^

Sănătate

Remedii alternative pentru virusul papilomului uman

, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Metodele de medicină alternativă sunt utilizate în tratamentul multor boli, inclusiv a papilomavirusului uman. Tratamentul alternativ vizează întărirea sistemului imunitar, distrugerea manifestărilor cutanate ale HPV și prevenirea răspândirii infecției.

 1. Luați în proporții egale coriandru (fructe), rădăcină valeriană, mămăligă, oregano, tei, conuri de hamei și balsam de menta sau de lamaie. Grind toate ingredientele și se toarnă 500 ml de apă fierbinte 30 g de colectare de legume. Agentul trebuie infuzat timp de 3-4 ore. Apoi se filtrează și se ia în picături mici pe tot parcursul zilei. Cursul tratamentului este de 10-14 zile.
 2. Colectați ½ găleți de fructe de castane de cal (3-5 kg) și turnați-le cu apă abură aburită. Agentul trebuie infuzat timp de 12-18 ore. Infuzia este drenată și adăugată la o baie caldă, care trebuie administrată în decurs de 30 de minute timp de 10-14 zile pe zi. După procedurile de apă, crețurile pielii ar trebui să fie ușor dabbed cu un prosop moale și prelucrate cu suc de celandină.
 3. Pentru a întări sistemul imunitar, luați în proporție egală urzică, câine trandafir, planta, rădăcină de păpădie, câmp melis și coardă. Grind toate ingredientele și 100 de grame de colectare se toarnă 1 litru de apă clocotită. Băutura trebuie administrată timp de 4-6 ore. După efort, luați 250 ml de 3-4 ori pe zi timp de o săptămână. După o pauză de o săptămână, tratamentul trebuie continuat.

Pentru tratamentul papiloamelor și condiloamelor pot fi utilizate uleiuri esențiale. Acestea au un efect pronunțat antiviral și imunostimulator, cresc protecția pielii împotriva diferiților agenți patogeni.

Pentru a procesa creșterile utilizați ulei esențial de arbore de ceai, cuișoare, eucalipt, lămâie, cedru. Uleiurile enumerate pot fi amestecate. Cursul tratamentului trebuie să fie de cel puțin 10-14 zile de tratament zilnic cu papilom, negi sau condiloame. După o astfel de terapie, creșterile dispar complet.

Înainte de a utiliza terapii alternative, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. De asemenea, trebuie remarcat faptul că unele medicamente non-tradiționale măresc eficacitatea terapiilor convenționale.

Turmeric împotriva papilomavirusului uman

Studii recente au stabilit că utilizarea de turmeric reduce semnificativ riscul de leziuni maligne ale organismului și dezvoltarea bolilor virale, în special papilomatoza. Condimentul conține o substanță - curcumina, care reglează creșterea genelor asociate patologiilor oncologice și infecțioase.

Curcumina reduce expresia oncoproteinei papilomavirus uman și promovează moartea celulelor canceroase. Au fost efectuate studii clinice pentru cancerul de col uterin, care provoacă unele tulpini de papilomavirus. Turmeric are o activitate citotoxică pronunțată împotriva genotipurilor de 16 și 18 de HPV.

Utilizarea condimentelor promovează îmbunătățiri histologice în condiții precanceroase. Adică, turmericul este un fel de instrument preventiv pentru cancer și infecția cu HPV. Efectul terapeutic pronunțat împotriva manifestărilor infecțioase ale HPV este uleiul din turmeric și borneola. Spice poate fi adăugat la diferite feluri de mâncare sau consumat zilnic pentru o linguriță, spălat cu apă caldă.

Plante medicinale

Utilizarea plantelor medicinale în HPV vizează stimularea sistemului imunitar și tratamentul local al tumorilor.

 • Tăiați proaspătul proaspăt și identificați sucul plantei pe neoplasm. Procedura trebuie efectuată timp de 14 zile la fiecare 2 zile. Creșterea tratată se usucă și se desprinde. Metoda poate fi utilizată numai pentru a trata pielea.
 • Luați frunze de aloe sau calanchoe vechi de trei ani, clătiți bine și tăiați. Atașați planta la papilom sau negi și fixați-o cu un plasture sub formă de compresă. Aloe trebuie ținut timp de 4 ore, iar calanchoe - 8-10 ore. Cursul tratamentului este de 10-14 zile.
 • Îndepărtați cu grijă o pereche de cuișoare de usturoi și amestecați cu o lingură de făină sau cu orice cremă. Puneți amestecul de usturoi în grătare timp de 3-4 ore și spălați pielea cu săpun. Procedura se efectuează de 5-7 ori timp de 10 zile. Neoplasmele se disociază în decurs de o lună.
 • Grind 2-3 nuci verzi la starea de mâncare și umpleți-le cu kerosen într-un raport de 2: 1. Produsul trebuie perfuzat timp de 21 de zile într-un loc închis la rece într-un recipient închis. Apoi se filtrează și se utilizează pentru a trata țesuturile afectate de 1-2 ori pe zi.
 • Pentru a elimina papilele noi, luați 1 ou alb de ou și amestecați-l într-o spumă. Aplicați produsul pe stratul de piele prin strat, adică atunci când primul strat al proteinei se usucă, aplicați o secundă și așa mai departe. Procedura durează 1-2 ore. Sesiunile ar trebui să se desfășoare în termen de 5-7 zile. După acest tratament, papiloamele se usucă.

Tratamentul cu plante medicinale trebuie făcut după consultarea medicului, deoarece plantele au contraindicații și efecte secundare, astfel încât acestea pot fi periculoase dacă sunt utilizate incorect.

Vitamine

Vitamina este o componentă obligatorie a tratamentului papilomavirusului uman. Nevoia pentru aceasta se datorează faptului că slăbirea sistemului imunitar duce la activarea virusului în organism și apariția simptomelor sale clinice.

Conform cercetării, vitaminele A, C și E. Joacă un rol special în tratamentul HPV.

 • A - are activitate antioxidantă, care ajută la protejarea celulelor împotriva distrugerii. Lipsa retinolului în organism duce la o creștere a sensibilității organismului la agenții patogeni. Utilizarea acestei vitamine intareste sistemul imunitar si previne aparitia papilomilor. Retinolul sub formă lichidă poate fi utilizat pentru tratamentul local al creșterii pielii.
 • E-tocoferolul îmbunătățește starea pielii și accelerează vindecarea acestora. Aportul acestei vitamine îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar, prevenind infecția cu infecția. Compresele cu o soluție de vitamina E sunt eficiente în combaterea papiloamelor pe piele.
 • C - acidul ascorbic are un efect antiviral, reduce activitatea infecției. Vitamina este recomandată să ia sub formă de comprimate și să mănânce alimente cu conținut ridicat de substanță.

De asemenea, există complexe multivitamine care pot fi utilizate pentru a întări proprietățile protectoare ale sistemului imunitar: Vitrum, Alfabet, Perfectil, Complevit, Duavit și altele.

Aportul de vitamine accelerează procesul de vindecare și reduce riscul reapariției bolii și, de asemenea, normalizează funcționarea sistemului imunitar.

Homeopatie

O altă metodă de tratare a papilomavirusului uman este remediile homeopate. Homeopatia ajută la restabilirea echilibrului între toate sistemele corpului, întărește imunitatea și stabilește procesele metabolice, stimulează procesele de regenerare.

Preparate homeopatice:

 • Crudul antimoniu - papiloame galbene cu structură densă. Ajută la negi plantari și se acumulează pe degetele membrelor.
 • Argentum nitricum - papiloame și condiloame pe piele și pe membranele mucoase. Medicamentul este eficient în afectarea laringelui și a tumorilor în cavitatea bucală.
 • Caustic - defecte ale pielii la nivelul feței, mâinilor, gâtului.
 • Thuja occidentalis - ajută cu papilomii de orice localizare.

Toate remediile homeopate trebuie selectate de un medic care prescrie doza și controlează procesul de terapie.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.