^
A
A
A

În martie 2011, începe reforma medicinei ucrainene

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

26 February 2011, 20:05

După trei ani, ucrainenii vor servi secției de votare nu familiar, care este tratat separat pentru copii si adulti, si medicii de familie „rapid“ va sosi mai târziu de 20 de minute în orice sat (în oraș - 10 minute), iar spitalul va înceta să se plângă lipsa de paturi și medicamente.

Toate acestea ar trebui să devină o realitate în reforma sănătății, care a avut loc mai întâi ca un experiment în trei domenii: Vinnița, Donețk și Dnepropetrovsk. În mod oficial, experimentul va începe în martie, după ce legea relevantă a fost prezentată Radei Supreme. După cum spune curatorul reformei, șeful adjunct al Secretariatului prezidențial Irina Akimova, reforma va merge în trei direcții: schimbarea rețelei instituțiilor medicale, sistemul de finanțare (în spitalele vor avea mai multe drepturi în eliminarea, pe care le pot porni pe cote medicilor, de exemplu) și de control al calității. Argumentul cheie: Ucraina - într-unul din primele locuri din Europa în ceea ce privește numărul de paturi și în același timp - din punct de vedere al mortalității. Și asta înseamnă că avem multe spitale care "mănâncă" bani de la buget, unde nu pot oferi ajutor decent.

Reforma implică eliminarea rețelei obișnuite de spitale raionale. Întreaga țară va fi împărțită în raioane spitalicești, fiecare dintre acestea având patru tipuri de spitale. De exemplu, în regiunea Donețk se planifică crearea a cel puțin 39 de districte spitalicești și 74 de centre de îngrijire primară unde medicii de familie vor lucra. În Vinnytsia - aproximativ 10 districte.

Medicii se tem că în cursul reformei vor fi tăiați, dar oficialii insistă că nu vor exista reduceri, spunând totuși că în Ucraina există deja un deficit de medici.

Guvernatorul Dnipropetrovsk, dimpotrivă, a asigurat că, după reformă, ambulanța va veni mult mai repede. În special, se planifică ca cea mai apropiată mașină să meargă la apel. Toate cele "rapide" ar trebui să fie echipate cu GPS-navigatori.

Cinci etape de reformă:

  • Fiecare regiune va fi împărțită în circumscripții spitalicești (fiecare va servi 100 mii de persoane). Cartierul este un spital multi-câmp, terapie intensivă de spital, un spital pentru tratament de reabilitare, un spital pentru pacientii cronici de tratament planificat, un ospiciu și o instituție de îngrijire medicală și socială.
  • În cazurile simple (răceli, leziuni minore), medicii de familie vor acorda asistență atât adulților cât și copiilor, iar în caz de nevoie - să fie trimiși la spital pentru tratament. Medicii de familie vor fi re-instruiți de specialiști specializați, care sunt prea mulți.
  • Cerințele pentru „prim ajutor“ va fi mai severă: o echipă trebuie să priezhay un apel în 10 minute, iar în sat - 20 de minute (în prezent norma în oraș 15 minute în mediul rural - 30 minute).
  • Salariile acordate medicilor vor consta în două părți: rata și o plată suplimentară pentru calitatea muncii, cu toate acestea, în funcție de criteriile pe care le vor evalua, nu este încă cunoscut exact.
  • Acum, reforma a început în trei domenii: Donetsk, Dnipropetrovsk și Vinnița, ca un experiment care va dura trei ani.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.