^

Câini

Dinți la câini

Depozitele minerale pe dinți reprezintă o mare problemă pentru animalele de companie. În plus,...

Câinii trăiesc cu un om de mii de ani, și timp de secole să-l slujesc cu credință, paza casei și turma salvat de sub dărâmături de zăpadă în munți și ajutând muta orb în jurul valorii. Și pentru mulți oameni singuri, câinii devin prieteni apropiați, adesea singurii.

Câinii sunt animale uimitoare. Abilitățile intelectuale ale câinilor adulți le permit să înțeleagă mai mult de 150 de comenzi diferite, mișcări și chiar expresii faciale ale proprietarului lor. Un miros de câine îi ajută să simtă atât de subtil lumea și să o vadă prin prisma mirosurilor pe care un bărbat trebuie să le recunoască: în acest câine este mai perfect decât noi. În nas, câinele are 300 de milioane de receptori olfactivi, iar omul este de 50 de ori mai mic. Și o parte din creierul câinelui, care analizează mirosurile, este de 40 de ori mai mare decât cel al oamenilor.

Articole populare din această secțiune

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.