^

Sănătate

Boli ale dinților (stomatologie)

Bretele din safir

Pentru alinierea dinților și corectarea mușcăturii se folosesc structuri ortodontice speciale - bretele din plastic, ceramică, safir, metal.

Sialadenita: cauze, simptome, tratament

Patologiile inflamatorii în stomatologia chirurgicală sunt foarte frecvente. Chiar și utilizarea terapiei cu antibiotice nu reduce incidența inflamației maxilo-faciale și a complicațiilor acesteia. 

Dinte distopic

Printre numeroasele probleme dentare, mai există una - un dinte distopic, adică localizat incorect (din distopia greacă - locație incorectă sau lipsă de spațiu) sau erupt în locul greșit.

Eroziunea smalțului dinților

Una dintre cele mai frecvente leziuni dentare non-carioase - eroziunea smalțului dinților - este distrugerea treptată și susținută a învelișului protector exterior al dintelui.

Cariere dentară cervicală

Caria pre-gingivală sau cervicală a dinților este diagnosticată atunci când distrugerea țesuturilor dentare dure afectează o parte a dintelui lângă gât - o tranziție ușor îngustă a coroanei dentare la rădăcină, adică aproape de marginea gingiei, și adesea chiar sub ea.

Mușcătură distală la copii și adulți

Poziționarea incorectă a maxilarelor superioare și inferioare cu închiderea afectată a dentiției este o problemă ortodontică obișnuită, iar cel mai frecvent tip de ocluzie patologică este ocluzia distală.

Mușcătură mesială

Aspectul neplăcut și geometria facială necorespunzătoare pot cauza multe probleme psiho-emoționale. În acest articol vom vorbi despre caracteristicile mușcăturii meziale.

Macroglosia la copii și adulți

O limbă disproporționat de mare sau anormal de largă - macroglosia, de regulă, apare la copii și este considerată o anomalie destul de rară. Macroglosia înseamnă, de obicei, mărirea prelungită nedureroasă a limbii.

Mușcătura adâncă la adulți și copii

O mușcătură profundă asociată cu închiderea necorespunzătoare a dinților poate afecta negativ funcția de mestecat, vorbire, poate duce la abraziunea crescută a acoperirii smalțului, etc. Cu unele grade de o astfel de încălcare, tratamentul trebuie să fie obligatoriu.

Perikoronarit

Pericoronita - inflamația și infecția țesuturilor moi din jurul unui dinte parțial tăiat - este adesea asociată cu al treilea molar permanent.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.