^
A
A
A

Ce așteaptă medicamentul în noul an?

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

01 December 2016, 09:00

Reformele medicale din Ucraina sunt concepute pentru mai mulți ani, dar cetățenii pot simți primele schimbări în anul următor. Acum, statul alocă aproximativ 4% nevoilor de îngrijire a sănătății, care nu sunt cheltuite pentru acordarea de îngrijiri medicale pacienților, ci pentru menținerea paturilor și pereților în spitale. În spital, cetățenii sunt obligați să plătească pentru medicamente și medici din propriile lor buzunare, dar, de asemenea. Ministrul Sănătății este convins că situația actuală este în mod fundamental greșită.

Modificările maxime vor apărea în linkurile primare de îngrijire medicală. Anul viitor, fiecare cetățean al Ucrainei va trebui să aleagă un medic și să semneze un contract cu el. Potrivit miniștrilor, acest acord va contribui la protejarea drepturilor pacientului și medicului. Un medic de familie îi asistă pe pacienții săi în situații necritice, dacă o persoană are nevoie de asistență medicală urgentă, el îl va primi, bineînțeles, la orice policlinică sau spital.  

Anul trecut, stația de ambulanță a primit aproximativ 10 milioane de apeluri, 2,5 milioane de persoane au fost spitalizate. Se estimează că mai mult de 7 milioane de oameni au cauzat echipa medicală fără un motiv bun, în cazul în care o porțiune de apeluri pentru a arunca o clinica de familie, de multe ori la un call-center, calitatea serviciilor medicale de urgență și-a îmbunătățit foarte mult. Dacă o persoană este un medic personal de familie, în caz de sănătate, în primul rând îl va chema, și doar un medic care este familiarizat cu istoricul medical al pacientului, după ce a ascultat toate plângerile vor decide dacă este sau nu să cheme o ambulanță. Un astfel de sistem este utilizat cu succes într-o serie de țări dezvoltate.

Acum, în saloanele de înfrumusețare se practică un sistem de pre-înregistrare - o persoană este înregistrată într-o anumită zi și timp și nu așteaptă ore în timp ce maestrul este liber. Acesta este exact ceea ce organizația trebuie să adopte pentru medici - așteaptă câteva ore sub cabinetul medicului, este o lipsă de respect față de oameni și este necesar și posibil să se lupte cu el.

De asemenea, se va acorda atenție politicii prețurilor pentru medicamente. O formulă specială va permite calcularea costului optim al medicamentelor specifice pe computer, ceea ce va elimina posibilitatea utilizării schemelor corupte.

În buget, salariile medicilor de familie sunt deja stabilite - pentru 1 familie specialistul va primi 1 mie grivne pe an, un medic poate lua pe serviciu nu mai mult de 2,5 mii de familii. Pe lângă tratarea pacienților, medicii de familie ar trebui să efectueze interviuri cu pacienții lor despre un stil de viață sănătos.

Finanțarea de stat este planificată să fie eliminată după introducerea remunerației bănești de la pacienți. După introducerea licenței, se va utiliza un sistem de amenzi și revocare a licențelor. Medicii conștiincioși vor putea să conducă mulți pacienți și să câștige astfel bani buni.

Ajutorul monetar de la bugetul de stat va fi alocat și medicinii de asigurări, nu vor fi percepute taxe suplimentare sau prime de asigurare din partea populației. Asigurarea de stat va fi suficientă pentru serviciile medicale de bază (medicul de familie și brigada de ambulanță), un alt ciclu de îngrijire medicală (pentru specialiștii înguste) va fi finanțat parțial.

Persoanele care muncesc pot avea o asigurare suplimentară, care va fi achiziționată de angajator și va acoperi o parte din costul tratamentului sau achiziționării de medicamente. Pensionarii, copiii, persoanele cu venituri mici vor putea folosi programe speciale de stat.

Conform Hotărîrii. Ministrul adjunct va introduce, de asemenea, schimbări în vaccinarea copiilor - fiecare vaccin va avea un cod de bare individual care este introdus în baza de date electronică după ce este introdus copilului, astfel încât vor fi dezvăluite referințe false.

Este imposibil să-i forțezi pe părinți să vaccineze copii, dar vor avea loc discuții educaționale în toate regiunile.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.