^
A
A
A

În Ucraina, va fi introdus medicina de asigurare

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.05.2018
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

29 November 2016, 09:00

De anul viitor în Ucraina va fi introdus medicina de asigurare - un astfel de mesaj a fost făcut de către ministrul adjunct al Sănătății Pavel Kovtoniuk. Modificările până în prezent se referă numai la medici de familie, dar în viitor este posibil ca inovațiile să se desfășoare în toate părțile asistenței medicale.

Pavel Kovtoniuk a remarcat că, pe parcursul anilor existenței Ucrainei, au fost oferite mai mult de 20 de proiecte de medicină de asigurări, dar nici unul dintre ele nu a trecut prin Radei Supreme. În acest sens, pentru introducerea medicamentelor de asigurări, sa decis utilizarea impozitelor generale care sunt transferate în bugetul țării, o opțiune similară fiind folosită în țările scandinave.

Se preconizează crearea unui organism special în cadrul Cabinetului de Miniștri numit Serviciul Național de Sănătate, care va fi responsabil de încheierea acordurilor între medicii de stat și de familie. În numele statului va fi Ministerul Sănătății al Ucrainei, iar din 2017 salariul unui medic de familie va depinde de numărul de pacienți pe care îi servește.  

Pentru a supraveghea activitatea medicului de familie pentru fiecare pacient este alocat unui card electronic, care va fi înregistrată în Ministerul Sănătății - această măsură se va vedea dintr-o privire atunci când recepția este efectuată care medicamentele au fost numiți, dacă direcțiile urmau să se consulte cu alți specialiști sau pentru un tratament stationar, etc. .

Se raportează că pentru fiecare pacient cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani medicul va primi 210 UAH pe an, pentru pacienții cu vârsta peste 35 de ani, pensionarii și copiii vor fi plătiți, dar încă necunoscuți. Un medic poate încheia un contract de servicii cu un număr limitat de persoane - maximum 2 mii de persoane, acum salariul unui medic de familie este calculat la nivelul unui medic generalist.

Înainte de a intra într-un contract cu statul, medicul de familie va fi obligat să încheie un contract cu pacienții pentru servicii, în timp ce nu este interzis să lucreze în clinica sau in practica privata. Pavel Kovtoniuk a remarcat că, pentru un doctor, lucrul principal este să-și îndeplinească calitatea activității și, dacă poate combina cu succes mai multe tipuri de activitate, atunci acesta este dreptul său. Medicul de familie trebuie să identifice prompt boala, pentru a preveni agravarea bolilor cronice, numește un tratament competent (în cazurile în care nu sunt cerute de direcție în spital), dacă este necesar, trimite consultarea specialiștilor sau o examinare suplimentară.

Este demn de remarcat faptul că, cu salariul său de un medic de familie va trebui să deducă impozitele pe venit, precum și plăti serviciile publice în clinică sau să plătească taxele prevăzute pentru întreprinzătorii privați și auto-cumpărare necesare pentru a opera echipamentul, să plătească chiria pentru spații și alte plăți.

Noul sistem va fi lansat de la 1 ianuarie 2017, iar până la sfârșitul anului 2018 toți medicii de familie vor trebui să practice medicina numai pe această versiune a medicamentelor de asigurări. Pentru 2018-2019, este planificată introducerea medicamentelor de asigurări în alte părți ale asistenței medicale, iar finanțarea va fi efectuată în cadrul vechiului sistem, cu alte cuvinte, analizele și alte tipuri de examinare vor fi plătite de pacienți din propriul lor buzunar.

Este interesant faptul că soarta viitoare a medicinei ucrainene în cadrul Ministerului Sănătății este încă vagă, așa cum s-a spus sincer și a spus la o conferință de presă, Pavel Kovtoniuk.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.