^

Sănătate

Accidentări și intoxicații

Muscatura de lipitoare

Direct momentul mușcăturii de lipitori este însoțit de o senzație de arsură, a cărei intensitate variază în similaritate de la o arsură de urzică la o mușcătură de furnică sau țânțar. 

Intoxicatii alimentare cu carne

Din punct de vedere al microbiologiei, carnea este un bun teren propice pentru microorganismele nedorite, iar intoxicațiile cu carne se referă la infecții toxice de etiologie microbiană de origine alimentară, care sunt cauzate de o serie de agenți patogeni enteropatogeni.

Intoxicații cu nicotină: acută, cronică

Un derivat al compusului azotat al piridinei, alcaloidul din tutun nicotină, este o neuro- și cardiotoxină puternică. Pe lângă răul real al fumatului, care provoacă dependență fizică și psihică, poate exista otrăvire directă cu nicotină atât la adulți, cât și la copii.

Fractură de șold la vârstnici

Un pericol deosebit este o fractură a colului femural la vârstnici. Aceasta este o leziune despre care ar trebui informați toți pacienții cu vârsta peste 45-50 de ani.

Crăpătură în os

Nu întotdeauna, cu o vătămare, osul se rupe complet: este posibilă și deteriorarea parțială, care este diagnosticată ca o fisură în os. 

Intoxicatia cu condimente

Condimentul este un amestec pentru fumat de ingrediente din plante impregnate cu aditivi sintetici cu efect narco-psihotrop. 

Osteodisplazie fibroasă

Displazia osoasă, boala Liechtenstein-Braytsev, osteodisplazia fibroasă sunt toate nume pentru aceeași patologie congenitală neereditară, în care țesutul osos este înlocuit cu țesut fibros. 

Contuzie și fractură de laringe

Deși laringele este format în principal din cartilaje hialine care sunt atașate între ele și structurile înconjurătoare prin țesuturi musculare sau fibroase, ca urmare a unui traumatism direct în zona gâtului, a unei vânătăi și a unei fracturi a laringelui, mai precis, a unei fracturi a cartilajului. A laringelui, poate rezulta.

Recuperare după o fractură de șold

Fractura colului femural este o leziune comună care apare la vârstnici, deoarece aceștia sunt dezamăgiți de vederea slabă, mobilitatea limitată a mișcărilor și, uneori, coordonarea afectată.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.