20], [21]

Examen inițial și examinare după 2 săptămâni

Examinarea inițială și, dacă este necesar, examinarea după 2 săptămâni ar trebui să se efectueze după cum urmează:

Inspectarea, zonele perianale și orale pentru prezența verucilor genitale și a leziunilor ulcerative. 

Examinarea culturii pe probe de N. Gonorrhoeae obținute din faringe și anus (la băieți și fete), descărcări vaginale la fete, uretra la băieți. Nu este recomandat să se obțină probe din cervix la fete la vârsta prepubertală. La băieți, în prezența secrețiilor din uretra, în loc de o probă obținută cu un tampon intrauretral, se pot folosi probe de probă. Pentru a izola N. Gonorrhoeae, ar trebui folosite numai medii standard de cultivare. Toate izolatele de N. Gonorrhoeae obținute trebuie identificate prin cel puțin două metode bazate pe principii diferite (de exemplu, detectarea biochimică, serologică sau patogenă). Izolatele trebuie reținute, deoarece pot fi necesare teste suplimentare sau repetate. 

Examinarea culturii la specimene de C. Trachomatis obținute din anus (la băieți și fete) și descărcarea vaginală la fete. Există informații limitate că probabilitatea de izolare a chlamydiilor de la uretra la băieții pre-pubertali este prea scăzută, deci o probă din uretra ar trebui să fie obținută dacă există secreții. Obținerea de specimene din faringe pentru studiu în C. Trachomatis nu este recomandată fie la băieți, fie la fete, deoarece chlamidiile sunt rar întâlnite în această zonă. Există o probabilitate de persistență la copiii cu infecție dobândită în perioada perinatală, iar sistemele de cultivare utilizate în unele laboratoare nu permit diferențierea C. Trachomatis de C. Pneumoniae. 

Pentru a izola C. Trachomatis este necesar să se utilizeze numai sisteme standard pentru cultivare. Toate izolatele C. Trachomatis obținute trebuie confirmate prin identificarea microscopică a incluziunilor, utilizând anticorpi monoclonali la C. Trachomatis. Izolații trebuie păstrați. Testele non-culturale pentru chlamidii nu sunt suficient de specifice pentru a fi utilizate pentru diagnosticare în situații de viol posibil sau abuz de copii. Nu există date suficiente pentru a evalua posibilitățile de teste de amplificare a ADN pentru diagnosticare la copiii care ar fi putut fi violat, dar aceste teste pot fi o alternativă în situațiile în care nu este posibilă efectuarea diagnosticării culturilor de chlamydia.

Studiul culturii și studiul unui preparat umed obținut cu un tampon vaginal pe T. Vaginalis. Prezența celulelor-cheie în preparatul umed confirmă prezența vaginitei bacteriene la copiii cu descărcare vaginală. Semnificația clinică a detectării celulelor cheie sau a altor semne indicative de vaginoză bacteriană în absența secrețiilor nu este, de asemenea, clară. 

Probele serice rezultate trebuie examinate imediat și stocate pentru o analiză comparativă suplimentară, care poate fi necesară, | dacă rezultatele testelor serologice ulterioare sunt pozitive. În cazul în care are mai mult de 8 săptămâni, serul trebuie testat imediat pentru prezența anticorpilor la agenții de transmitere sexuală (T. Pallidum, HIV, AgHBs) de la ultimul episod de abuz sexual la ancheta inițială. Examinările serologice ar trebui efectuate ținând seama de situația din fiecare caz specific (a se vedea sondajul la 12 săptămâni după viol). Există rapoarte privind detectarea anticorpilor la HIV la copiii a căror abuz sexual a fost singurul factor de risc pentru infecție. Reacțiile serologice la HIV la copiii răniți ar trebui efectuate în funcție de probabilitatea de infectare a persoanei (persoanelor) care a comis violența. Nu există date privind eficacitatea sau siguranța prevenirii la copii după viol. Imunizarea împotriva hepatitei B ar trebui să fie recomandată dacă istoricul sau rezultatele serologice sugerează că nu a fost efectuată în timp util (vezi Hepatita B).

Examinare la 12 săptămâni după viol

Examinarea la aproximativ 12 săptămâni de la ultimul episod suspect de viol este recomandată pentru detectarea anticorpilor împotriva agenților patogeni, deoarece acest timp este suficient pentru formarea lor. Se recomandă efectuarea testelor serologice pentru a identifica T. Pallidum, HIV, HBsAg.

Prevalența acestor infecții variază considerabil în diferite comunități, iar gradul de risc al acestei infecții la abuzator depinde de aceasta. În plus, rezultatele privind HBsAg trebuie interpretate cu prudență, deoarece virusul hepatitei B poate fi transmis atât sexual, cât și sexual. Alegerea testului trebuie efectuată în funcție de fiecare caz specific.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27]

Tratament preventiv

Există puține date pentru a determina riscul de infectare a BTS la copii ca rezultat al violului. Se crede că, în majoritatea cazurilor, riscul nu este prea ridicat, deși dovada documentară a acestei prevederi nu este adecvată.

Nu este recomandat ca tratamentul preventiv pentru copiii bolnavi să fie implementat pe scară largă, deoarece riscul de a dezvolta o infecție ascendentă la fete este mai mic decât în cazul adolescenților sau femeilor adulte și, de obicei, este suficientă monitorizarea regulată. Cu toate acestea, unii copii sau părinții și îngrijitorii acestora pot fi mai preocupați de BTS, chiar dacă, în opinia lucrătorului medical, riscul este minim. Având în vedere această circumstanță, în unele instituții medicale se consideră posibilă efectuarea unui tratament preventiv în aceste cazuri după colectarea materialului pentru studiu.

Anunț

În toate statele, în Districtul Columbia, în Puerto Rico, Guam, Insulele Virgine și în Samoa, există o lege care impune notificarea tuturor cazurilor de viol. În fiecare stat, cerințele de înregistrare pot fi puțin diferite, cu toate acestea, ca regulă generală, dacă există suspiciuni suficient de puternice de viol, este necesar să se notifice serviciile respective. Lucrătorii medicali trebuie să mențină un contact strâns cu autoritățile locale pentru protecția copilului și să cunoască regulile de înregistrare a cazurilor de viol.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.