^
A
A
A

Cum să cunoști boala prin mers?

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

29 August 2012, 09:28

Studiile recente ale oamenilor de știință au dezvăluit relația mersului unei persoane cu viața sa sexuală. Dar poate un mers să spună oamenilor despre altceva?

După cum sa dovedit, poate. Într-adevăr, modul nostru de mers pe jos poate fi primul simptom al unei boli.

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca un pas usor sau prea viguros balansat poate sa ateste muschii pelvieni slabi, ceea ce duce la probleme cu spatele si picioarele. Dacă te plimbi ca un supermodel pe podium, atunci gândește-te dacă totul este în ordine. Atunci când o persoană merge sau rulează, un mic grup de mușchi este implicat în mișcare, ceea ce ajută la menținerea picioarelor drepte. A slăbi acest grup de mușchi poate duce la un stil de viață sedentar.

Lanțul Voss, un fizioterapeut la Centrul TenPhysio din Londra, sfătuiește în acest caz să întărească mușchii pelvieni, iar cel mai bun mod de a face acest lucru, în opinia lui, este Pilates.

Mișcarea lentă poate fi primul clopot al bolii Alzheimer, diabetului, artritei, dezvoltării demenței și chiar indicării unei vieți scurte.

Potrivit dr. Tony Redmond, ortopedist de la Universitatea din Leeds, un tânăr sănătos se plimbă în medie cu o viteză de 1,2 și 1,4 metri pe secundă. Dar, dacă vă tulburați, de exemplu, artrita, atunci viteza de mers pe jos începe să scadă semnificativ. De regulă, persoanele cu articulații bolnave se plimbă cu o viteză mai mică de un metru pe secundă.

De asemenea, viteza de mers pe jos este capabilă să "prezică" speranța noastră de viață. Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh au analizat mersul a 36.000 de persoane de peste 65 de ani. Aceștia au identificat pe cei care s-au mutat mai încet decât o jumătate de metru pe secundă. Acești oameni au avut un risc crescut de deces, iar cei care au mers mai repede - indicatori de sănătate au fost mai mari.

Măsurarea mișcării poate fi o indicație a problemelor legate de sex, și anume, incapacitatea de a experimenta orgasm, osteoartrită, leziuni musculare de la mersul pe tocuri înalte.

Absența ezitării la mers este cel mai probabil consecința bolii gâtului sau a spatelui. Adesea, acest lucru duce la un stil de viață sedentar.

Cusatura poate fi o dovadă de artroză, fasciită plantară și poate fi cauzată și de purtarea de saci grei.

Cazul clasic de artroză a articulației șoldului este o fixare de un picior, când greutatea corpului se deplasează într-o parte.

Probleme cu ridicarea pe scări pot fi la persoanele cu osteoartrită a articulației genunchiului. Dacă există senzații dureroase în articulațiile piciorului, situate la baza degetelor atunci când coborâți și urcați pe scări, atunci ar trebui să vizitați medicul.

Amestecarea picioarelor pe teren poate indica diabet, radiculită și accident vascular cerebral.

Persoana își pierde controlul asupra mișcărilor și se oprește ridicând piciorul suficient de înalt, astfel încât pașii se dovedesc a fi neclintiți și amestecați.

Mersul choreic se caracterizează prin faptul că schimbarea poziției corpului și mișcarea membrelor sunt întrerupte de bruscă mișcări excesive (corece) în membre și trunchi. Un astfel de mers poate părea ciudat și artistic. Cea mai comună cauză este boala Huntington.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.