X-ray (studii cu raze X)

Radiografia claviculei în două proiecții

În practica clinică, imagistica cu raze X rămâne una dintre metodele principale de diagnostic instrumental pentru leziuni și boli ale aparatului locomotor.

Radiografia coastei

Când raze X ale coastelor, se vizualizează starea mecanismului osos, iar coloana vertebrală poate fi văzută parțial. Gradul de radiații ionizante nu este considerat periculos pentru sănătatea umană, astfel încât razele X pot fi considerate o alternativă bună la ultrasunete.

Radiografia scapulei

Deoarece nu este întotdeauna posibil să se identifice imediat cauza patologiei, medicii folosesc o radiografie a scapulei. Vorbim despre o metodă de diagnostic neinvazivă, nedureroasă și accesibilă, care, în plus, este destul de informativă.

Radiografie digitală

Care este noua metodă de diagnostic - raze X digitale? De fapt, aceasta este examinarea noastră obișnuită cu raze X cu o imagine procesată digital.

Radiografia coloanei cervicale cu teste funcționale

Necesitatea unei radiografii a coloanei cervicale este evaluată de medic în fiecare situație specifică. În majoritatea cazurilor, această metodă de diagnostic permite unui medic specialist să determine rapid și cu precizie diagnosticul și să înceapă un tratament adecvat.

Pielografie

Una dintre metodele cu raze X pentru diagnosticarea bolilor sistemului urinar este pielografia (pieloureterografia, ureteropielografia), în care studiul rinichilor și ureterelor se efectuează folosind substanțe de contrast speciale.

Radiografia cozii

Radiografia Coccyx este o metodă informativă de diagnostic care ajută la identificarea multor patologii osteoarticulare în zona corespunzătoare a coloanei vertebrale.

Radiografia coloanei lombosacrale

Pentru medicii din traumatologie, vertebrologie și ortopedie, o radiografie a coloanei vertebrale lombosacrale le permite să diagnosticheze anomaliile sale anatomice, leziunile și bolile, apoi să le trateze.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.