^
A
A
A

Ucraina cheltuie mult pentru medicină și educație

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

28 September 2016, 09:00

Ministerul de Finanțe al Ucrainei a declarat că este nevoie de prea multe fonduri bugetare pentru medicină, educație și știință și se recomandă reducerea cheltuielilor pentru aceste sfere. Acest lucru a fost într-un interviu cu una dintre publicațiile ucrainene, ministrul de Finanțe Alexander Danilyuk a spus.

Potrivit oficialului, banii bugetari din sferele de mai sus sunt distribuite irațional și netransparent.

Mai ales domnul Danilyuk a subliniat că, dacă vom calcula suprafața totală a instituțiilor medicale din țară, atunci va fi aproximativ egală cu zona Estoniei. Alexander Danilyuk este sigur că este necesar să se oprească finanțarea "goală" în viitorul apropiat și să se îndrepte toate eforturile pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru populație. Pentru furnizarea și încălzirea spitalelor publice, sume mari de bani sunt cheltuite din fonduri bugetare, dar puteți conta pe echipamente moderne echipate cu adevărat și spitale bune pe degete.

Ministrul Finanțelor a menționat că banii publici nu ar trebui să fie folosiți pentru spitale abandonate, iar cea mai mare atenție trebuie acordată tocmai asigurării îngrijirii medicale de înaltă calitate și nu construirii clădirilor.

Aceeași situație pentru Ministerul de Finanțe și situația în domeniul educației, în care bugetul Ucrainei ia mai mulți bani decât cheltuiește, de exemplu, în Japonia, Franța, Polonia, Germania, dar calitatea educației este mult mai mare în aceste țări decât în Ucraina. Ministrul Finanțelor a menționat, de asemenea, că, în ciuda calității slabe a învățământului, oficialii fac propuneri de majorare a finanțării pentru sectorul educației și de majorare a ordinelor de stat pentru specialiști. Potrivit lui Danilyuk, toți banii de la buget se răspândesc pur și simplu și nu produc niciun efect, deci în primul rând trebuie să acordăm atenție calității, atât în domeniul asistenței medicale, cât și în educație.

Anterior, ministrul Finanțelor a apelat deja la Ministerul Educației și a recomandat să refuze plata burselor, începând din 2017, și tradus în toate locurile din magistratură plătite sub formă de formare. Potrivit experților în domeniul reformei sectorului de educație, este considerat acum o propunere de a introduce versiunea 2 burse - sociale și academice, aceștia din urmă vor fi plătite studenților care au realizări reale în educație, cu burse academice va fi destul de mare.

Bursele de tip social sunt planificate să fie alocate studenților din familii mari care au pierdut unul dintre părinții lor și alte grupuri neprotejate.

O altă propunere a Ministerului de Finanțe a fost eliminarea locurilor din magistratură pe bază bugetară, iar pentru aceasta sunt necesare unele modificări ale legislației.

Oleg Sharov, șeful departamentului de învățământ superior din Ucraina, a menționat că propunerile lui Danilyuk sunt doar recomandări, iar acum se ia în considerare posibilitatea trecerii la o magistracy plătită.

La rândul său, șeful adjunct al Comitetului Educațional Alexander Spivakovsky remarcat faptul că propunerile Danyluk este deja cunoscut în parlamentul ucrainean, dar nu vor fi luate în considerare în viitorul apropiat, cel mai probabil, recomandările primite de la Ministerul de Finanțe al Ucrainei.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.