^

Sănătate

Boli ale sistemului nervos (neurologie)

Ruptura unui anevrism cerebral

Un anevrism este o proeminență a peretelui unei artere sau vene din cauza subțierii și pierderii elasticității acesteia. Această patologie în majoritatea cazurilor este congenitală. Cel mai adesea, anevrismul este diagnosticat în vasele creierului, ceea ce face ca boala să fie potențial periculoasă.

Modificări difuze ale creierului la un copil

Modificările difuze ale creierului care îi afectează conductivitatea bioelectrică pot fi detectate la orice vârstă. Cu toate acestea, cauzele care le provoacă pot diferi ușor.

Modificări difuze în creier: ce înseamnă?

Atât modificările locale, cât și cele difuze ale cortexului cerebral afectează în mod semnificativ bunăstarea unei persoane, abilitățile sale cognitive.

Chistul septului transparent al creierului

Printre formațiunile cerebrale anormale de natură benignă - congenitale sau dobândite - se numără și un chist al septului transparent al creierului.

Meningita cronica

Meningita cronică este o boală inflamatorie care, spre deosebire de forma acută, se dezvoltă treptat pe parcursul mai multor săptămâni (uneori mai mult de o lună). 

Tulburări olfactive

Deteriorarea mirosului este o problemă cu adevărat serioasă, deoarece, în același timp, pierdem capacitatea de a determina calitatea produselor alimentare, prezența substanțelor străine (de exemplu, gaz) în aer.

Meningita reactiva

Conform etiologiei, inflamația membranelor moi și arahnoide ale creierului (leptomeningele) - meningita - poate fi bacteriană, virală, parazitară sau fungică. Sau ar putea fi meningită neinfecțioasă sau reactivă.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.