^

Sănătate

X-ray (studii cu raze X)

Radiografie cu bariu: pregătire, ceea ce arată

Cercetarea cu raze X se bazează pe faptul că țesuturile umane de diferite densități absorb razele emanate de tubul de raze X în moduri diferite.

Iradiere cu raze X

Razele X sunt un flux de oscilații electromagnetice cu o lungime care se află în intervalul dintre razele ultraviolete și razele y. Această varietate de val are un efect specific asupra corpului uman.

Radiografia sternului în 2 proiecții

O radiografie toracică este de obicei efectuată în scopuri de diagnostic, dar poate fi necesară o vizualizare concentrată a sternului plat din mijlocul peretelui său anterior - o radiografie a sternului.

Radiografia pelvisului la femei, bărbați și copii

Radiografia oaselor pelvine și a articulațiilor șoldului poate fi efectuată în trei proiecții: anteroposterior (AP), anterioară posterioară (AP) și laterală (laterală).

Radiografia șei turcești: ce fac, ce arată

Analiza cu raze X a stării șeii turcești este o procedură de diagnostic relativ comună, inclusiv în ginecologie.

Radiografia claviculei în două proiecții

În practica clinică, imagistica cu raze X rămâne una dintre metodele principale de diagnostic instrumental pentru leziuni și boli ale aparatului locomotor.

Radiografia coastei

Când raze X ale coastelor, se vizualizează starea mecanismului osos, iar coloana vertebrală poate fi văzută parțial. Gradul de radiații ionizante nu este considerat periculos pentru sănătatea umană, astfel încât razele X pot fi considerate o alternativă bună la ultrasunete.

Radiografia scapulei

Deoarece nu este întotdeauna posibil să se identifice imediat cauza patologiei, medicii folosesc o radiografie a scapulei. Vorbim despre o metodă de diagnostic neinvazivă, nedureroasă și accesibilă, care, în plus, este destul de informativă.

Radiografie digitală

Care este noua metodă de diagnostic - raze X digitale? De fapt, aceasta este examinarea noastră obișnuită cu raze X cu o imagine procesată digital.

Radiografia coloanei cervicale cu teste funcționale

Necesitatea unei radiografii a coloanei cervicale este evaluată de medic în fiecare situație specifică. În majoritatea cazurilor, această metodă de diagnostic permite unui medic specialist să determine rapid și cu precizie diagnosticul și să înceapă un tratament adecvat.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.