^

Sănătate

Boli ale urechii, gâtului și nasului (otolaringologie)

Tratament pentru sforăit cu laser - uvulopalatoplastie cu laser

Tratamentul sforăitului cu laser - metoda uvulopalatoplastiei cu laser - are ca scop creșterea lumenului căilor respiratorii din orofaringe și reducerea volumului țesuturilor moi care creează o barieră în calea fluxului de aer, vibrează în timpul inhalării și expirării, provocând un sunet caracteristic..

Fibromul laringelui

Una dintre varietățile de formațiuni tumorale laringiene este fibromul laringelui - o tumoare a țesutului conjunctiv, care este denumită tumori mezenchimale. Cod patologic conform ICD-10 - D14.1.

Capace pentru sforăit

Sforăitul apare de obicei atunci când persoana care doarme respiră pe gură, iar aerul care trece determină să vibreze țesuturile moi relaxate (lasate) involuntar ale orofaringelui.

Afonia: funcțională, organică, psihogenă, adevărată

Pierderea capacității de a rosti o voce se numește afonie. În același timp, o persoană vorbește doar în șoaptă, fără răgușeală, șuierătoare, caracteristică tulburărilor disfonice. 

Pareza corzilor vocale la copii

Pareza corzilor vocale la nou-născuți poate fi cauzată de impactul negativ al factorilor nocivi din corpul mamei, ca urmare a cărora se observă defecte în dezvoltarea sistemului nervos, patologii vasculare și metabolice, ceea ce duce la o scădere a funcționalitatea corzilor vocale. 

 

Pareza corzilor vocale: cauze, simptome, diagnostic

Conform studiilor, 60% din pareza corzilor vocale sunt asociate cu neoplasme în laringe, esofag sau glandă tiroidă și operații chirurgicale din aceeași localizare. Și în primul rând sunt operațiile asupra glandei tiroide.

Tratamentul parezei corzilor vocale

Tratamentul chirurgical al parezei bilaterale a corzilor vocale prevede o examinare amănunțită a pacientului, determinarea sferei de intervenție și opțiuni de tratament eficiente, deoarece medicul nu are practic loc de eroare.

Durere în gât laringian

Angina laringiană poate afecta pacienții de orice vârstă, deși este mai frecventă la adulți, afectând de obicei persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, deși poate apărea la copii cu vârsta de până la trei ani.

Dopuri cazeoase pe amigdalele din gât

Un astfel de simptom, cum ar fi dopurile cazeoase pe amigdalele din gât, otolaringologii observă destul de des - atât în procesele inflamatorii ale faringelui, cât și în cazurile în care nu există semne de inflamație evidentă a amigdalelor palatine.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.