^

Sănătate

Boli ale articulațiilor, mușchilor și țesutului conjunctiv (reumatologie)

Periarterita nodulară

O patologie rară - periarterita nodoasă - este însoțită de leziuni ale vaselor arteriale de calibru mediu și mic. 

Fibroza retroperitoneului

O astfel de boală rară precum fibroza retroperitoneală se caracterizează prin creșterea excesivă a țesutului fibros din spatele suprafeței exterioare posterioare a stomacului și a intestinelor.

Coxita articulației șoldului

Inflamația articulației șoldului sau artrita poate fi definită ca coxită a articulației șoldului, unde termenul de „coxită” (din latinescul coxae – coapsă) – fără a preciza localizarea procesului inflamator – este autosuficient din punct de vedere medical..

Contractura muschilor masticatori

Tensiunea si contractia prelungita a muschilor care asigura miscarea maxilarului inferior in timpul mestecatului (musculi masticatorii) este diagnosticata ca o contractura a muschilor masticatori.

De ce crampele vițelului și ce să facem?

Dintre aceste numeroase simptome, se remarcă mișcările involuntare anormale - crampe și spasme, care includ crampe mioclonice focale la gambele picioarelor, care sunt contracții destul de dureroase ale mușchiului biceps gastrocnemius (Musculus gastrocnemius).

Acondroplazie

Există multe boli rare de natură congenitală, iar una dintre ele este o încălcare a creșterii osoase - acondroplazie, ceea ce duce la o statură scurtă disproporționată pronunțată.

Tratamentul displaziei țesutului conjunctiv

Din păcate, nu se cunoaște nicio metodă care să scape definitiv de displazia țesutului conjunctiv, deoarece aceasta este o problemă genetică. Cu toate acestea, utilizarea competentă a măsurilor complexe poate stabiliza starea pacientului, poate ameliora semnele clinice ale bolii.

Displazie de țesut conjunctiv la copii și adulți

Se spune că un astfel de sindrom precum displazia de țesut conjunctiv este atunci când corpul uman este predispus la tulburări în formarea țesutului cartilaj al articulațiilor, precum și al altor țesuturi, de la naștere. 

Tratamentul osteochondropatiei

În plus față de terapia medicamentoasă, pacientului i se prescrie un curs de fizioterapie: masaje terapeutice, electroforeză, băi de parafină, încălzire, terapie de exerciții, terapie cu undă de șoc.

Osteochondropatie la copii

La copii, această patologie este mult mai frecventă decât la adulți. Aceasta se datorează creșterii active a sistemului osos. Grupa principală de vârstă a pacienților de la 2 la 18 ani.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.