^
A
A
A

În Odessa, o creștere a incidenței rujeolei

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

23 May 2017, 09:00

Policlinicii și instituțiile medicale din Odessa confirmă o creștere accentuată a incidenței rujeolei: spitalele infecțioase au fost deja tratate pentru mai mult de o sută de pacienți bolnavi. Despre aceste informații și medicul șef al Spitalului din Odessa, Svetlana Lavryukova.

Dintre pacienții recent admiși, predomină copiii de până la 3 ani, dar există și pacienți adulți. De regulă, pacienții care sunt în stare gravă, precum și femeile însărcinate și copiii din orfelinate sunt trimise la tratament în spitalizare.

"Dacă analizați numărul de pacienți cu spitalizare, chiar și la începutul primăverii, s-au înregistrat doar cazuri unice, așa-numite" sporadice "de rujeolă. Deja la jumătatea lunii aprilie a acestui an, numărul pacienților a început să crească treptat. Până în prezent, avem aproape patruzeci de pacienți cu tratament staționar. Dacă luați în considerare cei care au fost deja eliberați, puteți conta mai mult de o sută de cazuri ", explică medicul șef situația.

După cum indică statisticile, mai devreme o astfel de cantitate de pacienți cu rujeolă ar putea fi fixată în întreaga țară, dar nu într-un singur sat. Grupul de risc include copii sub 9 ani, precum și adulți între 35 și 45 de ani.

Personalul de la supravegherea Departamentului de Stat asupra respectării normelor sanitare Gospotrebsluzhby Olga Balanovskaya guvernul municipal adaugă că pe teritoriul european paisprezece domenii în prezent înregistrate focare de rujeolă activitate. De exemplu, din vara anului trecut în România, experții au înregistrat mai mult de cinci mii de pacienți cu pojar - și există cazuri cu un rezultat fatal.

Creșterea numărului de cazuri de rujeolă variază ciclic. Deci, în țara noastră numărul maxim de pacienți a fost înregistrat în 2006 - este vorba despre 43 000 de pacienți. Apoi, boala a continuat să scadă, dar în 2012 sa produs un alt ciclu ciclic - 15 000 de pacienți au fost spitalizați. Astăzi, cel mai probabil, putem vorbi despre următoarea creștere a incidenței. Faptul este că nu toți părinții își vaccină acum copiii. Numărul de copii nevaccinați crește, iar noi vedem un nou focar ... Toată lumea știe că singurul remediu eficient împotriva acestei boli este vaccinarea. Dar trebuie să admitem că ratele de vaccinare a copiilor din Odessa diferă foarte puțin de indicatorii români ", rezumă medicul.

Reprezentantul departamentului de asistență medicală din Odesa Consiliul Local Anna Lunev asigură că, în acest moment, în policlinicile orașului în disponibile 14.000 de doze de vaccin antikorevoy.

"Ne adresam mamei si tatilor copiilor sanatosi de la 1 an. Dacă copiii dvs. Nu au fost vaccinați împotriva rujeolei și nu au suferit de această boală, consultați un medic și vaccinați, indiferent de programul de vaccinare ", spune medicul.

Dacă copilul este deja bolnav, atunci ar trebui să-i limitați contactele cu alte persoane. Nu mergeți cu un astfel de copil la clinică: trebuie să vă adresați imediat unui medic sau "asistență de urgență".

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.