^

Sănătate

A
A
A

Eșantioane de Coombs

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

În mod normal, nu există anticorpi la nivelul globulelor roșii din sânge.

Coombs direct - testul antiglobulină (aglutinare în gel dezvăluie anticorpi bivalenți complet), prin care definesc clasa IgG de anticorpi, și componenta C3-complement pe suprafata eritrocitelor. În mod tipic, anticorpii detectați prin distrugerea directă a Coombs au o specificitate largă care nu este asociată cu un antigen bine stabilit. Test pozitiv Coombs direct indică în mod clar prezența pacientului anemie hemolitică, cu toate că nu toți pacienții cu testul antiglobulinic direct pozitiv suferă de această boală. Aproximativ 10% dintre pacienții cu un anticorp sau completează componentele pe membrana eritrocitelor nu este posibil să se determine testul Coombs direct (test negativ), dar cu toate acestea, ele suferă de anemie hemolitică autoimună. Pentru a clarifica specificitatea anticorpilor în astfel de cazuri, se utilizează teste cu eluția lor. Un test Coombs direct, pozitiv numai pentru complement, are de obicei legătură cu anticorpi reci, cum ar fi IgM. În acest caz, anticorpii IgM nu sunt prezenți pe eritrocite la temperatura corporală bazală. Cu toate acestea, datorită faptului că anticorpii IgM fixa în mod activ completează și complement rămâne pe eritrocite, în această formă de anemie hemolitică autoimună (boala aggyutininov rece) proba Coombs pozitiv ar completa, numai.

Test direct Coombs pozitiv cu anemie autoimună hemolitică cauzată de anticorpi termici autoimună dozare anemie (când primesc metildopa la 20% dintre pacienți au o reacție pozitivă), tip medicament adsorbție anemie hemolitică, imune de tip complex anemie hemolitică (proba numai pozitiv în ceea ce privește C3), cu anemia autoimună hemolitică cauzată de anticorpi la rece - boala aglutinina rece (exemplu pozitiv în ceea ce privește C3). În hemoglobinuria rece paroxistică testul Coombs direct este negativ.

Testul Coombs indirect - testul antiglobulină indirect (detectează anticorpi incomplet) relevă anticorpi atipice în sânge, inclusiv aloanticorpi, la antigeni străini eritrocitare. Numele său (indirect), a primit din cauza a ceea ce se întâmplă în două etape. Inițial, serul de sânge al pacientului, care conține anticorpi incompleți, interacționează cu diagnosticul de corp Argus adăugat fără manifestări vizibile. În cea de-a doua etapă, serul de antiglobulină introdus interacționează cu anticorpi incompleți adsorbiți pe antigeni, cu apariția unui precipitat vizibil. Transfuzia de eritrocite omogene (alogene) sau sarcina este motivul cel mai frecvent pentru formarea acestor anticorpi anti-eritrocite. Combinația dintre un test pozitiv indirect Coombs cu defalcare directă negativă nu oferă nimic pentru diagnosticarea anemiei hemolitice autoimune. Testul pozitiv indirect Coombs cauzează anumite dificultăți în selectarea sângelui pentru transfuzie și conducerea unui eșantion încrucișat pentru compatibilitatea cu sângele conservat, dar nu are altă valoare diagnostică.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.